Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Opel Corsa in subwoofer

Napisal/-a [SlasH] To maj 18, 2004 11:08 am

Čez tri mesece bom dobil Corso in bi želel nadgraditi avdio sistem..Zanima me, če se da na serijski radio CDR2005, dati kak subwoofer..
Sem nabral kar nekaj prospektov od pioneerja,alpine,jvc,...Najbolj mi je v oči padel Pioneerjev TS-SW124D, saj je zelo plitek (8,3cm). Namreč nočem imeti zafilanega celega prtljažnika..
Prosil bi za kak nasvet in komentar.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To maj 18, 2004 11:18 am

Vprašaj še malo tukaj: http://www.opelforum-si.com

Drugače pa mislim, da ta radio nima izhodov za ojčevalnik nisem pa siguren. Lahko pa nabaviš ojačevalnik z HI-input vhodom, pa kar direkt priklopiš izhode radia na ojačevalnik pa potem zraven woofer. Ojačevalnik boš itaki rabil :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Sr maj 19, 2004 11:55 am

Če želiš ma malobolj kvalitetno varjanto, katera pa zahteva malo več dela lahko narediš škatlo za sub za v bok, po obliki prtlažnika, zasede precej malo uporabnega prostora in dovoljuje že konkreten performans, glede na subwoferje v seriskih škatlah. Izbira wooferja je pa odvisna od glasbe, glasnosti ki jo želiš doseči, denarja ki si ga prpravljen porabit ter kvalitete zvoka :wink:

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr maj 19, 2004 1:49 pm

jah men se ne gre za nevem kakšno butanje, gre se mi bolj za kvaliteto zvoka in dodatno globino, ki je serijski zvočniki zagotovo ne bodo zmogli prikazati. poslušam rock in metal. zadeva pa lahko stane največ do ene 180k sit.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Sr maj 19, 2004 2:27 pm

za ta denar bos za salo skoz prisel.
recimo da bos vzel zelooo kvaliteten sub za 50 jurjev pa fersterker za 50 ti jih ostane 80 za montazo :shock: ...
za ta denar ti bo pa nakamići naredu skatlo po obliki prtljaznika iz poliestra, ojacevalec das pod zadnje zice, kable pa tud naceloma ni problem potegnit. a bos to nov avto kupil??

aja, edini problem, ki bo nastopil je, da original zvocniki ne bodo dohajal suba (oz. se bo kavliteta suba zgubila v povprecju ostalih zvocnikov.

tko da ti predlagam:
sub 25 cm
ojacevalec 4X50 do 4X70
sprednji sistem 16-ke + tweeterji
ene kvalitetne kable
montaza
to je recept za tak izi SQ, bi pa moglo bit za salo pod 180 jurju.

zdej ne vem kaksen je original radijo... po kvaliteti...?

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr maj 19, 2004 3:38 pm

dgrejtest thanx za pomoč!
avto bo pa nov-Gsi :) . Serijski radio je po moje neki srednjega..se mi zdi, da je Blaupunktov..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Sr maj 19, 2004 3:43 pm

blaupunkt ni neki srednjega... ampak je blizje podna... (ga mam tud jest) ma pa to dobro lastnost, da majo ze osnovni modeli vsaj en pre-out in aux-in.

k bos mel avto mi poslji PM, pa bomo magar v zivo (ce si kje iz okolice LJ) pogledal in podebatiral...

lah ti pa tud kej tazga not zmontiram:

Slika

vec slik mas na http://users.volja.net/dgrejtest

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr maj 19, 2004 5:36 pm

:shock:
kva maš to use not? prou LCD-je si si dau..pošteno. sm gledu enga od pioneerja, sam je okol 700k..res maš hudo urejen avto..
Let there be rock!

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Pe maj 21, 2004 1:04 pm

Če si res hočeš lepo uredit avto ti lahko priporočam kolega iz našega teama, ki z poliestrom in podobnimi zadevami dela čudeže pa se z njim zmeniš za škatlo, inštalacijo ti pa lahko jaz naredim. Prideš pa sigurno skozi za manj kot 180kSIT..pa še nega Boston PRO 25ko imamo za prodat, cena je kar ugodna, sub pa odličen in je narejen za majhne škatle :wink:

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Pe maj 21, 2004 1:13 pm

Najbolj enostaven nasvet pojdi na forum www.avtoakustika.com pa ti bodo tam pobje povedali kako in kaj verjemi mi so vsi prekaljeni mački in vedo kaj povedati.
lp gregor
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Peter_
Novinec

Kraj: Izola

Napisal/-a Peter_ Pe maj 21, 2004 3:49 pm

obi je napisal/-a:Najbolj enostaven nasvet pojdi na forum www.avtoakustika.com pa ti bodo tam pobje povedali kako in kaj verjemi mi so vsi prekaljeni mački in vedo kaj povedati.
lp gregor

Sej ko imamo čas pridemo sem pogledat pa kako rečt...:D
LP

Peter

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Ne maj 23, 2004 8:09 pm

Ja sej sm js tud tam član pa zaj nimam trenuto časa še za tam pisat pa odgovarjat bom pa bolj aktiven ko nabavim nov sistem za v avto pol pa bo do tadaj pa mal počas :lol:
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost