Avdiofili, raj za vas...

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Bas reflex

Napisal/-a Warthog Če nov 18, 2004 10:02 pm

a kdo ve, kje bi lahko ugodno dobil port za bas reflex (al kako se tista luknja pri wooferju imenuje) :oops: Premer bi rad imel 13cm. rabil bi ga pa za to, da bi zapolnil luknji na zadnji polici kjer sem ven vzel zvočnike.
Hvala
LP!

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če nov 18, 2004 10:05 pm

Kaj pa ce bi naredil drugo polico... recimo leseno?Drugač pa porte dobiš pri prodajalcih avtoakustike ..
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če nov 18, 2004 10:52 pm

lenivec je napisal/-a:če boš dal v polico porte neboš nardil nič, preko tistih lukn daj kako mrežico in bo najblje.
zaj se gremo hudo teorijo ampak če daš kao bas reflex v polico z tem neke vrste dobiš band pass škatlo... potem bi mogo cev pravilno zračunat bla bla. (btw to je huda teorija, seveda to ni band pass ampak ne nek način malo podobno band pasu.
mah brezveze da bluzim, v lukne ne daj nič bo najbolše :D

drugače pa je poceni vodovodna cev pvc :D to se dost uporabla za porte (bas reflex)

Točno to (zadnji stavek). Če te zanima kak zgleda pa klikni tisti mali črni avtek pri pm in poišči ustrezno slikico iz moje galerije ;) :lol:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Pe nov 19, 2004 6:48 pm

Hmm...polica je zdaj kovinska (R megane coupe) pa bi blo kar dosti dela, da bi naredil leseno. Fora je v tem, da sem dal woofer v prtljažnik in mi je prijatelj svetoval, da zvočnike, ki sem jih imel zadaj na polici dam ven, ker bi lahko uničul membrano...ali tako nekako (jst se bolj mal spoznam), pa sm mislu da bi zdej tko lepo porte naredil in jim na dnu (ene 10 cm v globino) prilepil mrežico. Bi ful lepše zgledalo, kot ba če bi samo pokril luknje z mrežicami, amapk če pa pravite da ni funkcionalno :(
A bi se to ful poznal na soundu al kako?
LP!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To jan 04, 2005 10:42 pm

ne vem kako bi uničil membrano wooferju, ampak če maš zaprt prtljažnik ločen od sprednjega dela in maš woofer v kišti z bassreflex, napelji iz portov iz kište cev v te luknje, pa porte povečaj(debelino)tako da bo zaradi dolžine ista tuning frekvenca.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost