Martin pravi:
So zelo dobri ojačevalniki, samo tudi (pre)dragi. Odvisno no , če si lahko privoščiš ni problema.
Samo jaz bi rajše od STEG-a vzel.
zazo pravi:
jest bi pa sam povedu da je en tekmovalc na DB dragu odstopil (danes) ravno zato k mu ga je steg sral.. pa mi ni treba nobene revije brat.. tut priblizno se neb odlocil za stega ce bi izbiral med njim in avdisonom...
moje mnenje pac...
Lp, Zazo
zazo je napisal/-a:jest bi pa sam povedu da je en tekmovalc na DB dragu odstopil (danes) ravno zato k mu ga je steg sral.. pa mi ni treba nobene revije brat.. tut priblizno se neb odlocil za stega ce bi izbiral med njim in avdisonom...
moje mnenje pac...
Lp, Zazo
Pero je napisal/-a:
Tisto ''slavno'' stabilizirano napajanje pa deluje pri Stegih samo od 11V navzgor :P Torej če bi res imel rad veliko moči tudi pri Stegih rabiš dodatne akumulatorje oziroma ni nobene dejanske prednosti pred ostalimi ojačevalci.
Edi je napisal/-a:Pero je napisal/-a:
Tisto ''slavno'' stabilizirano napajanje pa deluje pri Stegih samo od 11V navzgor :P Torej če bi res imel rad veliko moči tudi pri Stegih rabiš dodatne akumulatorje oziroma ni nobene dejanske prednosti pred ostalimi ojačevalci.
ja če imaš dodatne akumulatorje, pa tud ne rabiš stabiliziranega napajanja.
Vince je napisal/-a:Ja ja fantje...vi lahko že govorite! Če kdo hoče slišat Stega 310.2 (1.2kW RMS na 4 ohmih, oziroma še kakih 10% več) se lahko dobimo pa stestiramo v mojem avtu...
Prosil bi tudi folk ki ima kak sub nad 1kw RMS da mi posodijo sub za meritev moči-čist resno...
Prej sem mel Stega 120.2 in ko sem drug amp kupoval niti slučajno nisem pomislil na karkoli drugega!
Da ne bi začel o kvaliteti zvoka (AB klasa) napram D klasi, ki je izključno za sube gonit (če vsaj nekaj date na kvaliteto)...je pa seveda res da ma AB večjo porabo (v bridge ma AB klasa izračunano velik večji izkoristek kot za stereo), vendar za razliko v ceni med AB in D klaso (D dražja) lahko tudi zelo hudo napajanje uštimaš v avtu!
Ob meritvi mojega Stega 120.2 smo izmerili REALNIH 497W RMS na slabem akumulatorju in glede na to da ma deklarirano 400W RMS na 4 ohmih bridge je to že precej večja moč (okol 25%)!!!
Poleg vsega je 120.2 ki je po podatkih stabilen le na 4 ohme v bridge tudi na 2 ohma stabilen (za na tekme-kratkotrajna obremenitev), kar pomeni teoretično še enkrat večjo moč (900W RMS) medtem ko bomo 310.2 v kratkem sprobali (hja...skoraj 3000W RMS na 2 ohmih bi znalo bit zanimivo).
Glede Audisona pa tko...s temi amp nimam izkušenj tko da jih ne bom komentiral...
Če pa kupujete določeno znamko (oz. se odločate med dvema) pa povprašajte o njih prodajalce, ki jih prodajajo skupaj s še kakšno drugo znamko ampov...Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg...kljub temu da je najcenejši (cenejši od Velocitya istega ranga) in bi imel več profita če bi mi Velocitya prodal...
LP
Vince
Vince je napisal/-a:Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg...kljub temu da je najcenejši (cenejši od Velocitya istega ranga) in bi imel več profita če bi mi Velocitya prodal...
LP
Vince
Vince je napisal/-a:Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg
nakamichi je napisal/-a:3kW rmsTorej imaš napajalec k lahko neprestano zvečuje napetost na čez 150V..wow..in pri tem se ne ne pregreva ne nič..ej kapo dol ja, sej zadeva bi se mogla teoretično fino gret in tudi tranzistorjev bi mogla bit mala vojska
..torej steg je tolk močak no Zapco 4 kW!:)..no 1/4 manj pa za 10× manj soudkou, če je res grem takoj v nakup
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov