Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

OJAČEVALEC MI ŠTRAJKA

Napisal/-a LUDACRIST Sr avg 03, 2005 8:08 am

Lep pozdrav

Pojavila se mi je ena težava ,ki nimam ideje kako jo naj odstranim , v avtomobilu imam akustiko na grobo rečeno ojačevalec macaudio in tubo jbl.
Pojavil se mi je naslednji problem ,ko sem se odpravil na dopust sem zaradi večjega prostora v avtomobilu odklopil tubo z ojačevalca ,ko pa sem prišel z dopusta sem hotel tubo enostavno priklopiti nazaj vendar mi na ojačevalcu ne prižge zelena lučka( ima dve eno rdečo ,ki se kasneje obarva zeleno POWER, ter eno rdečo PROTECTION).
Ko naj bi ojačevalec pognal tubo mi za kakšno sekundo ali dve prižge zelena potem pa takoj rdeča protection.Pregledal sem že kable od avtoradija do ojačevalca( činč kabla ter kabel za signal), kable od ojačevalca do akumolatorja ter zemljo.Pregledal sem tudi varovalke, 2 na ojačevalcu, 1 na avtoradiju in glavno na akomulatorju vse štima.

Tk da imam kdo kakšno idejo, vse informacije več kot dobrodošle...
Moje fokice so modre...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr avg 03, 2005 8:25 am

prvo kot prvo si dau u narobn kotiček.

Drgač pa poglej pr akumulatorju, če je kabl dobr prtrjen pa maso tut. Pa maso morš met na enmu večimu šraufu na pobrušeni površini pritrjeno. Pomojm, da nek prhaja do kratkega stika pa ti ojačevalc skos meče v protection.. Tko, da v celoti poglej napajaln kabl pa maso pa da se ke ne stikata ipd.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr avg 03, 2005 9:07 am

premaknjeno ;)

najverjetneje je prišlo res do kakšnega stika,ima eclipse prav
še enkrat celotno kablovje podrobno preglej,potem bomo pa vidli ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 03, 2005 2:34 pm

Jah dej mu plačo mislim.... :roll: LOL :D
hec.

Sem mel enak blem na sagi....... skurjena izhodna stopnja.....
Za tist dve sekundi ko pravš da prižge.... se sliš sam pok al tud kaj muzke? Ker če samo pokne je velika verjetnost da je skurlo izhodno stopnjo.Ojačevalc se vklop potegne tok..... u tistem nardi pok u zvočniku..... takoj zatem elektronika zazna prevelik narast toka in vrže u proteciton mode..... izklop izhodno stopnjo dejansk.....
Dejansk so vse zaščite v izhodnji stopnji sej je le ta tud najbolj obremenjena.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Ne avg 07, 2005 7:48 am

lisko je napisal/-a:Jah dej mu plačo mislim.... :roll: LOL :D
hec.

Sem mel enak blem na sagi....... skurjena izhodna stopnja.....
Za tist dve sekundi ko pravš da prižge.... se sliš sam pok al tud kaj muzke? Ker če samo pokne je velika verjetnost da je skurlo izhodno stopnjo.Ojačevalc se vklop potegne tok..... u tistem nardi pok u zvočniku..... takoj zatem elektronika zazna prevelik narast toka in vrže u proteciton mode..... izklop izhodno stopnjo dejansk.....
Dejansk so vse zaščite v izhodnji stopnji sej je le ta tud najbolj obremenjena.

SAGA - izogibajte se jo na daleč

Glede protection je verjetno v okvari kak izhodni močnostni tranzistor - sem že imel podoben primer in hvalabogu je bil tranzistor mislim sa okrog 600 SIT. Ali nisi nič zaščitil kontaktov ojačevalca ko si odklopil tubo?

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne avg 07, 2005 10:19 am

Za kaj takega so ponavadi vedno krivi skurjeni izhodi, tak da hitro na servis ali pa sam menjat.
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr avg 10, 2005 7:24 am

Kaj pa ce tubo odklopis, pa potem opazujes, kako se ledice prizgejo?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST Pe avg 12, 2005 5:57 am

Ko ojačevalec prižgem mi v zvočnikih nč ne poka sumim pa ,da je res nekaj povezano z izhodi.

Sn enmal brskal po papirjih od ojačevalca in najdo info ,da imam menda 2 leti garancije tk ,da zdej bi blo še sam ,da bi našel račun (kar ga vrjetn ne bom), pa hit popravit.
Moje fokice so modre...

Fireball
Nov uporabnik

Kraj: Ruše

Napisal/-a Fireball Če avg 18, 2005 3:28 pm

ko si odklapljal tubo, si odklopil tudi kabelj od ojacevalca, ali si ga odklopil pri tubi? Ker tako ko si opisal problem imas skurjene izhode ojacevalca, kar pomeni da si nekak napravil stik na izhodu, ce se ne motim pa na skurjenje ni garancije :cry:
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost