Avdiofili, raj za vas...

valdo
Nov uporabnik

Fiat Marea Weekend - Kako ven vzet original avtoradio

Napisal/-a valdo Po jul 19, 2004 9:36 am

Pozdravljeni.

Kupil sem Mareo in bi rad original avtoradio dal ven, pa mojga mp3 kenvuda not. Sem že nekej gledal in probaval, vendar se ne upam na silo ven povlečt, da ne bom kakšne nosilčke odtrgal. Ali kdo mogoče ve, kako se ga vzame ven?

In še glede zvočnikov. Original zvočniki so "strave in užas". Ali kdo ve dimenzije lukn za visokotonca na armaturki in basovca v vratih in v zadnjih stebričkih? Moram to zamenjat s kakšnimi dobrimi zvočniki.

Hvala vsem za odgovore.

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Po jul 19, 2004 11:02 am

cau!

Zacnem od zadi: visokotonci bodo brez problema in zadovoljivo spilal, ce bos mel vezane direkt na radio (4X50). v vrata das lahko 16cm zvocnike. moras pa mal porezat pleh pa ene distancnike narest (da se ti lahko sipa odpira) al pa ce mas kaksne "suhe" zvocnike. za zadnje stebricke nimam pojma. pr men so not 13ke.

radijo tko ven vzames, .... ma fak! tezko razlozit! ce si iz lj, ti ga jaz ven potegnem, samo ga pol obdrzim... :mrgreen:
mas ga zataknjenda s stirimi "kljukicami", na vsaki strani po dve. rabis veliko rok in ene stiri manjse sraufencigerje.

lp!

Pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Po jul 19, 2004 11:21 am

žvijo.

Super. hvala za info. bom probu ga ven vzet. Mčkenu ga dobim ven, na desni 4mm na levi 2mm pol se pa zatakne.

za zvočnike grem pa na lov, katere 16x bi ble aktualne.

jst sm bul laik :oops: kako pa direkt vežem visokotonce na radio, kr zraven basov?

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Po jul 19, 2004 11:39 am

ti mas itak iso konektor zadaj... tko da ti to sam priklopis na ta nov radio, pa bo vse spilal.
ce bos mel vezan direkt na radio, pol ne pretiravaj z zvocniki. recimo do 10 jurjev bo ze kar ok. Jest mam ene pioneerje, oranzna serija... pa mi se ni blo treba distancnika delat, ker so tanki.
drugace mas pa 2 mm dost, da prides s sraufncigerjem zadi in dvignes zatice.

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Flok1234
Nov uporabnik

Napisal/-a Flok1234 Po jul 19, 2004 12:06 pm

...drugace mas pa 2 mm dost, da prides s sraufncigerjem zadi in dvignes zatice.

Sam moraš od oka vedeti, kje so zatiči, drugače boš popraskal armaturo okrog radia.
Zato je bolje da ti to naredi nekdo, ki je to že kdaj počel...

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Po jul 19, 2004 12:49 pm

sej bom probou tako da ne bom armaturke raniral.

Sej mi ni škoda dnarja, da mi to v kakšni "avtoakustiki" nardijo, samo jst prou uživam, če lahko sam svoj avto spedenam.

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo To jul 20, 2004 6:57 am

Zdej me je en kolega navdušu za magnate in sicer classic 216 ali pa bull power 2160.
a mogoče kdo ve kapitalno razliko med njima, razen cene seveda.

Peter_
Novinec

Kraj: Izola

Napisal/-a Peter_ To jul 20, 2004 8:48 pm

Namesto štirih zatičev. Lahko uporaviš ključke za blaupunkt. Kolikor sem razumel je njihov patent.

Razlike mad magnati je v W. Drugače pa poskusi slišat čimveč sistemov. Mogoče boš našel še kaj bolj zanimivega zate.
LP

Peter

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 To jul 20, 2004 9:37 pm

dgrejtest mislis da bi visokotonci zadovoljivo spilali samo na radio prikljopljeni ker pri mojih ne dajo skoraj nic glasa na radiju na ampu pa dajo tisto pravo od sebe :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jul 20, 2004 9:57 pm

Jst sm mel prej bravota, pa ti lahk mal povem ker je notranjost (vsaj spredi) enaka tudi v marei.

V vrata pridejo 5×7 (jst sm mel kenwoodove 150 W peak pa so dost lepo igral; zdej pa maš še dost drugih firm k jih takrat še ni blo - če ti ni škoda 20k ti priporočam JBL-ove). V armaturi sm mel visokotonce, k so bli vezani direkt na izhod avtoradija. Sam pr men se jih je bl mal slišal, k sm mel zadi v polici 6×9 ovalce preko ojačevalca gnane in jih je preglasil kljub temu, da sm mel fader 10:1 na sprednje nastavljen, pa še amp skor na pol zaprt. No, če ne boš dajal prek ojačevalca ne bo nobene razlike v glasnosti, al pa dej vse.
V armaturo pridejo tudi 8cm zvočniki, sam ti jih ne priporočam, ker so prešvoh in ti bojo sam pokal pa hreščal.

Za zadi v marei ti bo kdo drug povedu. :wink:

Glede radija pa: spodaj 2 zatiča, zgoraj 2 zatiča. Jst sm lepo u izi z dvema izvijačema enega pa po enega odhakljal (najprej pomojem spodnja dva, sam nism zihr k je blo to že skor 3 leta nazaj).

Drgač se pa lahko zapelješ do avto triglava pa ti bojo fantje za en kofe lepo s ključki odstranil radio (tko sm se jest dons zmenu za mojo novo makino, k mi tud ni všeč serijski radio)

8)

Če rabš še kej kr vpraši.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Sr jul 21, 2004 6:15 am

Zdravo.

hvala za info. danes zutrej sem ga ven spravu. ja, so pa 4 kom zatiči, jst sem si kr z jedilnimi noži pomagal, ker sem vse "šraufencigerje" na novo hišo odnesu.

v prhajajočih dnevih bom pa v lj skoču v bof in big bang. se mi zdi da majo tam največjo izbiro za poslušat. gibal se bom tam od 15k do 20k sit.

Na avtoakustiki - forum, so mi predlagal tole
http://www.coralelectronic.com/Car/Pinin/PFK_165.htm

bojda so dobro razmerje med kvaliteto in ceno in da dobr igrajo direkt na radio brez ojačevalca, čeprav jst še nikol nisem za njih slišal, je pa res da nisem kej pogosto v avtoakusika-vodah

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Sr jul 21, 2004 12:32 pm

Coral je italjanska firma, najvišja srija so kar Pearless zvočniki z drugo nalepko. Za na radio je to to, niso pa za dajat ne nevemkako močan ojač. Tja do 40rms nekje zdržijo, imajo pa lep bass glede na to kaj jih poganja :P

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Če jul 22, 2004 10:22 am

Včerej sm prklopu mojga kenvuda na original zvočnike.

huduuuuuu, strave in užas. sound za en k..., tako da moram nujno nabavt ene zvočnike.

AKCIJA

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 25, 2004 12:10 pm

Spredaj v vrata daj Infinity 16ke ker so najboljse za ta denar, to je okol 24K Sit. Ce mislis kaj cenejsega kupovati sploh ne rabis kupovati ker je to stran metanje denarja in ti bo zal - ker nebi bilo nevem kaksne razlike med poceni novimi in obstojecimi.. In bos cez pol leta sou pol res orng kupit. tviterje pa lahko original not pustis sam vez jih na prednje zvocnike. Je kolega tut kupoval zvocnike pa je reku pa ne bom tok dajal lahko 4 dobim namesto 2. No po ene pol leta je tise 4 nove prodal in si napavu ornk zvocnike.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Ne jul 25, 2004 12:31 pm

Hehe, kolko si jih pa probal, da lahko trdiš da so najboljše :idea: :twisted: Glede ornk zvočnikov, tej se začnejo cenovno precej više :wink:
SQ 4 ever

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 27, 2004 11:00 pm

:o Kot vidis sem poudaril, da so najboljsi za ta denar.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Sr jul 28, 2004 8:13 pm

Še vedno trdim da se dobijo boljši, le najt jih je treba, pa še zvok je stvar okusa :wink: Tako da priporočam da pride na kakšno tekmo iz avtoakustike in posluša sisteme v tem cenovnem rangu :)
SQ 4 ever

Uporabniški avatar
tina(titty)
Nov uporabnik

Kraj: koper

Napisal/-a tina(titty) Če avg 26, 2004 9:55 pm

isto sceno sm mela jst s stilotom kako dat wn radio....z 4 žičkam in sploh ni šlo na silo...kr sam je skori skoču wn :D

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Po mar 14, 2005 12:43 am

A kdo ve kakšni zvočniki so v Mareji na zadnjih stebričkih in kako tisto plastiko dol uzet?
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov