Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
THUG_LIFE
Novinec

Kraj: kranj-planina

Računalnik

Napisal/-a THUG_LIFE Sr nov 10, 2004 1:29 am

Jast imam eno vprašenje,če se da domači računalnik predelat ta ko da bi delal na 12V štrom?Če se da mi prosim povejte kaj moram zamenjati.Drugač imam zamisel da bi dal rač. v avto in bi kupil LCD Touch screen monitor.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr nov 10, 2004 7:47 am

vse se da. najlažja rešitev ti je nakup 12-220 adapterja. stane nekje 15k+
SlikaSlika

Uporabniški avatar
THUG_LIFE
Novinec

Napisal/-a THUG_LIFE Sr nov 10, 2004 12:54 pm

za to že vem sam js bi rad naredil čim manjši računalnik tko da mi zasede čim manj prostora.pa še eno vprašanje mam če se da sezorje iz mašine priklopit na rač. da ti poj temperaturo pa še druge stvari kaže na LCD.

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Sr nov 10, 2004 12:59 pm

THUG_LIFE je napisal/-a:za to že vem sam js bi rad naredil čim manjši računalnik tko da mi zasede čim manj prostora.pa še eno vprašanje mam če se da sezorje iz mašine priklopit na rač. da ti poj temperaturo pa še druge stvari kaže na LCD.

vse se da če je volja pa znanje zdej če si kej elektronika po duši pobrski malo po spletu za kake sheme če pa si antitalent ka se leketronike tiče je bolše da ti nekdo to vse zmontira tak kak hočeš
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
THUG_LIFE
Novinec

Napisal/-a THUG_LIFE Sr nov 10, 2004 1:05 pm

ma neki znam,sej drugač imam frenda k se bavi,sam še ni tega sprobaval pa je reku če se mal pozanimam če je že kdo to delal pa da bi mal povedal kva je mogu vse narest k je poj kuj bol naizi narediti če približno veš kva mor vse dograditi.

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Če nov 11, 2004 12:34 am

glede racunalnika je lahko problem disk. pa glej da bo dovolj watni pretvornik, da bo zmogel kisto poganjat.

Lahko pa sestavis zadevo brez diska tudi. Obstajajo Linux distribucije, ki so hudo majhne, in jih posnames zraven divx filma na cd. In ko cd das v comp se ti zazene linux in avtomatsko zacne predvajat film ki ga vstavis.

Pa par posebnih linux distribucij je ki so namenjene za avto...malo pobrskaj.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 5:37 pm

jz delam to zdj, in sicer spredi bom meu lcd zasloncek zadi pa racunalnik nimam pretvornika na 220v ampak sem kar odstranil tisti napajalnik in zrihtal vezje ki mi daje napetosti ki jih pac potrebujem to so +12, -12, +5,-5, -3.5,+3,5... zdj se samo use skupi zmontiram do konca.Edino pri aux vhodu na radiju se je malo ustavlo ker se razmisljam ali naj kupim vezje stane 16k ali pa naj sam poskusim nekaj napravit bomo vidli:) .Drugece je pa to kr ugodna varjanta, najdrazji je lcd, drugace lahko das pa v avto ze 400mhz, sam graficna mora bit malo bolsa pa disk vecji jz imam 40gb(7200) in mi filmi res lepo tecejo ni nobenega problema.napajalnik je pa dosti ze 160w za tako zadevo. če te se kaj drugega zanima na pm. Aja pa tud za disk ni problem kar dosti udarcev pretrpi, proti pričakovanju! na racunalnik pa potem enostavno nalozis program najboljsi je media engine(rabis media player 10)... ko bo zadeva delala u nulo poslikam pa dam gor

lp,cardynal :)

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 5:39 pm

emm
Zadnjič spremenil cardynal, dne Če nov 11, 2004 5:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 5:41 pm

THUG_LIFE je napisal/-a:za to že vem sam js bi rad naredil čim manjši računalnik tko da mi zasede čim manj prostora.pa še eno vprašanje mam če se da sezorje iz mašine priklopit na rač. da ti poj temperaturo pa še druge stvari kaže na LCD.

ja pa itaq da se da prklopit na racunalnik odvisno je od avta jz npr. morem sam kabel dobit in program pa je to to

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če nov 11, 2004 5:56 pm

Drgac pa ce si fejst u p***i s placom si poisci komponente za prenosni racunalnik pa bos lohk pospravu cis lih kamor bos hotu... Jst sm mel isto take ideje in sm po hitrem racunu ugotovu d bi prsu z okol 80.000 ze ces (brez lcd-ja) skor bols k radio... s tem d bi to kksn narkomancek tut ful tezi ukradu, pa lohka bi se marsikej pol spilu k mas enkrat to nrjen (razne sirene, slikanje, itd itd itd...) Je za razmislt.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 6:16 pm

tud normaln računalnik se da lepo stišat v mali plac... komponente za prenosnika so pa usaj kolkr sm jz gledu velik drazje...

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Napisal/-a jrk0 Če nov 11, 2004 6:27 pm

Jaz mam tudi to v nacrtu btw:) samo nekako ne prej, preden ne bom mel lcd-ja doma:) kar pa se ne bo zdaj takoj. bo pa kmalu:D

Samo zaj sem pred tezko odlocitvijo:D Ali uporabit durona 700 doma za router in razne internetne servise al dat v avto al kupit nekaj novega:)

Glede tega vezja...Kolko bi prislo vse skup? Mislim za ta napajalni del. Ker v bistvu je to res boljse, ne rabis pretvornika, ne rabis niti napajalca za comp. Racunalnik bi pa po vsej verjetnosti stiscal nekam kjer bo najmanj motil vse in kjer ne bo viden. Pomoje pod en spredni zic, al pa kar v predal pri sovozniku.

Micro atx platka + duroncek + ena stara grafa s tv-out. Like geforce 2 mx :) ohisje bi pa itak sam nardil, da bi se lepo ujemalo s prostorom, verjetno kar s poliestra, al pa neko mickeno leseno, cisto zaprto in s protiprasnimi fitri, da ne bo tezav. Pa disk v kaksno gobo zavijem pa bo.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 6:43 pm

jrk0 je napisal/-a:Jaz mam tudi to v nacrtu btw:) samo nekako ne prej, preden ne bom mel lcd-ja doma:) kar pa se ne bo zdaj takoj. bo pa kmalu:D

Samo zaj sem pred tezko odlocitvijo:D Ali uporabit durona 700 doma za router in razne internetne servise al dat v avto al kupit nekaj novega:)

Glede tega vezja...Kolko bi prislo vse skup? Mislim za ta napajalni del. Ker v bistvu je to res boljse, ne rabis pretvornika, ne rabis niti napajalca za comp. Racunalnik bi pa po vsej verjetnosti stiscal nekam kjer bo najmanj motil vse in kjer ne bo viden. Pomoje pod en spredni zic, al pa kar v predal pri sovozniku.

Micro atx platka + duroncek + ena stara grafa s tv-out. Like geforce 2 mx :) ohisje bi pa itak sam nardil, da bi se lepo ujemalo s prostorom, verjetno kar s poliestra, al pa neko mickeno leseno, cisto zaprto in s protiprasnimi fitri, da ne bo tezav. Pa disk v kaksno gobo zavijem pa bo.

ne rabis sploh se 700 ne jz mam zdj 400 celerona pa 8mega graficno prez tv out ker spet ne rabis, jz mam lcd tak da ga kr preko graficne pa preko usbja prklopim, em to vezje te pride bol poceni ko pa pretvornik mislim da sm jz dau za use skup 10k je pa cist malo vezje prislo ne rabis niti ventilatorja ker se itaq cist malo greje, jz sm za test meu kar v prtlazniku zdj bom pa vrjetno dau pod zic al pa v predal tk ko si ti reku, v racunalniku mam lepo dvd in cist brez problema tudi med vozjno bere,ohisje ja iz poliestra sam je kr veliko dela sm ze delu z njim wuferje za v prtlaznik sj lepo zgleda sam zivcov gre prevec :)aja skatla ne sme bit cisto zaprta pa ne rabis protiprasne sj je useeno pac usake tolk casa spihas pa je disk v gobo spet ni dobro se bo kr fejst greu pustis tk ba probas ko pa crkne ga pa zamenjas-ce se da se pod garancijo :twisted:

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 6:55 pm

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Če nov 11, 2004 8:57 pm

Poglej si to: http://www2.bolha.com/oglas837066
Poceni in majhno.
update :)
Sm ti izbrskal še to: http://www2.bolha.com/oglas938340

lp

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Če nov 11, 2004 9:17 pm

fora je da se meni sploh ne dopade pretvarjat v izmenicno napetost ker nima smisla spet v izmenicno in potem spet nazaj v enosmerno pa ta zadeva je ful velika proti majhnemu vezju,uf uni racunalnik je pa full drag...pač moje mišlenje
lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če nov 11, 2004 9:29 pm

pretvarjanje iz enosmerno v izmeničnoin potem nazaj je bedarija

zdej pa še tole:
nov prenosnik stane od 200 000
rabljen (neki normalno hitrga) od 100 000
če kupš prenosik dobiš računalnik, dvd player, mp3 player, 15" lcd
če kupš to po delih te pride ene isto drago, sam lcd je manjši

torej kupš prenosnik, autopolnilc, brezžično tipkovnico in miško
prenosnik razdreš in ekran montiraš na poljubno mesto, potegneš kable od zaslona do prenosnika ki ga montiraš kamr ti zapaše in ga prklopš na auto polnilc k ga povežeš na ključavnco
razdreš sprejemnike za tipkovnico in miško in jih montiraš nekam v armaturo, kjer bo signal najbolši

maš dvd z 15 colami na kerem lahk igraš igrce in poslušaš mp3 spremljaš vagcom
disk je že odporen na udarce, manjša poraba energije, manj placa zasede....

to je po mojem mnenju cenej k pa lcd okol 9 col + ps2 ali računalnik
podpis

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Napisal/-a jrk0 Če nov 11, 2004 11:48 pm

No, o racunalnikih se precej spoznam, tako da ne rabis skrbet izdelave in vgradnje in ohisja in vsega:)

Mene bolj zanima napajalni del...:) Kolko mocen bo, pa ze meni prepusti;) Navsezadnje bo lahko tudi kak barton 3200+ z 9800pro, da bom lahko Far Cry na poti do morja nabijal;)
Pol pa se UMTS mobilnik zraven, pa lahko LFS spilamo prek neta, a? :D

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Pe nov 12, 2004 12:08 am

OK, za 100 jurjev ne boš dobil neki normalno hitrega pr prenosnikih.
Pol:
prenosnik razdreš in ekran montiraš na poljubno mesto, potegneš kable od zaslona do prenosnika ki ga montiraš kamr ti zapaše
:ne
To pa sploh ne. Kabli med ekranom in grafičnim vezjem prenosnika so ena fina zadeva po možnosti čim krajša in do konca ne-standardizirana. To pomeni da ta tenek in širok kabelček pri Asus prenosniku ni isti kot pri Acer ni isti kot pri Dell ni isti kot pri IBM ni isti kot pri Gericom ni isti kot pri HP in tako naprej. Ful izjemno specializiran računalniški genij na področju prenosnikov, bo mogoče to zadevo znal spedenat za en določen model prenosnika tako, da bo delal. :vc (O tem vem, ker sem enkrat dobil v roke sfukan prenosnik, ki mu je delal ekran in sem to fuuuuul hotu uporabt in sem prebiral vse možne forume, revije, strani, še celo ircal sem z enimi serviserji...) Pr enih prenosnikih že baje samo ko razdreš ohišje, ekran ne dela več, ker ma signal preko tega kablčka preveč motenj. Lahko, da bi delal na kratki razdalji, če bi res dobr kabl bil narjen. Tko, da če lahko tko montiraš, da u bistvu nekam skriješ prenosnik, pa da ne ločuješ ekrana pol OK. Po mojem se da v večino sovoznikovih predalov namontirat en zelo spodoben PC za pod 100 jurjev, je pa res da to ne vključuje ekrana. Sam zdej so že 17" LCDji 60 jurjev al pa tud mn in to je za v avto itak HUGE! ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
.:alex:.
Novinec

Napisal/-a .:alex:. Po nov 15, 2004 11:34 am

S tem se zdej jst ukvarjam za raziskovalno nalogo ob koncu srednje sole sam za razliko da ne bo 160w ampak 250w :P !
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov