tito pravi:
Npr.: Po IEC standardu se kratkotrajna maksimalna moc meri 60 krat po eno sekundo z intervali 2 minut s standardiziranim šumnim signalom.
Za dolgotrajno maksimalno moc (sinusno) se testira z enakim signalom, vendar 10 krat po minuto z dvo minutnimi intervali.
Ce hoces meriti samo base, potem pojdi na dB Drag/TermPro, ceprav osebno mislim, da je to brez veze.
LP
tito pravi:
Npr.: Po IEC standardu se kratkotrajna maksimalna moc meri 60 krat po eno sekundo z intervali 2 minut s standardiziranim šumnim signalom.
Za dolgotrajno maksimalno moc (sinusno) se testira z enakim signalom, vendar 10 krat po minuto z dvo minutnimi intervali.
Ce hoces meriti samo base, potem pojdi na dB Drag/TermPro, ceprav osebno mislim, da je to brez veze.
LP
tito pravi:
Jaz ti verjamem, da v avtomobilu drobi! Vendar se enkrat ti povem, da se glasnost ne meri samo pod 80 Hz in potem reces igra mi 145 dB. Meritev se mora nanasati na cel frekvencni razpon - tudi visoke tone. Ce pa ze merite tako kot pac merite, potem zraven napisite, da je to max moc, frekvenc nizjih od.., verjetno so samo vrhi signalov, ki trajajo samo kratek cas. Za kratkorocno moc mora tak signal vzdrzati celo sekundo, za dolgorocno moc pa kar celo minuto.
Ce signal posiljate z racunalnikom - recimo od 80 - 20 Hz in stvar zdrzi minuto pri tej glasnosti kot pravis (v kar dvomim), ti povem, da me ne bo niti blizu, kaj sele v avto.
Kar vam govorim je samo, da pisite zraven ne vem vrh signala je dosegel oz. PEAK power in ne igra mi 145 dB. Peak power lahko tudi za 20 dB preseze glasbeni signal. Poleg tega je kot sem ze veckrat omenil pomembno tudi frekvencno obmocje.
Ucim pa ne krive vere ampak doslednosti pri interpretaciji meritev.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov