Avdiofili, raj za vas...
 
Uporabniški avatar
lin
Novinec
 
Prispevkov: 424
Pridružen: Sr maj 02, 2018 6:35 pm

BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a lin Pe okt 12, 2018 12:22 pm

Opažam , da predvsem mladi vozniki in voznice v avtomobilih kjer imajo 100% bluetooth povezavo, te sploh ne uporabljajo temveč imajo raje v eni roki nonstop telefon z drugo pa vozijo kar je zelo nevarno in tudi kaznivo, zakaj se ne poslužujejo bluetooth povezave mi ni jasno ali ne znajo vzpostaviti povezave z avtom ( v kar močno dvomim) ali kaj je narobe s to mladino danes, jaz imam že leta vse avomobile z blutooth in vedno aktivirano in je to super zadeva saj se takoj , ko vstopiš v avto samodejno ta poveže s telefonom kar tako vsi vedo in izgovor , da bluetooth porablja veliko beterije namreč ne drži, to vem iz svojih izkušenj. Mi je pa res zanimivo kako malo voznikov to uporablja , jih je pa ogromno s telefonom v roki nonstop med vožnjo.
 
svetilnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 973
Pridružen: Pe okt 31, 2008 6:15 pm
Kraj: Obala

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a svetilnik Pe okt 12, 2018 12:47 pm

Tudi sam isto opažam, toda niti ne med mladino, bolj mi padejo v oči vozniki z avtomobili visokega cenovnega razreda, vozniki kateri se imajo za neke poslovneže in ne vem kaj še vse... Očitno je v Slo na tem področju še vedno močno prisoten občutek biti viden, opažen, pomenben... seveda za "kmetkote", ne normalne ljudi...
 
Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3495
Pridružen: Če dec 09, 2004 6:59 pm

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a Firediver Pe okt 12, 2018 12:50 pm

Kratke razdalje, avto od staršev, neznanje oz. nezainteresiranost, da si vzpostavijo BT povezavo.

Imam občutek, da nihče od mladine ne razmišlja malo dlje kot z danes na jutri in jim je vse to odveč. Ker ni ničesar njihovega in se nočejo vezati, nočejo odločati o malce pomembnejših zadevah od izbira okusa sladoleda, samo da se pri starših "šlepajo" še naprej tako, kot zadnjih 20 let.

Meni je BT super, ker imam veliko daljših poti in seveda se nabere precej klicev v času vožnje...
Človek brez problema, to strašna je stvar!
 
izotrop
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 25
Pridružen: So avg 13, 2016 3:16 pm

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a izotrop Pe okt 12, 2018 1:18 pm

Se pridružujem nerazumevanju tega fenomena, vseeno se mi pa zdi, da si malo narobe ocenil populacijo. Sam sem res ogromno na cesti in po mojem opažanju je "mladina" (to sicer ni jasno definiran pojem) še najmanj kritična glede tega. Pogosto se s takimi zadevami celo radi igrajo, ker so s tehnologijo odraščali. Mene bolj zanima, zakaj je toliko nastopačev v avtih višjega cenovnega razreda, ki imajo neprestano telefon na ušesu? Močno dvomim, da je problem v inteligenci. Danes bi opica znala sparit avto in telefon. Se mi zdi, da res gre za čisto nastopaštvo. Če ne uporabljaš tako osnovne funkcije, kot je BT, je zate po fukncionalnosti dovolj Clio 1999. Ampak v tistem težko glumiš šefa :)
Jaz si ne predstavljam več avta brez BT - tako zaradi klicev, kot tudi zaradi predvajanje glasbe (Apple Music je zakon) in po potrebi navigacije. Telefon pa je ves čas v sredinskem naslonu in ga ne diram.
 
motom
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 520
Pridružen: Po jan 04, 2016 6:04 pm

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a motom Pe okt 12, 2018 1:47 pm

Po mojih izkusnjah v nemskih avtih dela ok, v francoskih ne.
 
Uporabniški avatar
lin
Novinec
 
Prispevkov: 424
Pridružen: Sr maj 02, 2018 6:35 pm

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a lin Pe okt 12, 2018 1:55 pm

Prvi blutooth sem imel v meganu (Renault torej Francoski) leta 2009, že takrat mi je delal odlično in enako še v naslednjih štirih avtomobilih, ne glede na znamko vozila.
 
Uporabniški avatar
lin
Novinec
 
Prispevkov: 424
Pridružen: Sr maj 02, 2018 6:35 pm

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a lin Pe okt 12, 2018 2:03 pm

izotrop je napisal/-a:Se pridružujem nerazumevanju tega fenomena, vseeno se mi pa zdi, da si malo narobe ocenil populacijo. Sam sem res ogromno na cesti in po mojem opažanju je "mladina" (to sicer ni jasno definiran pojem) še najmanj kritična glede tega. Pogosto se s takimi zadevami celo radi igrajo, ker so s tehnologijo odraščali. Mene bolj zanima, zakaj je toliko nastopačev v avtih višjega cenovnega razreda, ki imajo neprestano telefon na ušesu? Močno dvomim, da je problem v inteligenci. Danes bi opica znala sparit avto in telefon. Se mi zdi, da res gre za čisto nastopaštvo. Če ne uporabljaš tako osnovne funkcije, kot je BT, je zate po fukncionalnosti dovolj Clio 1999. Ampak v tistem težko glumiš šefa :)
Jaz si ne predstavljam več avta brez BT - tako zaradi klicev, kot tudi zaradi predvajanje glasbe (Apple Music je zakon) in po potrebi navigacije. Telefon pa je ves čas v sredinskem naslonu in ga ne diram.Tudi se strinjam z tvojim opažanjem , toda jaz opažam , da res prevladujejo pri tem" mladi" vozniki in zelo tudi voznice do 30+let recimo in ne samo to, svoj telefon ne spustijo iz rok in ušesa tudi pri pravokotnih zavijanjih in v krožnem prometu , raje preskakuje z eno roko po volanu , glede na to , da sem starejši in kar izkušen voznik me je prav groza , ko to gledam in se čudim , da policija bolj to preverja tudi v križiščih, kazen pa bi morala biti še bistveno večja kot je , edino s tem bi to odpravili ali vsaj zmanjšali.
 
Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2055
Pridružen: Ne okt 27, 2002 12:56 pm
Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: BLUETOOTH v avtomobilu

Napisal/-a RedBaron Pe okt 12, 2018 2:33 pm

Tudi jaz se sprasujem isto... jaz sem si namrec takoj sparil telefon z avtom in ne vidim razloga, zakaj ne bi uporabljal prostorocnega telefoniranja...

Je pa res veliko ljudi z telefonom v roki, pa to v novejsih avtih, celo visjega cenovnega razreda, ki BT ziher imajo...
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov