Avdiofili, raj za vas...

TuRBo_1
Nov uporabnik

Napisal/-a TuRBo_1 Sr dec 19, 2007 9:47 pm

Ne sm ga šenrkat dol dau pa pogledu kva sm zajebuu in sm po lvidu da pride čez uno lukno za zrak še ena folija čez in zdej k sm jo dol dau čiz lepo dela.

Zdej me še neki zanima. En je napisu da ma 2 taka wooferja ane. Jz pa če tega fula nabijem mi začne luč pomežikat. Sam mam tok odprt woofer kt pru unem 1200watnem. Pomojem bi se mogl to dat še bol odprt... A je to kej slabo zvezan al kaj bi to lahk blo narobe? Al date vi not ša kak dodatn akomulator?

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Sr dec 19, 2007 11:13 pm

ponavadi se da samo mocnejsi akumulator nt :) za taga ko mas ti pac ne rabis tekmovalnega, ampak dj samo min. 75Ah al pa 100Ah akumulator :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Velocity
Nov uporabnik

Napisal/-a Velocity Sr dec 19, 2007 11:44 pm

Jaz imam 75ko od ECA in ne rabim nič več.Utripa mi tudi ne. Vsak sub ima svojega SLA-1500, se pravi vsak dobi cca 1200RMS, koliko jih ta amp realno ima. Fora je samo v tem, da imaš primerno maso iz aku-ja in ampa na šasijo. In pa priporočam ti da imaš za tvoj amp kable vsaj 35 kvadrat, tako kot masi. Važna je dobra masa!

Velocity
Nov uporabnik

Napisal/-a Velocity Sr dec 19, 2007 11:49 pm

Aja. pa z enIm sem imev 146,8 :D nasekal me je pa z istim subom in ampov Tit iz dBastardov :D

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Če dec 20, 2007 12:09 am

skor ne morm vrjet da bi z enim tolk vn spravo...kolk bi pa pol udarla 10ka ko ma 500 rms-a? oz. kolk bi 2 udarli, ce makdo kak izkusnje s tekmami?

TuRBo_1
Nov uporabnik

Napisal/-a TuRBo_1 Če dec 20, 2007 10:23 am

Ja jz mam zdej sam tale woofer Blaupunkt Vw 300 pa luč utripa če bol nabijem omg! Ko sm kupavu ojačevalc pa to in sm ke nesu monterat v avto sm kupu še un pack k pridejo kabli not, varovalka,... Sam pol mi je un tm reku da da bol da dam debelejše kable. In pol sva tud menala in mi je dau ene debelejše... Sam kje mam pa maso pa to pa pojma nimam :?

K komu bi jz tole lhk mal prpelu pogledat? Da bi se zrihtal tako kot je prav :)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če dec 20, 2007 11:00 am

pelji tistemu ki ti je montiral, če je vzel denar za to more tud stat za tem da stvar dela ok ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Če dec 20, 2007 11:10 am

croma ti si freak...bi vredi udarle 2x10 blaupunkt velocity?

TuRBo_1
Nov uporabnik

Napisal/-a TuRBo_1 Če dec 20, 2007 12:37 pm

ma ke mi bo un zrihtu. ŽE pr sprednih zvočnikih k mi jih je monteru, mi je v visokotoncih piskal. (hitrej sm pelu bolj je piskal...) In mi je reku da nebi smel in pol ni nč naredu FAK :S

Velocity
Nov uporabnik

Napisal/-a Velocity Če dec 20, 2007 4:10 pm

Če ti piska, je možno da je štukal kable. Sprobano. Kar se tiče tega kolko bi udarla ena 500rms ali pa dve, je tolko odvisnih dejavnikov da je pretežko povedat in nemorš reč kar na oko. Največ je pa odvisn od boxa. Če hočeš glasno, moraš obvezno imet BR. Tisti ki smo SPL addicted, imamo doma po deset boxov :D Skoraj za vsako tekmo drugega, za poslušanje pa spet drugačnega. Naprimer, za SPL okoli 60L, za poslušanje cca 120L. Točnih informacij ne izdam :D

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Če dec 20, 2007 5:11 pm

Velocity je napisal/-a:Če ti piska, je možno da je štukal kable. Sprobano. Kar se tiče tega kolko bi udarla ena 500rms ali pa dve, je tolko odvisnih dejavnikov da je pretežko povedat in nemorš reč kar na oko. Največ je pa odvisn od boxa. Če hočeš glasno, moraš obvezno imet BR. Tisti ki smo SPL addicted, imamo doma po deset boxov :D Skoraj za vsako tekmo drugega, za poslušanje pa spet drugačnega. Naprimer, za SPL okoli 60L, za poslušanje cca 120L. Točnih informacij ne izdam :D

Tisti ki znajo spl nimajo 10 škatl ampak naredijo eno mogoče 2. In tiste delajo dobre rezultate.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 20, 2007 5:16 pm

pri 10tih bi se že zgubil :) 2 kišti, ena za tekme druga za poslušanje. ;)
P.S v kirem avtu pa si mel 146?

tmtslash: ni vse v moči, veliko vlogo ima avto, nastavitve, box.... to pa so pol že izkušnje in Teamska pomoč 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Če dec 20, 2007 7:52 pm

jay vem da ni vse v moci :) zto ms pa upraso ce ma kdo izkusnje da ve kk to udari prblizno...slabo, zadovoljivo, dobro... :)
drgac pa za skatlo mam neki poznanstev oz. dobrih kolegov ko dokaj vejo kak to gre :) mislim da jay tut sam ves na koga cilam :)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Če dec 20, 2007 10:29 pm

TuRBo_1 je napisal/-a:ma ke mi bo un zrihtu. ŽE pr sprednih zvočnikih k mi jih je monteru, mi je v visokotoncih piskal. (hitrej sm pelu bolj je piskal...) In mi je reku da nebi smel in pol ni nč naredu FAK :S

ti je računal? potem pejt nazaj, če ti žvižga v zvočnikih je možno če imaš pioneerjev radio da je masa crknala na izhodih za ojačevalec, mogoče so kretnice zmontirane preblizu elektriki od avta, mogoče so signalni kabli speljani skupaj z elektriko,...

to so najpogostejši problemi, sam jst bi šel nazaj, če ne drugače pa s polnim avtom "kolegov" če se drugače ne da zmenit. ČE TI JE VZEL DENAR POTEM STOJI ZA SVOJIM DELOM !

pa bod brez skrbi da vem kaj govorim, sem recimo pri številki 100 kar se tiče montaž avtoakustike.

TuRBo_1
Nov uporabnik

Napisal/-a TuRBo_1 Pe dec 21, 2007 9:13 am

Ja mi je računu.
Ah ke ne bom k unmu pelu k pomojem sploh nima tok pojma kt zgleda. Bom raj k drugmu pelu pa plaču sam da bo cool. Ej s ki si ti? :D

Velocity
Nov uporabnik

Napisal/-a Velocity Pe dec 21, 2007 10:38 am

(Ales), Anzin je imel škatlo narejeno u piko, pa je šel delat še enkrat zaradi tega,ker ga je nekdo nažgal za 0,3. PA ne govor, da ti v svoji prvi sezoni ko si tekmoval nisi sprobal več škatel kot samo dve.

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Pe dec 21, 2007 10:41 am

Velocity je napisal/-a:(Ales), Anzin je imel škatlo narejeno u piko, pa je šel delat še enkrat zaradi tega,ker ga je nekdo nažgal za 0,3. PA ne govor, da ti v svoji prvi sezoni ko si tekmoval nisi sprobal več škatel kot samo dve.

Nisem. Eno sem imel narejeno za poslušanje in sem imel še port za poslušanje sem naredil 145dB. Potem sem si sposodil eno wanna be tekmovalno škatlo, samo jo je čas povozil (5krat flikana) pa še za moj sub ni bla prava sem naredil 148dB. Potem sem si zrisal pravo tekmovalno škatlo (kar bi bila prva v tem primeru) in bi znala delat 150dB. Samo sem prej sub prodal.
Sedaj pri XXXu imam samo eno škatlo in ta ima 31Hz tuning. Če se bom odpravil kaj v SPL vode mislim da že vem kakšna bo škatla.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Pe dec 21, 2007 10:49 am

TuRBo_1 je napisal/-a:Ja mi je računu.
Ah ke ne bom k unmu pelu k pomojem sploh nima tok pojma kt zgleda. Bom raj k drugmu pelu pa plaču sam da bo cool. Ej s ki si ti? :D

Celje.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost