Avdiofili, raj za vas...

Chococock
Nov uporabnik

Zvok v Škodi Feliciji

Napisal/-a Chococock Sr apr 13, 2005 11:40 am

Najprej en lep pozdrav vsem!

Zadeva je sledeča: za rojstni dan mi je bil podarjen avtoradio Kenwood KDC-W4527GY, ki ga imam namen vgraditi v Škodo Felicio. Nekje sem tudi prebral, da avtoradio brez zvočnikov ni kaj prida ( ;) ), tako da me zanima kakšne zvočnike, koliko le teh in kam se jih splača vgraditi. Ne gre se mi za neko vrhunsko ozvočenje, rad bi srednjo kvaliteto za sreden denar. Naj dam dva visokotonca in dva zvočnika v prednja vrata? Mimogrede, se komu sanja, kako veliki zvočniki bi šli tja in če se splača škrbljati plastiko, da bi stlačil 16ke noter?

Za vse odgovore se najlepše zahvaljujem. :*

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr apr 13, 2005 12:02 pm

nabavi si ene 16-ke in visokototnce ločene, ter jih daj spredaj.Zvočnike dej v vrata, visokotonce pa recimo na rmaturko.Potem pa si še kupi 1 dvokanalni ojačevalec ali pa tudi 4 kanalni da bo poceni in vse zveži preko ojačevalca in boš zadovoljen zaenkrat z zvokom.Zadaj v prtlažnik pa si dej 1 woofer ali pa po želji recimo zvočnike v zadnjo polico kokr češ.
Mel boš neki solidnega in igralo bo za tvojo rabo ok.

Če pa neželiš ojačevalca potem pa si kupi zvočnike z vgrajenimi visokotonci in jih zveži na radio.Tako bodo igrali tolk da bodo, zvok pa bo vseeno.

Najbolje je, da si določiš mejo z denarjem, koliko misliš dat za to vse skup in potem si kupiš nekaj v tem rangu.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če apr 14, 2005 2:32 pm

Ne kupuj 16 cm!!!

Kupi 13 cm midbase, z zgornjim vpetjem iz mehke gume in take ki so deklarirani za malo moči (če boš imel na radio).

Viskokotonce kupi posebej in naj bodo po možnosti svileni 25mm z ločeno 12 dB kretnico. Tweeterje postavi v vratih pravokotno navzgor na midbase (ne jih dajat na armaturo!)

Ko boš priklapljal midbase s temi visokotonci jim obrni fazo.

Za sub si kupi en ojačevalec ki ima 100-300 RMS v bridge in obvezno kretnico za sub!

Sub je lahko 10'' če bo spredaj na radiju, lahko zaprta škatla in obrnjen naj bo na levo stran, ne nazaj!

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Če apr 14, 2005 4:56 pm

Zanjimivo, meni je v feliciji igralo prav lepo ko sem imel TW v stebričkih..takoj nad armaturo, zakaj pa priporočaš v vrata :?: :roll:

V Felicijo gredo serijsko 13ke, tako da na tvojem mestu se nebi spravljal delat panele če zadeve nočeš naredit kot je treba, se pa da naredit zelo lepe panele za 16ke kar iz original panelov.

Jaz ti tudi svetujem ločene 13ke+TW, gled sa so primerne za igranje na radiu, rang do 25kSIT. ČE pa si pripravljen dat več pride že v igro ojačevalec itd.

L.P: Miha
SQ 4 ever

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če apr 14, 2005 5:00 pm

nakamichi je napisal/-a:Zanjimivo, meni je v feliciji igralo prav lepo ko sem imel TW v stebričkih..takoj nad armaturo, zakaj pa priporočaš v vrata :?: :roll:

zato ker mu je tako postavljen sistem za 100dem igral tako fenomenalno, da me je skoraj sezulo :o
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če apr 14, 2005 5:29 pm

13 centi so spredaj! kup pa 160W od pioneerja! 8)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če apr 14, 2005 5:38 pm

Se strinjam z zgoraj navedenimi idejami, bi pa dodal še eno vprašanje zase:namreč kateri ojačevalec&tubo si naj omislim, da bi bila solidna kvaliteta zvoka, pa hkrati dostopna cena? Ker mam trenutno notri dva 180W ovalca(zadi na steni)&dve 100W desetki(sprednja vrata)-pa bi želel še malo basov dodat (po nizki ceni)! :D

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če apr 14, 2005 6:10 pm

nakamichi je napisal/-a:Zanjimivo, meni je v feliciji igralo prav lepo ko sem imel TW v stebričkih..takoj nad armaturo, zakaj pa priporočaš v vrata :?: :roll:

Zakaj?...saj ti je Dobek napisal :P

Pa nisem rekel da se jih vgradi v vrata, ampak da se jih postavi na originalni panel.

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Če apr 14, 2005 9:05 pm

No dobro moji so bli 20kSIT. očitno je cenovno pogojena pozicija :D :P
SQ 4 ever

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Nuclear_ To apr 19, 2005 9:35 pm

Speedfighter je napisal/-a:Se strinjam z zgoraj navedenimi idejami, bi pa dodal še eno vprašanje zase:namreč kateri ojačevalec&tubo si naj omislim, da bi bila solidna kvaliteta zvoka, pa hkrati dostopna cena? Ker mam trenutno notri dva 180W ovalca(zadi na steni)&dve 100W desetki(sprednja vrata)-pa bi želel še malo basov dodat (po nizki ceni)! :D

http://www.jana-sp.si/akcija/avtoinstalacija/avtoinstalacija.htm
malo poglej. Poceni in solidna rešitev.

Drugače pa bi naredil isto kot je napisal Pero.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov