Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe apr 06, 2007 12:19 pm

S|icKeR je napisal/-a:kvaliteta je precej dražja kukr pa glasnost.

ti je reku nekdo ki nima pojma... za zelo lep denar se da narediti da v avtu lepo igra in zraven še rukne... ampak ker danes mulčkov ne zanima dober sistem, dobro porihtana vrat in pa seveda soliden avtoradio, raje vlaga v neumnosti ala monobloki par kilowatov, bla, bla, bla...

danes je na trgu (tudi bolha.net, oglasi, karkoli) polno rabljene robe katera za skoraj pol cene nove igra odlično... vedeti samo moraš kaj kupiti. In tukaj je problem... vsak je pameten zase, vsak trdi izključno svoje... in pa na koncu imamo namesto argumentiranega odgovora, kupca kateri stoji v trbovljah pred twingotom polnim wooferjev in sanja o njem... pa čeprav vrednost vsakega wooferja notri 89€ za kos (MPC), ojačevalci tudi niso predragi... in pa seveda razlaga kolegu, kateremu je od soseda kolega reku da pa xxyz firma zakon in da ni nič boljšega...

in sedaj k odgovoru...

spredaj gredo 10-ke v armaturo... s temi ne boš veliko naredil, zato je bolj narediti lesen distančnik na vrata in notri obesiti soliden sistem za 100€. Sedaj pa k treskanju.... na bolhi se prodaja AudiSystem f2-300 (750W RMSa na 2 ohmih) - 160€, kupiš še dva wooferja (lahko tudi Signat fury iz twingota)- 180€, kupiš komplet 20mm kablov za 60€, narediš škatlo za wooferje cca 50€, vse vržeš v avto in voila,... treslo bo sigurno.... potem pa počasi zvočnike za 100e priklopiš na ojačevalec, izoliraš vrata in pa kupiš dober avtoradio... se pravi 600€ za začetek, plus kasneje še 120€ za izolacijo, 100€ za amp za sistem, in pa kašnih 300€ za kakšen alpine 9855 ali pa Pioneer 8600,9600, 88rs...

voila

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe apr 06, 2007 1:16 pm

vem da si strokovnjak, ampak če signat igra kvalitetno, pol pa ne vem. sem ga slišal in me ne bo noben prepričal da bi lohk z njim delal nek sq sistem. ok maš kvaliteto že za 70€ in sicer dls w312b, samo nč ne trese, je bl kt ne sam za dodatek nizkih tonov. ko pa bi rad enkrat da prbija in to kvalitetno, pol pa mislm da se cene subov začnejo pr 200€. lahko se motim. govorim seveda za nove stvari.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe apr 06, 2007 1:30 pm

S|icKeR je napisal/-a:vem da si strokovnjak, ampak če signat igra kvalitetno, pol pa ne vem. sem ga slišal in me ne bo noben prepričal da bi lohk z njim delal nek sq sistem. ok maš kvaliteto že za 70€ in sicer dls w312b, samo nč ne trese, je bl kt ne sam za dodatek nizkih tonov. ko pa bi rad enkrat da prbija in to kvalitetno, pol pa mislm da se cene subov začnejo pr 200€. lahko se motim. govorim seveda za nove stvari.

signat je imel svoje čase top ojačevalce, njihovi sitemi so bili odlični,... za woofer nisem nikoli dajal ljudem nek top model, ker je osnova prvo porihtan sprednji del... in pa konec koncev naj bi bil woofer samo dodatek k spodnjem delu sprednjega sistema... sam režem svoje 16-ke na 50Hz na njih pa je obešenih 2 x 260W RMSa... pa nič ne jokajo.. :D sinonim za kvaliteto pa ni DLS, ne karkoli drugega ampak montaža... ko je to porihtano vsaka stvar igra lahko zelo zadovoljivo... sam osebno raje priporočam drag avtoradio plus slabe zvočnike kot pa vse povprečno, ker dandanes marsikateri zvočniki za 150€ dobesedno "peljejo scat" par let star sistem, ki je bil takrat več kot 500€ in je takrat velejal za odličen izbor...

Moj osebni izbor za zvočnike pa je
100€ ... AudioSystem MX165
150€ ... Rainbow SAX 265
nad 200€ ... DLS R6A, Hertz Hi-energy, AudiSystem 165SQ

višje pa kolikor denarnica prenese... ob pogoju da se vse komponente navezujejo ena na drugo in da v celem sistemu ni ene "outsider" zadeve...

lp

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Pe apr 06, 2007 8:12 pm

V bistvu je za moje pojme dokler se ne greš nekega preseravanja vse skupaj v cenah. Ko pa začnemo govoriti v resnem SQ ali SPL pa cene tako hitro naraščajo. Vendar mislim da bi bil SPL še vedno dražji.
Jaz kot povprečen uporabnik pričakujem od svojega sistema, da mi igra kvalitetno, vendar da ko zavrtim gumb tudi pritisne in verjamem da tega se ne da dobiti za 1-2k€.
Do tukaj moraš narediti kompromis ali boš imel SQ in ti bo igralo pač na neki normalni jakosti ali boš šel bolj na nabijanje in lahko kakšen audiofilski zvok pozabiš.
Se pa strinjam z Mitjom da ni firma opreme tista ki določa zvok ali kakovost in pa tudi glasnost (sedaj ne s čunga lunga firmami težit) ampak montaža.
LP Aleš

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Pe apr 06, 2007 8:40 pm

Kako pa je z kupovanjem te rabljene opreme? Ker berem da to ni glih nevemkaj ziher, ker baje folk nateguje na veliko. Pise woofer ni rabljlen, pa prides ke pa podrtija od podrtije. Ker jest ko bom prisel do kesa bom verjetno GZ za subwooferja, skatlo bom naredu doma sam ja, potem pa ce prov zastopm clio sploh nima zvocnikov v vratih. V tem primeru bom sam naredu panele ce bom mel le dovolj casa. Glede avtoradia pa ALPINE al pa PIONEER. Glede skatle pa to pa mislm vse sam narest. Aja se eno zlo smesno vprasanje:

Gledu sm namrec k folk dela dvojno dno, ce jest prov zastopm pod dvojnim dnom se nahaja rezervna guma, potem predali za AMP-e, pol navrhu pa SUB? Se motm.
Pa tud nasplosno recimo me zanima, v prtljazniku spodaj je guma rezervna, pa recimo da mas box cez 3/4 prtljaznika, vse lepo zvezan, pa da ti poci guma. Kako sploh prides do gume?

Uporabniški avatar
swift_gti
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a swift_gti Pe apr 06, 2007 10:10 pm

sploh nerabš gume kupš sprej k je prv za take k nimajo placa za rezervne gume :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
swift_GTi

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Pe apr 06, 2007 11:24 pm

Jaz sem danes dobil celotno avtoakustiko:
-Sprednji sistem štiri 16, dve v vsakih vratih
-4 subwooferje za prtlažnik z 600 rmsa ma eden
-2 ojačevalca dragster 1500 rmsa vsak
-ojačevalec dragster 500 rmsa za sprednji sistem
-kondenzator impulse 1 ohm

Samo to me je prišlo 2500evrov brez dela, ki je se delo!
Radio pa mam ze odprej not jvca za 400 evrov pa monitor
v amaturi za 200 evrov

Sem pa se naročo 7 inč monitore za v vzglavnike pa 15 inč monitor
za v prtlaznik!
To me bo prislo se 750evrov
P.s.Slike si lahko ogledate v salonu!

Tolko za enkrat!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 9:08 am

@Matjaz46, valda to pa dela laguna. Mi smo mel tud pred casom doma laguno, res komadn prtljaznik in prostorn avto. Res majka, sam je mel pa ogromno napak avtomobil od tega da je odletela turbina ki pa baje pride 700k, pa racunalnik je skos neki jebal. Aja ko bos zmontiru a lohk mal poslikas cel sistem pa prov tlele v temi pokazes slike, al pa novo temo odpres. Pa ce kksn movie lohk posnames da vidmo kako poka :D

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 So apr 07, 2007 9:46 am

Ja avto malo zajebava!Samo kaj ces tak je!Lahko gres kupit drugega pa bo isto!
Bom vse naredo!dal slike,film tak da bote vidli!samo to bo malo trajalao zdaj!kak mesec,malo vec mogoce!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So apr 07, 2007 11:56 am

svizec c c c :roll: :lol: če že imaš sliota 1 bi lahko vedel da v vratih nima zvočnikov (ok, se najdejo tisti z najvišjo opremo) in pa da za rezervno gumo ni potrebno izpraznit prtljažnika. ker rezervna je POD prtljažnikom. not je samo vijak s katerim rezervno spustiš tako, da potrebuješ samo 2x2 cm luknjo ob zadnji steni - če bi delal dvojno dno in nekaj zapiral prtljažnik...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 12:17 pm

@_YUGO-GVX_, avta se nimam, zato sprasujem. Pred kratkim sem sele naredil izpit, do zacetka junija pa ze mislim kupit avto, natancno CLIO 1. Zanimajo me pa informacije tolk prej, da se vem na kaj pripraviti ane? Ni to bolj pametno(za moje pojme je)? Malo zbiram informacije grelde tega, zato da mi potem ko bom kupoval nebo tolk treba. Ker ponavad se najbol nategnes takrat ko nekaj na hitro isces ane, pol so pa pizdarije. Zato sm pa reku da bom ze prej zacel mal za avtomobile gledat, kksno vprasanje glede akustike itd. Pa tud to kdo je mel kje frke z polaganjem kablov po avtu, menjavanjem gum, skratka nasplosno. Enim se zdi to smesno da ze toliko prej gledam za stvari, samo men osebno se pa ne 8)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 So apr 07, 2007 2:43 pm

dvojno dno....

http://akustika.si/forum/viewtopic.php?t=614

pri tebi bi bilo podobno samo da se ne bi odpiral če predal z ojačevalci... če boš kej rabu me pa na msn al pa pm vpraš... tudi če boš rabu karkoli od muzke...

lp

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 So apr 07, 2007 2:45 pm

Matjaz46 je napisal/-a:
-2 ojačevalca dragster 1500 rmsa vsak

tam se vidi samo DA1402, kater sta pa đe za woofer?

lp

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 3:07 pm

Seprav CLIO 1 ma rezervno gumo pod prtljaznikom?

Se nekaj, kako je z pregrevanjem AMP-ov? Se to kej fejst greje al je v mejah normale? Ker tist mejhn prostor spodaj za AMP-e pri slikah k sm glihkar pogledu za dvojno dno se mi ne zdi glih nevemkaj zracen. Kaj pa recimo 2 ventilatorja ce plac dopusca, eden za notr, drugi za ven?

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) So apr 07, 2007 4:09 pm

Odvisno od ojačevalcev, nekateri so pečke, nekateri pa ostanejo hladni tudi pri nabijanju, če imaš možnost naredi zračenje.
LP Aleš

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 So apr 07, 2007 7:19 pm

mito 155 na sliki je samo en ojačevalec!Mam 3 ojačevalce,2 za woofere ker bom mel 4 v prtlazniku pa se enega manjsega za prednji sistem,4 zvočnike 160mm,pol pa se za dva originalna 130mm en ojacevalec!
Me lahko kontaktiras na ps ker bi te rad nekaj vprasal glede te muzike pa ce bi lahko kaj nareo!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 8:28 pm

Vcer smo sli z frendam na Bled, smo celo pol nazigal musko, mu je na vsake 5min vrglo vn, pa smo mogl cca. 5min brez poslusat, pa pol spet. Ojacevalec se pa ni grel nevemkaj :?
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost