imam Seat Leon 2012, ki ima OEM RCD310. V samem meniju radia lahko aktiviram BT, ampak baje da tej radii sploh nimajo BT modula in ga je treba dokupit

Skratka, na volanu imam tipke za telefon (da se oglasiš in prekineš) ter tipko z mikrofončkom.
Na e-bayu in Aliexpresu se prodaja ogromno BT modulov, ki pa delujejo le prek AUX vhoda kar pomeni, da če bi vgradil ta BT modul in bi se s telefonom povezal ter streamal glasbo iz telefona, tipke na volanu (naprej/nazaj) ne bi delale, ker gre za AUX vhod.
Zato iščem rešitev, kako bi svojemu RCD310 vgradil EOM BT dodatek, zraven pa verjetno paše tudi mikrofon za telefonske pogovore. Sigurno obstaja EOM rešitev za kaj takega in zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje?
Torej moja želja je samo ta, da na original avtoradiu RCD310 v celoti omogočim EOM BT in EOM telefonske klice, da bom lahko prek volanskih tipk upravljal vse (naprej/nazaj, glasnost, se javil s tipko na volanu, prekinil klic na volanu...).
Gledam sem že druge rešitve: npr. da bi zamenjal iz RCD310 v RNS315, saj ima ta že vgrajen BT za glasbo in telefon, ampak so te enote kar drage (rabljene od 200€ naprej, nove da ne govorim....).
Gledal sem tudi, da bi namesto RCD310 vgradil 1DIN radio Pioneer ali JVC ali kaj podobnega za 100 €, ki omogoča prav tako BT za glasbo in telefon, ampak v takem primeru bi verjetno potreboval še kakšne dodatne adapterje, da bi volanske tipke delale? Bi v takem primeru bila kvaliteta zvoka boljša, kot jo imam sedaj z RCD310? Ta EOM radio ima verjetno slabši izhod, kot ga ima recimo kakšen Pioneer (4x50w...)?
Hvala za vsak nasvet