gerchy je napisal/-a:misty ... to sploh ni nujno ...Govoris o velikanskih skatlah in (pre)mocnih ojacevalnikih, ki so ponavadi dalec proc od proizvajanja kvalitetnih nizkih frekvenc. Njihova prvotna lastnost (sploh pri uporabi pri decibelov zeljnih osebkov) je tresenje vozila, ne proizvedejo pa kvalitetnega, udarnega, natancnega ter ce bi temu lahko tako rekli, kvalitetnega basa. Vecja kot je membrana, manj odzivnosti ima frekvenca, torej, manj natancnosti, sploh za vsakdanjo glasbo, ne pa seveda za tekmovalne zvoke. Torej je aktivni sub ugodna resitev, vgrajen ojacevalnik je primerno "opremljen", potrebnih ni prakticno nic modifikacij vozila ...
juhica ... Infinity Bass Link ... majhna in kvalitetna zadevica, aktivna in pasivna membrana, dovolj mocan ojacevalnik (200W RMS) .. sicer pa spodnji link ..
http://www.infinitysystems.com/caraudio ... SL&Cat=SUB
Ne netu je torej pdf z navodili za montazo, tehnicnimi podatki in ostalim. Cena na intnernetu je previsoka, pri nas stane nekje 87.000 SIT. Ampak se splaca, definitvno.
gerchy je napisal/-a:v bistvu je vsa stvar precej subjektivno obarvana in dokler clovek ne ve, kaj hoce, zakaj to hoce in koliko je pripravljen odsteti, za tisto, kar hoce, je to precej jalovo delo. Kupovati sistem po cim manjsih komponentah zna biti boljsa resitev, ni pa nujno, da je temu tako.
Velikost ni nujno tudi moc. In mocan bas najveckrat ni kvaliteten, torej ne SQ - ce si seznanjen s kraticami.
Vsa stvar se zacne (in konca) pri zeljah posameznika.
misty je napisal/-a:sej večina folka išče kompromis med SPL in SQ. Tukaj pa pridejo prav subjektivna mnenja folka, ki se je s stvarmi že srečal in subjektivno mnenje tistega ki kupuje, ko sliši nek woofer/sistem.
Se pa tukaj čisto strinjam s tabo, s tem, da nisem nikoli omenjal kakšne velikosti, ali česa drugega, samo da za denar, ki ga odšteješ za aktivni sub dobiš kaj več.
lp
gerchy je napisal/-a:In mocan bas najveckrat ni kvaliteten, torej ne SQ - ce si seznanjen s kraticami.
gerchy je napisal/-a:Kolikor mi je znano, se za dober, udaren, natancen in direkten (skupaj beri: kvaliteten) bass precej bolje obnese vec manjsih basovskih zvocnikov, po moznosti brez ali z manjsim ohisjem ali band pass varianta.
gerchy je napisal/-a:zazo .. ne, narobe si zastopil. Jasno je, da mocnejsi ojacevalnik bolje poganja kakrsenkoli zvocnik. Napacno je namrec misljenje, da se za kvaliteten zvok potrebuje velikanska moc. In kot mocan bas sem imel v mislih velikansko skatlo, po moznosti doma narejeno, s prevelikim volumnom za v prtljazni prostor ter ojacevalnikom preko 1000W izhodne moci. Kolikor mi je znano, se za dober, udaren, natancen in direkten (skupaj beri: kvaliteten) bass precej bolje obnese vec manjsih basovskih zvocnikov, po moznosti brez ali z manjsim ohisjem ali band pass varianta.
Primerjava Jacksonovega koncerta in audio sistema? Zaprt prostor primerjas z velikanskim stadionom? Uporaba zvocniskih enot za odprte in zaprte prostore se namrec precej razlikuje ...
In se nekaj .. kateri je po tvoje kvaliteten sistem in kje se ga da slisati? (Upam, da ne bos predlagal DBdrag tekomvalcev in njihovih 150 in vec db, ker tisto tresenje in zvijanje plocevine nikakor ni kvaliteta, temvec gola ter surova moc)
gerchy je napisal/-a:Preizkusil sem izkljucno komponente, ki so mi bile vsec po zvoku, pa tudi cenovno, tudi v razlicnih vozilih. Uposteval sem tudi estetiko, predvsem pa uporabnost vozila.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost