Avdiofili, raj za vas...

Goldy
Nov uporabnik

Kako prišraufat zadnje zvočnike na R Clio?

Napisal/-a Goldy Če mar 10, 2005 9:45 am

Imam R Clio letnik 2001 in zadaj še ni zvočnikov. Bom ta vikend potegnil kable nazaj in priklopil zovčnike.

Vendar me zanima (za vse tiste, ki imate to zverinco) ali je možno dati zvočnike pod tiste reže pri zadnji polici. Torej levo in desno od zadnje police so že pripravljene reže, vendar pod njimi ni nobenih nosilcev, sponk ali kaj drugega, kamor bi lahko prišraufal zvočnike, da mi nebi bilo treba luknjati same police.

Če ima kdo že takšne izkušnje s tem ali ve, da se nekako da, naj mi napiše.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če mar 10, 2005 3:40 pm

saj jih lohk daš v zadnja vrata- če maš pa 3 vratnega grejo itak 13-ke v boke zadaj.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če mar 10, 2005 3:54 pm

Tiste reže niso namenjene zvočnikom, ampak le "dekompresijsko pomagalo", da se vrata prtljažnika lažje zaprejo... Sej se sliši glupo, samo nažalost tako je.
Slika

Goldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Goldy Pe mar 11, 2005 8:35 am

Potem mi samo ostane, da jih dam na zadnjo polico in grem vrtat v njo.

Sicer pa pri drugih modelih kolikor vem ni rež za t.i. "dekompresijsko pomagalo" in se zadnja vrata lepo zapirajo. Zato ne razumem, zakaj jih rabi Clio? Sicer so res nekoliko ozke tiste reže vendar kaj takega mi nebi nikoli padlo na pamet.

Horse,
Kje si to izvedel?

vepar
Če dam zvočnike v zadnja vrata, potem ne dobim tako jasnega zvoka in pa v vrati rabim dodatni predal (se dobi na Renaultu) kamor se potem zmontirajo zvojčniki. To je pa dodatni strošek.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Pe mar 11, 2005 8:44 am

Goldy je napisal/-a:Potem mi samo ostane, da jih dam na zadnjo polico in grem vrtat v njo.

Sicer pa pri drugih modelih kolikor vem ni rež za t.i. "dekompresijsko pomagalo" in se zadnja vrata lepo zapirajo. Zato ne razumem, zakaj jih rabi Clio? Sicer so res nekoliko ozke tiste reže vendar kaj takega mi nebi nikoli padlo na pamet.

Horse,
Kje si to izvedel?

...ko me je kolega prepričal, da mu zvočnike zmontiram v tist prostor, pa mi nikakor ni ratalo. Kot Magyver sem kontal kako bi to lahko pritrdil, da se z gornje strani ne bi videlo šraufou... Potem sem šel do najbližjega pooblaščenca za reno, da bi kupil kadapterje, če seveda obstajajo, pa mi je prodajalec povedal to o teh "dekomprasijskih j@jcih". Z nasmehom na obrazu sem se odpravil v drugi ranojev servis, ker so mi še enkrat enako razložili. Tudi kolega, ki dela pri malgaju je dobli tahšno informacijo...
Slika

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Pe mar 11, 2005 8:57 am

Sem jih jaz dal isto na kraj pridejo 10ke.Skoda police.Raj zadi en sub dej ce hoc base.
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!

Goldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Goldy Pe mar 11, 2005 11:53 am

alesi
Kako pa si jih pritrdil na kraj, če nam izdaš skrivnost.

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Pe mar 11, 2005 12:13 pm

Pr meganu, so tam zadaj mislm, da neki nastavki kamor se lepo našravfa zvočnik.
Kolega ma normalno zvočnike zadaj(tiste k so kao renaultov komplet vseh zvočnikov-mislm da 30k sit). Ja jaz moram pa tud še nekje dobit zvočnike, ki bi not pasal. Ne mislim pa vzet tega kompleta.

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Pe mar 11, 2005 12:17 pm

Prav lepo v plastiko res da ni zvrtane luknje je pa odebeljena plastika na delih za vijake.Lahko zavrtas luknjo ali pa vzames kniping,s tem da vec kot 1cm ne sme biti,ker mislim da je 1,5cm debela plastika
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!

Goldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Goldy Pe mar 11, 2005 3:16 pm

alesi
Kakšne zvočnike si pa spravil v ta majhen prostor v dimenzijah? Predstavljam si da kakšnega ovalca (samo zanimajo me dimenzije).
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov