Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
ici
Nov uporabnik

Napisal/-a ici To mar 11, 2003 3:19 pm

Kaj naj rečem? Sam sem imel precej težav z stegom-še zdej ne vem kako se bo to rešilo! Crknil je pač zaradi ene majhne pičkarije, potem pa jaz NISEM imel nobene varovalke in ga je VESNA VRLA dobesedno STALILA! Tako da meni od ojačevalca ni ostalo NIČ-še pokrov je tako nakurjen da preveč smrdi da bi mi ga dal nazaj je rekel uvoznik! Morem pa rečt da se je DO SEDAj uvoznik zelo potrudil-poslal ojačevalec v italijo na firmo STEG(v bistvu ga je moral izvozit) in me je o tem lepo pismeno obvestil. Trenutno se pa dogovarja kako mi nrediti za čim manj denarja-nekaj bom pa moral plačati!!!!!!!! Baje da so na tovarni ugotovili da je napaka MOJA, ker nisem imel varovalke-ta ojačevalec NIMA vgrajene varovalke in nekje v ITALJANŠČINI piše da jo moraš nujno dat pred ojačevalec-zdej so zaradi mojega primera spremenili način prodaje-zraven dobiš avtomatsko varovalko(UNO KO JO SAMO NAZAJ VKLOPIŠ ČE JO VRŽE VEN) in SLOVENSKA navodila, kjer piše da brez varovalke NI garancije! Sem pač naj****... Mi je pa povedal da DO SEDAJ še niso imeli NITI ene reklamacije 310.2, v firmi pa še niso videli tako zažganega ojačevalca-ZGLEDA DA SEM TALENTIRAN! Baje pa da je do sedaj imel steg samo eno serijsko napako in to so bili potenciometri pri manjših serijah (ala 120.2)-zamenjava je zastonj in traja 1 dan! Sem pa po novem lastnik STEGA 120.2 in v kratkem dobim nazaj 310.2, kar pa skupaj nanese okoli 2 kw @ 4 ohm! Zakaj mi je steg všeč-ko ga primerjaš z ojačevalcem iste moči ene druge firme-imaš na uho občutek da steg 5-krat glasnejši in tudi igra zelo lepo-zadnjič sem nekje na netu našel en dober SQ avto, ki uporablja samo steg ojačevalce-za SPL se je pa tudi že nekajkrat izkazal! Če da 3kw @2 ohm-NE, veliko manj pa tudi ne-na upor vsekakor ne bo stal, na vufer pa zelo verjetno!! Evo tako jaz sem vse napisal tako kot je res-nisem napisal da je najboljši ali da je najslabši, samo tako kot je! Mi gre pa en mal na živce ker nekateri toliko forsirajo Lanzar, DLS in DD-sej so DOBRE firme(imam prednji sistem in vufer lanzar-no vufer še čakam), ampak to še ne pomeni da je treba pluvat po drugih firmah ki jih ne poznate! Je pa tako kot je pero rekel-vsaka roba se včasih zjebe-evo TOMIJU se je danes odlepla guma od VHC-ja-pa je meu na 300 watt obešenega-kaj nej jaz zdej nabijam da je Lanzar j**c? Sej so se vsem novi VHC-ji potrgal-to je tko kot da bi moral nou ojačevalec po dveh minutah uporabe dat na serves da sploh dela! A se spomnete ko sem jaz JBL forsiral, kako vam je šlo v nos? Pa nisem nikoli rekel da je druga roba j**c! Dejmo bit malo bolj strpni-razumem da imajo eni zaradi tega dela dela profit, ceneje robo, meritve, ipd., samo dejmo se vseeno mal nazaj držat in se pogovarjat samo strokovno!
Ediju-KOLIKO STEGOV SI PA ŽE MONTIRAL? KOLIKO SI JIH TESTIRAL? A SI GA ŽE SPLOH KDAJ VIDU? BOHNEDAJ SLIŠAL? -Evo tako ti mene ponavadi npadeš ko jaz kej "na kar se ne spoznam" napišem! DEJMO VSI NEHAT SRAT!! BOLI MENE ZA FIRME PA ČE MAM KONRAD V AVTU SAM DE JE MENI VŠEČ!!!

Jp tudi jaz že malo pogrešam avtoakustiko!
Če vas matrajo avtoakustični forumi je tlele en mal bolj zanimiv- http://miha.ath.cx/audiox (sam tle se pa ne sme prepirat)!

Uporabniški avatar
ici
Nov uporabnik

Napisal/-a ici To mar 11, 2003 3:21 pm

Hehe-568 besed! :lol: :twisted:

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi To mar 11, 2003 3:41 pm

No zdej k smo se usi nasrali eden čez drugega lahko gremo naprej z odg. na uprašanje ki je bilo podano na začetku, :evil: naj napišejo tisti ki imajo izkušnje z Audisonom kaj o njem. Hvala, in ne več odg. na tisto kar so ljudje do zdej pisali, če bi lahko bi use zbrisal :evil: :evil: !! Jst mam dobre izkušnje z Audisoni in imslim da so uredu roba vredna svojega denarja.

L.P: nakamichi :wink:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 11, 2003 5:57 pm

nakamichi je napisal/-a:No zdej k smo se usi nasrali eden čez drugega lahko gremo naprej z odg. na uprašanje ki je bilo podano na začetku, :evil: naj napišejo tisti ki imajo izkušnje z Audisonom kaj o njem. Hvala, in ne več odg. na tisto kar so ljudje do zdej pisali, če bi lahko bi use zbrisal :evil: :evil: !! Jst mam dobre izkušnje z Audisoni in imslim da so uredu roba vredna svojega denarja.

Nakamichi ima najbolj prav, tema debate je bila Audison!!!

Slišal sem že veliko Audison ojačevalcev, in doma in v tujini. Pogovarjal sem se z veliko uporabniki in tudi nekaj zastopniki za Audison! Sem imel pa priliko delt A-B test Audisonov kar pa recimo zelo malo ljudi lahko sploh reče da so delali A-B test čeprav pišejo o raznih lastnostih ojačevalca.

Audison niso slabi ojačevalci. Trenutno jih v Sloveniji uporablja kar nekaj zadovoljnih uporabnikov, mnogi že več let. Je pa dejstvo da so kljub veliki moči nekaterih modelov bolj SQ ojačevalci in da imajo slab iskoristek (torej so manj primerni za glasno poslušanje). Pa ne to razumet kot pljuvanje, ampak kot dejstvo.

Osebno ne bom nikoli napisal roba XY je boljša od robe ABC. Bom se pa trudil uporabnikom dajat nasvete kaj je dejstvo in na kaj naj bodo uporabniki pozorni pri nakupu. Potem naj se pa sami odločijo.

Tudi ko primerjate stvari probajte biti čim bolj objektivni!!! Ne morete reči da je 100W ojačevalec igral glasneje od 100W ojačevalca. Prvo nastavite gaine z Volt metrom, pa še bolje z SPL metrom, potem pa lahko rečete da je bil en ojačevalec glasnejši. Ampak 100W je 100W.

Ne tudi primerjat eno leto starih ZVOČNIKOV z novimi OJAČEVALCI. Nima smisla taka primerjava, o tem lahko odpremo posebno temo. Ampak debata je o ojačevalcih!

Če ste z robo zadovoljni, napište, jaz sem zadovoljen... ne pa primerjat z drugimi firmami in govoriti kaj je bolje ali slabše.

če niste zadovoljni in lahko argumentirano rečete zakaj... povejte, saj forum je zato da izmenjamo in pozitivne in negativne izkušnje.

Samo ne se kregat in se trudi dokazovat da imate vedno prav! Večina uporabnikov nima dovolj iskušenj za to! Pa tudi ne sodit drugih da nimajo pojma, marsikdo ima veliko pojma in veliko prakse. Ni vedno treba biti lastnik robe da se jo lahko OBJEKTIVNO komentira.

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi To mar 11, 2003 6:47 pm

Pero je napisal/-a:
nakamichi je napisal/-a:No zdej k smo se usi nasrali eden čez drugega lahko gremo naprej z odg. na uprašanje ki je bilo podano na začetku, :evil: naj napišejo tisti ki imajo izkušnje z Audisonom kaj o njem. Hvala, in ne več odg. na tisto kar so ljudje do zdej pisali, če bi lahko bi use zbrisal :evil: :evil: !! Jst mam dobre izkušnje z Audisoni in imslim da so uredu roba vredna svojega denarja.

Nakamichi ima najbolj prav, tema debate je bila Audison!!!

Slišal sem že veliko Audison ojačevalcev, in doma in v tujini. Pogovarjal sem se z veliko uporabniki in tudi nekaj zastopniki za Audison! Sem imel pa priliko delt A-B test Audisonov kar pa recimo zelo malo ljudi lahko sploh reče da so delali A-B test čeprav pišejo o raznih lastnostih ojačevalca.

Audison niso slabi ojačevalci. Trenutno jih v Sloveniji uporablja kar nekaj zadovoljnih uporabnikov, mnogi že več let. Je pa dejstvo da so kljub veliki moči nekaterih modelov bolj SQ ojačevalci in da imajo slab iskoristek (torej so manj primerni za glasno poslušanje). Pa ne to razumet kot pljuvanje, ampak kot dejstvo.

Osebno ne bom nikoli napisal roba XY je boljša od robe ABC. Bom se pa trudil uporabnikom dajat nasvete kaj je dejstvo in na kaj naj bodo uporabniki pozorni pri nakupu. Potem naj se pa sami odločijo.

Tudi ko primerjate stvari probajte biti čim bolj objektivni!!! Ne morete reči da je 100W ojačevalec igral glasneje od 100W ojačevalca. Prvo nastavite gaine z Volt metrom, pa še bolje z SPL metrom, potem pa lahko rečete da je bil en ojačevalec glasnejši. Ampak 100W je 100W.

Ne tudi primerjat eno leto starih ZVOČNIKOV z novimi OJAČEVALCI. Nima smisla taka primerjava, o tem lahko odpremo posebno temo. Ampak debata je o ojačevalcih!

Če ste z robo zadovoljni, napište, jaz sem zadovoljen... ne pa primerjat z drugimi firmami in govoriti kaj je bolje ali slabše.

če niste zadovoljni in lahko argumentirano rečete zakaj... povejte, saj forum je zato da izmenjamo in pozitivne in negativne izkušnje.

Samo ne se kregat in se trudi dokazovat da imate vedno prav! Večina uporabnikov nima dovolj iskušenj za to! Pa tudi ne sodit drugih da nimajo pojma, marsikdo ima veliko pojma in veliko prakse. Ni vedno treba biti lastnik robe da se jo lahko OBJEKTIVNO komentira.

Pero, kapo do..to sm hotu, seveda pa zdej upam da nobeden ne bo komentiral in dajal pripombe na kar si napisal, ampak samo napisal svoje mnenje in izkušnje o dotični firmi :roll: Pa še ta link dodajam lih za firbc, kar zanjimivo: http://www.audison.it/news_detail.asp?i ... 8&lang=eng

L.P: nakamichi

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo To mar 11, 2003 8:15 pm

jest pa sovrazem to k m mam u kufru.... :shock:

DILE!!... ostalo je prodano....

cakamo robo... da se bomo toukel po tekmah :D

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To mar 11, 2003 8:19 pm

zazo je napisal/-a:...da se bomo toukel po tekmah :D

A z dilami?
:?:

:lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo To mar 11, 2003 8:29 pm

HORSE je napisal/-a:
zazo je napisal/-a:...da se bomo toukel po tekmah :D

A z dilami?
:?:

:lol: :lol: :lol:

ammm... ja.. pol k bo roba naumo vec rabl dil spljoh :P

AirWave
Nov uporabnik

Napisal/-a AirWave To mar 11, 2003 9:40 pm

nakamichi je napisal/-a:
Pero, kapo do..to sm hotu, seveda pa zdej upam da nobeden ne bo komentiral in dajal pripombe na kar si napisal, ampak samo napisal svoje mnenje in izkušnje o dotični firmi :roll: Pa še ta link dodajam lih za firbc, kar zanjimivo: http://www.audison.it/news_detail.asp?idnews=48?=eng

Citat s podanega linka... "Exorbitant powers that must be carefully used. Always wear protective headphones during SPL sound-offs..." :lol:

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Sr mar 12, 2003 12:30 am

AirWave je napisal/-a:
nakamichi je napisal/-a:
Pero, kapo do..to sm hotu, seveda pa zdej upam da nobeden ne bo komentiral in dajal pripombe na kar si napisal, ampak samo napisal svoje mnenje in izkušnje o dotični firmi :roll: Pa še ta link dodajam lih za firbc, kar zanjimivo: http://www.audison.it/news_detail.asp?idnews=48?=eng

Citat s podanega linka... "Exorbitant powers that must be carefully used. Always wear protective headphones during SPL sound-offs..." :lol:

Ti pa tiho k so te zadnjič pr manj ku 100rms že bolela uha :lol: :lol: :oops:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr mar 12, 2003 12:49 am

enim se res da 1km poste pisat.. kok cajta to pisete 30 minut ? :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr mar 12, 2003 3:59 am

nakamichi je napisal/-a:
AirWave je napisal/-a:
nakamichi je napisal/-a:

LOOOOOOOOOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Sr mar 12, 2003 7:01 am

TechnoBoy je napisal/-a:enim se res da 1km poste pisat.. kok cajta to pisete 30 minut ? :)

no ja raj videm 1km dolg post ki je argumentiran! :D

Ici.. mas kar prav kar si napisal. Sej men gre tut ponavad vse narobe tko pač je.. če se sprijazneš jo najbol odneseš :D

AirWave
Nov uporabnik

Napisal/-a AirWave Sr mar 12, 2003 8:52 am

RegY je napisal/-a:
nakamichi je napisal/-a:
AirWave je napisal/-a:
nakamichi je napisal/-a:

LOOOOOOOOOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Heh, pr primorc1, k ima na Vegi 154 dobrih 700W meni ni blo nč, k so se tebi že utekočinjala jetra in ledvice od takih tresljajev(usaj tko si reku ti)... :lol: :lol: :lol:

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Sr mar 12, 2003 9:01 am

ici je napisal/-a:Ediju-KOLIKO STEGOV SI PA ŽE MONTIRAL? KOLIKO SI JIH TESTIRAL? A SI GA ŽE SPLOH KDAJ VIDU? BOHNEDAJ SLIŠAL?

emmm, stegov sem ene 5-7 zmontiral, slišal sem pa približno ene 20 avtov s stegi. ja in vseh avtih, ki sem jih zmontiral, sem jih tudi nastavljal, včasih tudi po več ur.

toliko o mojih izkušnjah s stegi.

in ici kje ma tle sploh audison kkršnekoli veze z robo ki jo imam jst????

nimam ne audisona ne stega, sam je audison formula proti stegu, je pa tud trikrat dražji... sam če je debata o tem, imam pravico povedat kter je boljši.

Pa pazi da ne boš poknil, k se napravljaš, da si največji znalec na svetu.

LP; Edi

Uporabniški avatar
ici
Nov uporabnik

Napisal/-a ici Sr mar 12, 2003 2:36 pm

Edi je napisal/-a:
ici je napisal/-a:Ediju-KOLIKO STEGOV SI PA ŽE MONTIRAL? KOLIKO SI JIH TESTIRAL? A SI GA ŽE SPLOH KDAJ VIDU? BOHNEDAJ SLIŠAL?

emmm, stegov sem ene 5-7 zmontiral, slišal sem pa približno ene 20 avtov s stegi. ja in vseh avtih, ki sem jih zmontiral, sem jih tudi nastavljal, včasih tudi po več ur.

toliko o mojih izkušnjah s stegi.

in ici kje ma tle sploh audison kkršnekoli veze z robo ki jo imam jst????

nimam ne audisona ne stega, sam je audison formula proti stegu, je pa tud trikrat dražji... sam če je debata o tem, imam pravico povedat kter je boljši.

Pa pazi da ne boš poknil, k se napravljaš, da si največji znalec na svetu.

LP; Edi

Vidim da nisi razumel, kar sem jaz gori napisal. Točno tak odgovor sem pričakoval! Nisem pa nikoli omenjal da sem kakeršenkoli znalec! Dejmo poskusit bit malo manj primitivni!

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Sr mar 12, 2003 2:39 pm

jap.. k tuki sm pa js klucavnicar :D

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Sr mar 12, 2003 2:45 pm

ici je napisal/-a:Vidim da nisi razumel, kar sem jaz gori napisal. Točno tak odgovor sem pričakoval! Nisem pa nikoli omenjal da sem kakeršenkoli znalec! Dejmo poskusit bit malo manj primitivni!

a si me kaj vprašal al me nisi?

a sem ti odgovoril al ne?

primitiven si pa ti, k si misliš da si najpametnejši.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr mar 12, 2003 3:01 pm

:roll:

mislim da ste zgrešil smisel foruma: izmenjava mnenj in znanj, ne pa dokazovat da imate prav.

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Sr mar 12, 2003 3:20 pm

Pero je napisal/-a::roll:

mislim da ste zgrešil smisel foruma: izmenjava mnenj in znanj, ne pa dokazovat da imate prav.

Sej konec koncev dojamejo vsi..eni prej eni pole :D Dej prosim nehte s tem kreganjem k ga imam že pouhn ku..c in če si imasta tolko za povedat pomojem je narboljš da se pokličesta oz. se po meilu zmenista :twisted:
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov