Avdiofili, raj za vas...

hondafan
Novinec

PROBLEM Z ZVOČNIKI

Napisal/-a hondafan Po feb 03, 2003 7:13 pm

A MI ZNA KDO POJASNIT:
V AVTU IMAM RADIO JVC 4X45 IZHODNE MOČI, SPREDI 13CM JVC MAX 140W, IN NA NOVO ZADAJ JVC ZVOČNIKE MAX 240W. PROBLEM SE POJAVI KO PRIKLOPIM ZADNJA ZVOČNIKA- NE DELATA KOT BI MORALA,SLIŠI SE MALO HREŠČEČ ZVOK , ČE PA OBA ZVOČNIKA PRIKLOPIM NA EN IZHOD, SE ZVOK IZBOLJŠA, A MISLIM DA BI MORALI IGRATI BOLJE-TO NI TO.PROSIM SVETUJTE ČE MA KDO KŠNO IDEJO-KABLI ITD. SO ZVEZANI BREZHIBNO. SPECIFIKACIJE ZVOČNIKOV SO NA NASLEDNJEM NASLOVU (http://www.forster.hr/acatalog/7147.html)

LEP POZDRAV!!
lp

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: PROBLEM Z ZVOČNIKI

Napisal/-a dobek Po feb 03, 2003 8:08 pm

poglej ce nimas kje nazrtih zvocniskih kablov, da ti delajo stik ali med sabo ali na plocevino
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po feb 03, 2003 9:52 pm

hondafan pravi:
A MI ZNA KDO POJASNIT:
V AVTU IMAM RADIO JVC 4X45 IZHODNE MOČI, SPREDI 13CM JVC MAX 140W, IN NA NOVO ZADAJ JVC ZVOČNIKE MAX 240W. PROBLEM SE POJAVI KO PRIKLOPIM ZADNJA ZVOČNIKA- NE DELATA KOT BI MORALA,SLIŠI SE MALO HREŠČEČ ZVOK , ČE PA OBA ZVOČNIKA PRIKLOPIM NA EN IZHOD, SE ZVOK IZBOLJŠA, A MISLIM DA BI MORALI IGRATI BOLJE-TO NI TO.PROSIM SVETUJTE ČE MA KDO KŠNO IDEJO-KABLI ITD. SO ZVEZANI BREZHIBNO. SPECIFIKACIJE ZVOČNIKOV SO NA NASLEDNJEM NASLOVU (http://www.forster.hr/acatalog/7147.html)

LEP POZDRAV!!

Kaj imaš ti to preko ojačevalca zvezano ali direkt na avtoradio!
Ker če imaš direkt na avtoradio te je kaj takega logično, saj pa avtoradio ti ne more poganjat takih zvočnikov in to vseh štiri naenkrat!
Poglej razmerje moči, koliko lahko avtoradio odda in koliko rabijo zvočniki za normalno delovanje!
Slika

hondafan
Novinec

Napisal/-a hondafan Po feb 03, 2003 10:13 pm

NIMAM OJAČEVALCA, TKO DA JE TO NAJBRŽ VZROK SAM MI NI LOGIČNO-BOLŠ DELAJO ZVOČNIKI ČE OBA ZVEŽEM NA EN IZHOD??! ZA PODATKE O ZVOČNIKU BI MOGU PA POGLEDAT.
KERE ZVOČNIKE MI PA POL PRIPOROČATE GLEDE NA TO DA MAM NA RADIU 4 X 45W IZHODA-KOK VATNE-PA MORJO BIT OVALCI!
LP
lp

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po feb 03, 2003 10:36 pm

Če bi rad dosegel pravo in končno stopnjo zvočnikov ti močno priporočam ojačevalec. Saj ne rabi bit neki dober (razen če boš wufera gor priklopil - te že glej da bo malo boljši)!
Kar se pa zvočnikov tiče pa ti priporočam Helix-ove, te imam vsaj jaz! Res da je cena malo višja samo je kvaliteta boljša!
Nevem jaz ti bolj težko priporočam zvočnike če nimaš ojačevalca, na tvojem mestu bi dan noter največ 17cm v sprednja vrata (plus visokotonce, ločen sistem) in na zadnjo polico še nekaj malega!
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po feb 03, 2003 10:44 pm

Boljše ( kvečijemu glasneje )na enem kanalu mogoče igrajo zato , ker jih vežeš vzporedno in bolj obremenijo ojačevalec v avtoradiu ( 2ohm ) samo tako si boš radio skuril , zato ne preizkušaj preveč.
Drugače pa je priporočljiva RMS moč za tvoje zvočnike 120W .Radio vsekakor premalo.

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy Po feb 10, 2003 11:20 pm

To se je men tud dogajal,pa sem ugotovil,da če se je kdo vsedel na zadnji sedež za voznikom je stisnil kabla skupal čec en rob iz pleha in je s tem bil oviran električni tok, pa je pol hreščalo po zvočniku.Poglej, da ni kabel kje preškrnjen al pa da kje prebija.
A.-P.Don
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov