Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Ne jan 30, 2005 8:06 pm

Kr se tiče ovalcov je tko, za mal dnarja te lahko presenetjo z močjo, sam kvaliteta je pa (pri večini) okroglih boljša! Drgač pa, ko boš dal enkat v prtlažnik še sub, boš vidu da kr naenkrat zadn sistem zate postane nekoristn! Že res da bojo potniki bl veseli k bojo še kej muske zadi slišal! :-P
Aja s_mande, omenu si da boš dal zadi od wege woofr, kerga si mel v mislih?
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 8:10 pm

Gricko je napisal/-a:s_mande ne bit preveč pameten glede stvari, ki ti niso jasne!
dobro, da se norčujejo ni prav, glede vsega druzga pa ima prav!

kot sem omenil, so se ovalci uveljavili v avtih, kjer itak ni za pričakovati neke hude SQ , vsaj ne med vožnjo!

Drugače mi pa povej , kje si še videl ovalce?? Mogoče na kakem koncertu??
v kinu??, v domačem kinu??.......
(skoraj) niker!!! Zato ker zaradi svoje oblike ne producira zvoka vredu!!
Zakaj- zato, ker je od magneta, do membrane, kjer je vpeta na ohišje različna dolžina!!kar sigurno ne prispeva boljši zvok

Zato ti folk govori, da ovalci nimajo super zvoke, je pa čisto zadovoljivo za normalnega poslušalca, samo ne govori da je to super!! (tudi sam jih imam)

sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna :twisted: ) )

dobr, dost mam, če te zanimajo podrobnosti, pejt na AA. com in tiste mojstre prepričaj, da imajo ovalci NAJ zvok! in kako super je zvok, ki ne veš iz kje izvira.....

lp

Gricko jedi govna ves!Nisem hotel biti pameten,saj ce bi prebral vse poste ki sem jih napisal bi opazil da sem prosil za nasvete in mnenja!Ni tema nekaj v tri dni!Veliko uporabnih nasvetov sem prebral in sem vam tudi hvalezen!Kje sem pa jaz napisal da je zvok iz ovalcev najbolji pa res nevem kje si prebral!SVASTA!Ce ti pa kaj ni prav in ti tema ni vsec pa ne komentiraj!PROSIM!!!Saj jaz sem taksen,ne v vsak koticek rinem nos!No ni vazno lep vecer zelim tudi tebi!Brez zamere!

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 8:16 pm

povzek je napisal/-a:Kr se tiče ovalcov je tko, za mal dnarja te lahko presenetjo z močjo, sam kvaliteta je pa (pri večini) okroglih boljša! Drgač pa, ko boš dal enkat v prtlažnik še sub, boš vidu da kr naenkrat zadn sistem zate postane nekoristn! Že res da bojo potniki bl veseli k bojo še kej muske zadi slišal! :-P
Aja s_mande, omenu si da boš dal zadi od wege woofr, kerga si mel v mislih?

Ja saj prav,zastopim jaz te stvari!Nevem,sicer sem gledal WOFFER od CARWIN WEGA modela si zal nisme zapomnil je pa bil ce se ne motim 500W in cena nekje okrog 30.000SIT brez skatle,skatlo bi sam izdelal!Mogoce kupim tudi kaj drugega-mogoce rabljenega,nekaj so mi ze ponujali uporabniki foruma!CARWIN WEGA me je pa navdosil,imel sorodnik v avtu in je bil zvok boli glava!Jutri napisem kater model tocno je!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne jan 30, 2005 8:57 pm

s_mande je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:s_mande ne bit preveč pameten glede stvari, ki ti niso jasne!

kot sem omenil, so se ovalci uveljavili v avtih, kjer itak ni za pričakovati neke hude SQ , vsaj ne med vožnjo!

Zakaj- zato, ker je od magneta, do membrane, kjer je vpeta na ohišje različna dolžina!!kar sigurno ne prispeva boljši zvok

Zato ti folk govori, da ovalci nimajo super zvoke, je pa čisto zadovoljivo za normalnega poslušalca, samo ne govori da je to super!! (tudi sam jih imam)

sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna :twisted: ) )

dobr, dost mam, če te zanimajo podrobnosti, pejt na AA. com in tiste mojstre prepričaj, da imajo ovalci NAJ zvok! in kako super je zvok, ki ne veš iz kje izvira.....

lp

Gricko jedi govna ves!Nisem hotel biti pameten,saj ce bi prebral vse poste ki sem jih napisal bi opazil da sem prosil za nasvete in mnenja!Ni tema nekaj v tri dni!Veliko uporabnih nasvetov sem prebral in sem vam tudi hvalezen!Kje sem pa jaz napisal da je zvok iz ovalcev najbolji pa res nevem kje si prebral!SVASTA!Ce ti pa kaj ni prav in ti tema ni vsec pa ne komentiraj!PROSIM!!!Saj jaz sem taksen,ne v vsak koticek rinem nos!No ni vazno lep vecer zelim tudi tebi!Brez zamere!

WTF???!!
kva ti men pizdiš???
lepo sem ti napisal, dal sem ti nasvet, razložil par stvari, pol pa ti men "JEDI GOVNA"??
malo se ohladi fant!!!
Fak ej, človek hoče pomagat, zahvala pa taka

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 9:19 pm

Gricko je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:

lp

WTF???!!
kva ti men pizdiš???
lepo sem ti napisal, dal sem ti nasvet, razložil par stvari, pol pa ti men "JEDI GOVNA"??
malo se ohladi fant!!!
Fak ej, človek hoče pomagat, zahvala pa taka

Prijatelj,mar si mi hotel pomagati z nasveti!Oprosti meni se ni tako zdelo!Prej bi rekel da si me napadel,ces kaj pametujem in govorim o stvareh katerih nevem...Sicer pa tako ni vaznoNisem mislil kaj slabega!Oprosti se enkrat in brez zamere prosim!Vsem sem vam hvalezen!Lep vecer!

P.S.:Kmalu bodo slikice moje Renault 5 z ozvocenjem!Pa se potem se kaj pogovorimo ali dogovorimo!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Ne jan 30, 2005 9:28 pm

s_mande, mogoče se nisva dobr razumela!

lp!

dbola
Nov uporabnik

Napisal/-a dbola Ne jan 30, 2005 9:54 pm

Gricko je napisal/-a:
dbola je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna :twisted: ) )

Tuba teoretično ni slabi način za montažo suba. Vendar v tube (narejene iz kaširanega papirja ali tanke plastike) montirajo wooferje nižjega kakovostnega razreda. Zato tudi ne špila kot človek pričakuje. ;)
Dve leti (ali več :roll: ) nazaj je nekdo na tekmovanju v glasnosti v Šempetru pobral z tubo pokal. Seveda je bila tuba "home made" in z montiranim za tiste čase solidnim kenwoodovim subom.

Tiste dobre tube so bile Bazooka. In še zdaj marsikje po svetu tubam pravijo "bazooka".

LP

ja sej kaj sem pa jaz reku?? :idea:

Ja prav si imel! Sem pozabu dopisat ;)

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 10:05 pm

lenivec je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Gricko jedi govna ves!Nisem hotel biti pameten

torej če nisi hotel bi pameten razložo tole

s_mande je napisal/-a:Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!L

tole se mini zdi bit pameten...

Nimam komentarja!IMAS PM!!!
Spolh pa sma se z GRICKOM ze dogovorila in nasla skupno besedo tako da nevem kaj ti sedaj zelis,vzbuditi prepir???

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne jan 30, 2005 10:24 pm

joj no nehajte se kregat ker ni nič koristi od tega. Človek je še "rookie" kar se avtoakustike tiče in je prav da začne delat po svoje. tudi ti lenivec si bil enkrat začetnik. si imel gdaj ovalce v avtu? Js sem jih imel in vem da za to kar sem takrat rabil, oz za to kar se mi je zdel "dober sound" so mi bili bomba. kar se tiče pa rear filla, pa on želi pomoje bit "noter" v glasbi, nekak surround efekt. je tak s_mande al ne?

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Ne jan 30, 2005 11:43 pm

Sam Skull23 s tabo se pa neb strinjov! Že res da je mogoče začetnik kr pa še ne pomen naj kr dela po svoje! Kle gor smo zato da pomagamo folku, ne pa da mu na konc rečš nej nardi tko k sam misl da je prov! Ok, je usak povedov svoj mnenje, zdej je pa od nega odvisn, s kom se bo strinjov! On je ovalce probov in se mu zdijo vredu in ker vrjetn še ni sedu v avtu k bi mel hudo zrihtanu musko se mu to kr on sliš v svojmu zdi "bomba"!

Drgač pa s_mande mam tut sam izkušnje z Vego in sm biu tut sam ful zadovoln, sam men je biu moj premočn! Tko da ti svetujm da se prej used v par avtov z različnimi woofrji, predn se sam odločš za nakup, ker boš le tko vedu kaj hočš met! Jest sam sm pr svojmu pogrešov kvaliteto, ampak mi je takt moč zadoščala!
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Ne jan 30, 2005 11:57 pm

Poglej, stvar je v nadgradnji. Če on ne ve kaj je slab sound, ne more vedet kaj je dober sound. Kašna pa bi bila razlika če bi kupu 16cm za isti denar? pri teh nizkih cenovnih razderih ni nobene razlike, mogoče so celo ovalci v prednosti...

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po jan 31, 2005 12:13 am

Js pa pravim, da ovalci so ok do neke mere zahtevnosti poslušalca, osebno bi dal kaki tolar več in nabavil sub, razlika v basu je kot dan in noč. Ovalci+sub vzadi pa ni najboljša stvar, so že fantje napisal zakaj.lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po jan 31, 2005 12:22 am

Skull23 je napisal/-a:Poglej, stvar je v nadgradnji. Če on ne ve kaj je slab sound, ne more vedet kaj je dober sound. Kašna pa bi bila razlika če bi kupu 16cm za isti denar? pri teh nizkih cenovnih razderih ni nobene razlike, mogoče so celo ovalci v prednosti...

čak čak
mislim da ima GZ in rainbow ,pa še kaka firma v takem cenovnem razredu tudi svoje izdelke , ki so dost bolši!!
GZ ima 16 + tw za 18 k sit se mi zdi pa so zlo dobri za svoj dnar!!
osebno imam rainbow csx (kupu rabljene za 20 k sit) pa se ne morjo primerjat z kakimi Xplod za 10-12 k sit!!!!

sej pravim, tudi sam imam ovalce, vendar le za rear fill, pa zlo na tihi naštimane!!
In ni šans, da jih dam ven, mi je pač všeč to!!

samo če hoče mat fant neko solidno muziko, ne more muzike večina temeljiti na zadnjih zvočnikih (elipsah)!!!

za lep zvok MORAŠ imeti dobro porihtan sprednji sistem!!!Pol pa naprej!!
Ampak težko dopoveš to začetniku, ki ima spredaj 10ke original, pol dokupi zadaj elipse in seveda zvok je veliko boljši!Pol pa začne folk govorit, kok dobr je met zadaj elipse, super zvok...bla bla...
ja če misliš met spredi original "drekce", zadaj dokupiš elipse in to je to!! soliden zvok!!
Če pa hočeš nadgradnjo, pa MORAŠ porihtat sprednji sistem, zadnjega utišati ali odstraniti in seveda sub v kufer!! Poil pa naprej!

In še neki!Sprednji sistem (16 + TW) morta bit solidna, dobro zmontirana..., šele potem vidiš, kaj ti lahko da sprednji sistem!!
Če imaš pač ene 16ke (dvosistemce) v vratih ali celo kakšnje manjše, pol se ti še sanja ne, kaj je vredu zvok, dokler ne slišiš vredu sistema!!
Tudi sam sem bil skeptičen glede sprednjega sistema.... no že nekaj časa nisem več :twisted:

ajt folk lahkonoč! ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 31, 2005 12:36 am

Fantje nehite se kregat....... drugače bo vse romalo pod ključavnico.....
Sam mam ovalce in spredaj in zadaj..... pa u kufru ornk bas..... pa mi reče kdo kaj hoče..... dober al ne.... men ustreza in tko je tudi prav a ne?
Na prvem mestu je pač želja poslušalca..... šele potem vse drugo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Po jan 31, 2005 1:54 am

Gricko: med zvočniki za 10-12k sit in 20k sit je pomoje občutna razlika. Strinjam se s tabo ko praviš da za dobit dober sound moraš imet dober sprednji sistem in da ne moreš bazirat sounda na zadnjem sistemu. to drži kot pribito. ampak pustit je treba človeku da si sam razvije svoj okus. Zdej ki je poštelal rear fill, mora neki naredit tudi s sprednjim sistemom. to mora pa sam spoznat kdaj. Če mu vi robite kaj je dobro in kaj ne, ne bo nikoli vedel kaj je za njega dobro in kaj za njega ni dobro. Vedel bo samo kaj je za vas dobro, kar pa nima smisla.

midva bi se mogla enkrat dobit s svojima avtoma in malo primerjat in kako rečt... ;)

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Po jan 31, 2005 8:29 am

Joj ljudje ne se prepirati,nocem spet biti vsega jaz kriv! :EE Saj sem vam se zahvalil za nasvete in vasa mnenja,vam tudi glede nekaterih stvari verjamem!Saj pravim da se vse pride ob svojem casu,zaenkrat sem samo kupil radio PIONNER mp3,zvocnike JBL in v armturki imam res neke kekse od zvocnikov pa pravim da je zvok meni vsec oz. mene je zadovoljilo, ker imam res rad "real fill".Sploh je to moj prvi avto in se bo se vse pocasi uredilo!Namrec moj oce ni magnat in si pac moram vse sam pocasi!!! :( Saj imam namen se v sprednjem delu vgraditi dobre zvocnike in visokotonce,v prtljaznik sa 2xojacevalev in po vsej verjetnosti WOFFER od CARWIN WEGA.Tolik za enkrat!Saj ko vas bom rabil za nasvete se zopet obrnem na vas!Lep dan zelim se naprej!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr feb 09, 2005 12:01 am

če boš kupil woofer od carwin vega za 30k , rajši poglej še druge znamke, npr od ground zero dobiš za ta denar(36k) dva 30cm wooferja ki dobro igrata v tem cenovnem razredu.
Ovalci pač ,odvisno kaki so ,eni pač špilajo dobro, samo jaz jih v avto nikdar ne dajem.
Jaz mam sicer vse od infinity,razen ojačevalca, pa samo prednji sistem in sub pa je velika razlika od drugih ko imajo ovalce zadaj,...
Ko zapreš oči in poslušaš ,sploh ne veš da si v avtu in da imaš okna notri.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov