Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne apr 18, 2010 9:27 pm

beary je napisal/-a:Kaj pa če bi izračunal volumen cevi zabas reflex, magnet zvočnika in to prištel k volumnu boxa. Ko bi bila cev in zvočnik vgrajena bi pa dobil približno tistih 52 litrov. Se tak način izdelave izplača? In ali je to sploh pravilen način izdelave? Ali je upoštevanih teh potrenih 52 litrvo volumna brez bas reflekla in zvočnika oz. prazna škatla?

Preberi še enkrat moja zadnja 2 posta.....pa 42 litrov je, ne 52....odpri pdf in si poglej na koncu "Empfohlenes Gehäuse /
Recommended enclosure /
Volume de caisson recommande"

Basreflex mora imeti čimveč prostora pred seboj zato, ker če bo v kofani obrnjen oz. prislonjen ob steno, ne bo nič iz njega...in noter v škatli mora imeti do stene vsaj polovico oz. 2/3 premera zvočnika...to pmeni, da če daš roko noter in prideš do konca cevi in če greš še naprej z roko do stene, mora bit vsaj še 15-20cm, da cev izkoristi bas v škatli. Pa tudi čimdlje stran od zvočnika mora bit....

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a beary Ne apr 18, 2010 9:37 pm

V glavnem vidim da bi ta box najbolje naredil po danih načrtih. A se da to mogoče kje dobit? En načrt sem že našel.

Na forumu sem našel izdelavo škatle za tak woofer in me zanima če je takšen box primeren ali se da naresti še boljšega?
Priponke
skatla.jpg
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po apr 19, 2010 6:57 am

Glede odprtega tipa ali zaprtega tipa škatle. Imel sem zaprti tip in sem bil zadovoljen z njim in vem da se bolj sliši iz avta. Zaprteg sistema ne potrebujem tudi ker imam že tako bolj majhen avto in bo vse skupaj dovolj poudarjeno.

Sem in še vedno povprašujem tudi na tistem forumu, je res da postavljam nekatera butasta vprašanja, vendar le tako bom vedel kaj je prav in kaj ne.
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Po apr 19, 2010 7:53 am

za tega GZ-ja maš na avtoakustika odprtih miljon tem okoli škatel. optimalno je je za njega 55L box + fi 10cm port okol 25cm dolžine. finese pa pol nastavlaš, oz si održežš še kake 3 različne dolžine cevi in menjavaš ter poslušaš. drugače pa na avtoakustika.com glasnega dolenjca najdi on ma te sube v malem prstu ;)

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po apr 19, 2010 9:00 am

Vem, na avtoakustiki je dosti teh tem, sem dobil tudi novejši načrt za box in vse, tako da se bom bolj tam obračal na pomoč strokovnjakov.

Sem tudi že spoznal tega glasnega dolenjca na forumu, tako da vem da se nanj lahko obrnem, ponudil pa mi je tudi ogled njegovega zvočnega sistema tako da zagotovo grem pogledat ob dani priložnosti.
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Po apr 19, 2010 12:11 pm

splača se ti ;)
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov