Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če apr 15, 2010 11:02 am

al pa reskiraj dodatnih 50€ pa kupi en kondenzator in ti bo rešu problem utripanja. In nujno 35mm2 kabel, da eliminiraš upor na žici. Akumulator bo zdržal tudi manjše kratkostične tokove, dokler mu bo kondenzator pomagal.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a beary Če apr 15, 2010 2:10 pm

In katerega od vaju naj sedaj poslušam? Poleg tega sem se odločil da bo najbolje da vse to prodam in si nabavim nekaj boljšega, nekaj v malce višjem rangu... Ciljam na GZ.
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če apr 15, 2010 2:25 pm

Cash je napisal/-a:mr.ramo, sej če vežeš zaporedno 2+2 ohma navitja, dobiš ven 4 ohme in ta ojačevalec je stabilen na 4 ohme.

če je tko potem imam js vezane sube na 8 Ohm-ov(4+4 Ohm-a),vezani so pa + na +,pa - na - in v birdge,kokr sm js seznanjen s tem je to 2 Ohm-a,kar se pa tiče sinus live-ja je pa tko da kable bos moral menjat,po potrebi tudi aku,saj ti kondenzator nebo velik pomagu če imaš slab aku ;) ..

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Če apr 15, 2010 2:28 pm

beary je napisal/-a:In katerega od vaju naj sedaj poslušam? Poleg tega sem se odločil da bo najbolje da vse to prodam in si nabavim nekaj boljšega, nekaj v malce višjem rangu... Ciljam na GZ.

nekako imata oba prav :D ..drgač pa če se bos kj po ljubljanskem BTC-ju pelu se ustavi pri g.Žgajnarju in mu povej svoje zelje in ti bo razlozil kako pa kaj ;) ..na viču mas pa Gapex-a ,kateri je mislm da dobavitelj GZ-ja ;) ..prek zadnjega sem js muzko sebi rihtal in majstr dobr obvlada zadevo ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če apr 15, 2010 3:07 pm

Kdo pa ti bo delal škatlo za woofer? Ti? Mr.ramo, če vežeš vzporedno, se ohmi prepolovijo, če vežeš zaporedno, se podvojijo. Ti imaš vzporedno, kot je že lenivec napisal, jaz pa sem na prvi strani napisal zaporedno vezavo...preberi si jo....

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Če apr 15, 2010 3:57 pm

A lahko kdo doda sliko vezave, če ima mogoče v svojem avtu tako vezavo, ker me res zanima kako to izgleda...
Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Če apr 15, 2010 4:17 pm

Cash je napisal/-a:Kdo pa ti bo delal škatlo za woofer? Ti? Mr.ramo, če vežeš vzporedno, se ohmi prepolovijo, če vežeš zaporedno, se podvojijo. Ti imaš vzporedno, kot je že lenivec napisal, jaz pa sem na prvi strani napisal zaporedno vezavo...preberi si jo....

sem prebral 2x,pa zdj jo bom se 1x :D ...hvala za popolno razlago :clapclap

uglavnm @beary ,če kupis ta komplet ti nebo zal ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če apr 15, 2010 6:22 pm

Super :lol:

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Če apr 15, 2010 9:20 pm

Tudi meni se zdi da mi ne bo žal če vzamem ta komplet :D.
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Ne apr 18, 2010 5:49 pm

Kolikšen pa more biti volumen boxa za tak zvočnik?
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne apr 18, 2010 6:10 pm

Pejd na uradno stran, najdi woofer pa preveri v PDF-ju...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Ne apr 18, 2010 6:43 pm

Ok, sem našel.....

http://www.ground-zero-audio.com/13_dow ... zrwspl.pdf

Rad pa bi vedel tudi, kako narediti box v katerem bodo basi najbolj prišli do izraza?
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne apr 18, 2010 8:14 pm

Box je najbolje, da je čimbolj nepravilne oblike, če pa je že, naj bo zadnja stranica pod kotom, da se valovi ne odbijajo nazaj v zvočnik. Mislim, da moraš pri litraži dodati še volumen zvočnika in volumen pene (ne vgrajuj une piramidaste, ker ti zaduši zvok), ter basreflexa, tako, da ko vse to vgradiš, dobiš ven 42l, če misliš delati odprto škatlo. Povej, kakšno zvrst muzike poslušaš?

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Ne apr 18, 2010 8:30 pm

Jaz bi najraje videl da se box prilegal kotu zadnjega sedeža, je to dovolj velik kot da se zvok nebi odbijal nazaj?

Drugače pa glede poslušanja, poslušam bolj kot ne skoraj vse, največ pa crunk, rap, techno, club, hause .... najraje pa bi videl, da bi bil box prirejen za rap/crunk.

Naslednje kar sem opazil je to, da so v boxih neke "prepreke". Ali je to zato, da bi preprečevalo odboj zvoka?

In pa če je potrebo izolirati box ali je to zgolj priporočeno in če se s tem kaj pridobi na zvoku?

Kako je najbolje narediti bas reflex da ohraniš čimvečji volumen škatle?

Izdelati škatlo mi ni problem, večji problem mi je to, da ne vem kako pravilno oz. dobro naresti škatlo. Zato bi najraje izdelal škatlo po že narejenem načrtu ali pa če bi mi kdo podal kakšne podatke za izdelavo.
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne apr 18, 2010 8:46 pm

-No, naredi, da se prilega kotu zadnjega sedeža, pa je...
-Aha, torej poslušaš hitre in počasne base...torej, potem naredi zaprto škatlo, kjer ni basreflexa.....če bi pa samo rap poslušal, pa naredi odprto....
-prepreke so za togost škatle, vendar ti jih ni treba delati....so pa tudi za preprečevanje odboja zvoka, sigurno....
-vse stranice morajo biti zlepljene z lepilom za les in dodatno privijačene, da ne pride do resonanc....peno daš noter, da še dodatno razbije valove noter in jih odbije v vse smeri in seveda, da ne doni.....
-bas reflex narediš oz. odrežeš iz cevi za odtoke (una siva). Volumen škatle ne sme bit čimvečji, temveč toliko, kot ti piše v pdf-ju, ki si ga prilepil prej. Za odprto škatlo je to 42 litrov + prištej še volumen wooferja + volumen basrefleksa + volumen pene, ki je skoraj zanemarljiva...
Ko boš delal basreflex, moraš upoštevati, kje ga boš dal, ker mora imeti čimveč prostora pred seboj, da pride bas do izraza + noter v škatli moraš gledati, da ni čisto pri steni, ker drugače spet ne bo nič iz basa.....koliko je minimum, ti ne vem povedat...mislim, da polovico premera wooferja....

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Ne apr 18, 2010 9:13 pm

Ne vem kateri sistem bi naredil raje. Zaprt ali odprt... Imel sem v avtu že doma narejen box z zaprtim sistemom in lahko rečem da se je dobro obnesel, poleg tega pa je bil bas dosti bolj slišen tudi izven avta, medtem ko v mojem sedajšnjem odprtem sistemu ni tako poudarjen.

Sicer pa je tudi za druge zvrsti ki jih poslušam odprt sistem zame čisto zadovoljiv.

Kaj pa če bi izračunal volumen cevi zabas reflex, magnet zvočnika in to prištel k volumnu boxa. Ko bi bila cev in zvočnik vgrajena bi pa dobil približno tistih 52 litrov. Se tak način izdelave izplača? In ali je to sploh pravilen način izdelave? Ali je upoštevanih teh potrenih 52 litrvo volumna brez bas reflekla in zvočnika oz. prazna škatla?

Škatlo bi vsekakor zalepil z lepilom in dodal dosti vijakov, uporabil pa bi tudi vsaj 18 mm mediapan.

Glede bass reflexa, ko si rekel moram upoštevati, kje ga bom dal, ker mora imeti čimveč prostora pred seboj, da pride bas do izraza, kaj točno si mislil s tem?
Da ne sme biti preveč blizu zvočnika?
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov