Avdiofili, raj za vas...

Budi
Nov uporabnik

POMOČ Terrano II - nasvet (rad ga bi ga dobro ozvoču)!!!!!

Napisal/-a Budi Pe apr 08, 2005 7:16 am

Zivjo!
Imam Nissan Terrano II, pa bi rad notr dau kej konkretnga. Neki mam že doma, pa ne vem kam nej dam. U vratih (spredi in zadi) ma zdej ene mejhne ovalce, pa nobenga placa. KAJ NAJ NAREDIM?

Doma mam že:
-Avtoradio JVC KD SX992R (mislm menat)-kaj predlagate-gledam-Blaupunkt acapulco MP54, Clarion DRX 9575Z, Pioneer DEH P80MP ali Alpine CDA-9815RB
-16'' + tweeterje (pioneer)
-Ojačevalc 4 × 100W (če nebo nujno nebom menu)
-38cm woofer (mislm menat)

P.S.ta komplet sem meu prej u mazdi 323, pa je kr solidno igral!
KAJ PREDLAGATE NAJ NARDIM OZ. KAJ NAJ ZAMENJAM. :D

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe apr 08, 2005 8:12 pm

Avtoradio: Karkoli razen Blaupunkta, ni na ravni ostalih ki si jih napisal
Sprednji zvočniki: Nekaj v rangu 30k (ground zero, rainbow,..)
Ojačevalec: Nekaj solidnega v rangu 50k
Woofer je lahko čist ok, lahko pa kej novega za ceno okli 30k plus škatla 10k
Kabli 10k, malce iznajdjlivost za samostojno montažo pa smo na 200k.

lp

Budi
Nov uporabnik

Napisal/-a Budi So apr 09, 2005 1:47 pm

Hvala!
Doma mam locen sistem za spredi s kretncam. Kupu sm ga od kolega on je pa za to zadevo dau u trgovini 80k. Tko da sistem za uspredi mam.
Bi pa neki uprasu: kaksn woofer nej kupm pa kasno skatlo. Rad bi lep kvalitetn voice in ne kr neki bom,bomb,bom!!!
P.S. a lahko ksn pametn woofer poganjam s tem ojacevalcem. 4×75 RMS

Thanks

LP

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So apr 09, 2005 7:43 pm

Jaz bi raje kupil mal močnejši ojačevalec, ali pa posebi za spredaj, posebi za woofer. Najdražje - najboljše. Kaj pa imaš zaene sisteme?

lp

Budi
Nov uporabnik

Napisal/-a Budi So apr 09, 2005 8:28 pm

Kolega je te zadeve kupvou ločeno. Tko da so kretnce nakamichi, Twiterji so pioneer, basovci so pa audiotop.
U njegovmu avtu je špilal uibr hudo.

LP

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So apr 16, 2005 5:09 pm

Ola!

Hja, če ni prostora, naredi distančnike ali pa panelce za zvočnike, ki jih pršravfaš na vrata.
Za čimboljši izkoristek probaj zaščitit vrata oz. panele pred "črički" oz. nepotrebnimi tresljaji - ponavat s bitumen platami al pa z avtoakustičnimi premazi.
Spredn sistem priporočam Rainbow SLX, ker da res super zvok, ostalo ti je pa mito več al mn povedu. Čeprav bi jaz najprej naredil panele in montiral to, kar že imaš, potem boš pa videl, če je za kej al ni.
Avtoradio bi jst vzel Alpine, ki pa žal (kot je mito s svojim sloganom najdražje-... rekel) ni poceni. Kakšen Pioneer iz serije 56xx ali 77xx bi bil (zame) nekak že zadostna alternativa, če je pa kaj višje, pa tok bolš. Ampak pol že pridemo v Alpine cenovni razred.
Glede vufrja bi blo najboljš kupit kar dva in narest dvojno škatlo (prostora maš itak na pretek) in ju obesit na 4-kanalca, ki ga že imaš, jasno v bridge. Ground zero ma eno zelo ugodno varianto, ki presenetljivo dobr špila, mislim da koštajo 18.000 po komadu.
Za spredni sistem pa kupi nov 2-kanalni ojačevalec, minimalno 2x75 RMS, tudi po moje Ground Zero, ker je pri nas zelo ugoden in po drugi strani kar kvaliteten. Seveda lahko kupiš tudi kaj dražjega (=boljšega).
Zadaj poberi ven zvočnike in jih po potrebi nadomesti z novimi, za ktere je po moje dovolj, da jih vežeš na radio, da boš mel zvokovno zapolnjen zadnji del avta. Ampak to je sekundarnega pomena (in stvar okusa).

To bi blo pa pomoje to, kaj pa vem. Aja, Ground Zero prodaja kokr jst vem Gapex (včasih da tud kakšn popust), pa po moje majo na Bolhi večno ponudbe, tak da si lahk pogledaš.

LP! Pa fajn montiraj :D!
SlikaSlika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov