Avdiofili, raj za vas...

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To apr 21, 2009 9:19 pm

MicKY je napisal/-a:Ahh, odločil sem se, da se vendarle ne bom spuščal v razdiranje avta...

Bom pa zamenjal sprednje zvočnike (te sprednje pa dal v zadnja vrata, ker jih trenutno ni) in pa avtoradio.

Koliko sem prebral, pašejo v vrata 130mm zvočniki. Kakšni nasveti mogoče? Kaj v redu igra?
Brez ojačevalcev prosim, ker jih bom priključil direktno na radio (4x45W)...

ce malo obrezes plastiko pod pokrovom zvocnikov lahko spravis noter tud 160mm zvocnike ;) das bass zvocnike in kretnice in to je to.
srečno voznjo!

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To apr 21, 2009 9:52 pm

cardak je napisal/-a:
ni ti potrebno vlec kabla od akumulatorja!saj v tem je fora teh aktivnih subow.prikljucis na radio i to je to.basa je pa dovolj ce je pravi sub.imel sem taksen sub 13cm in je imel boljsi bas od wooferja 30 cm! :twisted:

motis se!meni je muziko sestavljal kolega ki se zelo dobro spozna na ozvocenje(ima par priznanj iz tekmovanj).imel sem pioneera deh 8400 in sub je bil direkt priklopljen na radio.sub je pa nabavljen iz usa in se original vgrajuje v corvette(samo magnet ima 4 kg)!verjemi da ima boljsi zvok od marsikaterega vecjega woof.oba sva bila presenecena kaksen bas proizvaja.

Aktivni sub rabi dodatno napajanje, to je 100%.
Da pa je tvoj 13cm sub vezan na radio (gnal ga je ojačevalec iz radija z svojimi 30W rms) glasneje kot nek normalen 12" (30 cm) subwoofer v kišti, je pa naravnost bosa!
Verjetno še nisi slišal suba 12" v pravilni montaži in pognanega pošteno. ;)
L.P. & brez zamere ;)
L.P.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To apr 21, 2009 10:02 pm

cardak prej si neka pametoval glede aktivnega suba, kjer je koncno en potegno na mojo stran :) zdj pa se pametujes o nekih bass 16kah vezanih na radio...dj se malo skoncentriri...na radio lahko model veze 16ke ampak se te nizjega cenovnega/kvalitetnega razreda...
js sm pred pari leti mev ta komplet vezan na radio, pa je igralo pac tolk da je blo :)
http://caraudioempire.com/avtozvocniki- ... pr-1145622

karkoli bos dav vec gor, nima smisla, ker zvocniki nebojo pognani z dovolj moci in nebo efekta...ce pa dodas en ojacevalc, je pa druga pesem, ampak kot pravis nebos razdiral radia...
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To apr 21, 2009 10:07 pm

MicKY je napisal/-a:Hmm, hvala vsem za odgovore.

Kot vidim, se bom vseeno moral lotit razdiranja avta, če hočem karkoli resnejšega poslušat... Upam, da je ena nedelja dovolj časa, da to uredim..

Zdaj pa bi lepo prosil, da, če obstajajo kakšna (čimbolj izčrpna) navodila, kako bi se lotil teh kablov. Bi bil teh navodil zelo vesel =)

Ajd, naj ti bo. Na tej povezavi imaš veliko slikovnega gradiva; je sicer v francoščini, ampak je vse lepo "razumljivo" - http://www.forum-auto.com/les-clubs/section21/sujet356670.htm

Zadaj za boke/vrata ti priporočam, da vzameš dvosistemske zvočnike, ker tisti, ki jih imaš zdaj spredaj ne bodo dali od sebe prav nič.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

MicKY
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj, Maribor

Napisal/-a MicKY To apr 21, 2009 10:10 pm

Hmm, neke dvosistemske sem imel namen vzet za spredaj, za zadaj pa bi dal samo toliko, da je..
(itak se vedno vozim sam).

aaa, menda ni treba cele plastike vrat dol vzet, da menjaš zvočnike?!
EDIT: ne, ni treba =)

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 To apr 21, 2009 11:18 pm

Glede na to kaj si napisal, bi dal jaz aktivni sub k sovozniku pod armaturo.
lp

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Sr apr 22, 2009 9:49 am

suhokranjec je napisal/-a:
cardak je napisal/-a:
ni ti potrebno vlec kabla od akumulatorja!saj v tem je fora teh aktivnih subow.prikljucis na radio i to je to.basa je pa dovolj ce je pravi sub.imel sem taksen sub 13cm in je imel boljsi bas od wooferja 30 cm! :twisted:

motis se!meni je muziko sestavljal kolega ki se zelo dobro spozna na ozvocenje(ima par priznanj iz tekmovanj).imel sem pioneera deh 8400 in sub je bil direkt priklopljen na radio.sub je pa nabavljen iz usa in se original vgrajuje v corvette(samo magnet ima 4 kg)!verjemi da ima boljsi zvok od marsikaterega vecjega woof.oba sva bila presenecena kaksen bas proizvaja.

Da pa je tvoj 13cm sub vezan na radio (gnal ga je ojačevalec iz radija z svojimi 30W rms) glasneje kot nek normalen 12" (30 cm) subwoofer v kišti, je pa naravnost bosa!
L.P. & brez zamere ;)

verjemi da sem imel veliko woof.od kickera,jbla,alpine...pravim ti da nas je zvok pri tem subw. oba presenetil!ne vem v cem je fora ampak sub.je bil vezan samo na radio in basiral je :lol:
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Sr apr 22, 2009 12:21 pm

cardak je napisal/-a:verjemi da sem imel veliko woof.od kickera,jbla,alpine...pravim ti da nas je zvok pri tem subw. oba presenetil!ne vem v cem je fora ampak sub.je bil vezan samo na radio in basiral je :lol:

pa si pogledal če so tablice še na avtu, ker glede na to kako seka, bi jaz osebno prvo to preveril :lol: :P

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Sr apr 22, 2009 4:25 pm

zazo je napisal/-a:
cardak je napisal/-a:verjemi da sem imel veliko woof.od kickera,jbla,alpine...pravim ti da nas je zvok pri tem subw. oba presenetil!ne vem v cem je fora ampak sub.je bil vezan samo na radio in basiral je :lol:

pa si pogledal če so tablice še na avtu, ker glede na to kako seka, bi jaz osebno prvo to preveril :lol: :P
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr apr 22, 2009 5:59 pm

cardak je napisal/-a:
suhokranjec je napisal/-a:
cardak je napisal/-a:

L.P. & brez zamere ;)

verjemi da sem imel veliko woof.od kickera,jbla,alpine...pravim ti da nas je zvok pri tem subw. oba presenetil!ne vem v cem je fora ampak sub.je bil vezan samo na radio in basiral je :lol:

LOL?? :lol: :lol: :lol: :lol:

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Sr apr 22, 2009 9:29 pm

zazo je napisal/-a:

ha ha ha...very funny...ne ocenjuj stvari ce je se nisi sprobal ;)
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Sr apr 22, 2009 10:14 pm

mislim da se ti marsikaj nisi sprobal in je ta aktivni subek edino kar si kdaj probal v avtu :) ne mores pa ocenjevat 12" subov od lokalnih kekcov, katere so kupli v big bengu po ugodni ceni, v smesni skatli :)

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Če apr 23, 2009 7:46 am

zanimivo branje in teorija morem priznat :D bom kr 6 13tk naročil za naslednji sistem :D

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če apr 23, 2009 10:02 am

Ok tudi jst sem neki prakticiral z 16-kami v boxu vezano na radio. Tablico je sicer neki treslo, bassa se zunaj ni slišalo kej dosti, notri pa sicer ja. Sam prvo bass, avtoradio z svojim ojačevalcem ni sposoben oddati čistega bassa, tudi v nizki glasnosti ko ni v klipu. Ampak vezat wofer na radio je pa čista bedarija. Prvo če avtoradio nima kretnice kot pioneer kjer vsaj loh vežeš dva kanala za wofer, bo igral na veliko višji frekvenci kot je sub narejen. Tukaj bo prišlo do veliko izgub v glasnosti, ampak vseen se sub trudi igrati in se ti zdi da je glasnejši. Tisti ki imate dvokanalca, lahko prakticirate z filtrom na ojačevalcu pa boste dobili neki na glasnosti. Sam pol zgubiš tisti pravi bass kjer more sub igrati nižje kot 16ke. Zato je brezveze sploh o tem debitirat da je ''hudo'' imet priklopljen samo na radio, ker to sploh ni bass več, ampak mešanje višjih frekvenc kjer nebi smeli biti :D

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Če apr 23, 2009 11:27 am

dgreso je napisal/-a:zanimivo branje in teorija morem priznat :D bom kr 6 13tk naročil za naslednji sistem :D

ti pa tih bot, ko nimas pojma, ko se sploh nisi cu kk spila aktivni sub na radio vezan...vlk bols ko recimo 3x10 :lol: :lol: :lol:
pa se kablov ne rabis vlacit :)

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Če apr 23, 2009 1:02 pm

globoko sem ožaljen :lol: :lol: :lol:

ne bom te več na cesti pozdravo al :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 23, 2009 1:08 pm

:pop:
Ni vse res kar napišem

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Če apr 23, 2009 9:48 pm

ok vidim da to ne pelje nikamor.hm tmt slash avto mas dobro zrihtan sam a ni skoda vlagat tolk denarja za tako svoh masino?! :roll:
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash Če apr 23, 2009 11:33 pm

cardak sicer je malo off, ampak hvala za pohvale...glede masine, bi pa reko da si poglej kdaj pa kdaj 24ur.com ali pa kaksno podobno stran pod crna kronika, pa poglej kolk smrtnih zrtev je v prometnih nesrecah...tut moj 1.2 gre tolk da se lahk ubijes nekje, vrjemi
lp

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Pe apr 24, 2009 1:18 am

tmtslash je napisal/-a:cardak sicer je malo off, ampak hvala za pohvale...glede masine, bi pa reko da si poglej kdaj pa kdaj 24ur.com ali pa kaksno podobno stran pod crna kronika, pa poglej kolk smrtnih zrtev je v prometnih nesrecah...tut moj 1.2 gre tolk da se lahk ubijes nekje, vrjemi
lp

vem da gre ker sem ga imel ;) (ce se peljes sam) :lol: a kvaliteta je...elektronika zajeb...,pazi da ti ne ostane kljukica od vrat v roki ko odpiras vrata...uf clio?ne hvala...ja ubijes se lahk tud s kolesom al pa rolerji... :roll:
srečno voznjo!
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov