Avdiofili, raj za vas...

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

TOXIC,SPIDER,... -mnenja

Napisal/-a dean007 Po avg 29, 2005 10:21 am

Pozdravljeni.

Dejte mal povedat o teh firmah v avtoakustiki
-TOXIC
-SPIDER
-STEALTH
-TWISTER

2 leti garancije.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po avg 29, 2005 10:56 am

A lahk z eno besedo????

KINDERSURPRISE :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

dean007
Novinec

Napisal/-a dean007 Po avg 29, 2005 12:04 pm

dejan84 je napisal/-a:A lahk z eno besedo????

KINDERSURPRISE :lol:

Hvala,vse mi je jasno :D .

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po avg 29, 2005 12:33 pm

edino kar je dokaj dobro je stealth st-9300 competition serija, ampak so šli iz prodaje in nadomestili so jih porazni wooferji tak da

mal dnara, mal muske ;)
the brand with the three stripes :)

dean007
Novinec

Napisal/-a dean007 Sr avg 31, 2005 11:12 am

:!: :!: :!: :!: :!:
Dejte se mal povedat o firmi HAZARD .

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr avg 31, 2005 12:15 pm

marieeee, življenje ni cvetoče polje, mariiiie ne piši pesmi več.

lej, toplo vodo v avtoakustiki odkrivat te lahk stane več kot pa da kupiš robo ki je malo dražja in preizkušena.
the brand with the three stripes :)

dean007
Novinec

Napisal/-a dean007 Sr sep 21, 2005 9:02 am

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Kaj pa ojačevalci in woferji znamke BLAUPUNKT???

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr sep 21, 2005 9:32 am

S tem pa ne boš nič zgrešil....

LP

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Sr sep 21, 2005 9:36 am

dejan84 je napisal/-a:KINDERSURPRISE :lol:

:EE Izgled :tomidelej: Kvaliteta in moč (če ne nasedeš oni napisani na ohišju po možnosti 1kW) :sadd
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Ne sep 25, 2005 2:53 pm

Zanimivi komentarji, sploh če veš, da sta komentirala dva, ki sta najbrž vidla že vse stroje avtoakustike in je normalno, da se jim take stvari zdijo wack. Pa sta dejansko sprobala katero od teh zadev mogoče (in katero)?

Vsak poslušalc ma svoja ušesa in tut vsaka dnarnica ma svojo debelino. Stvari so poceni, ni čudno da pol ne morejo bit megakvalitetne, pa vendar spet nis tako slabe, da ne bi mogle zadovoljit povprečnega poslušalca.

Twisterjev ojačevalec tw-500 sem primerjal z ojačevalcev "boljšega" proizvajalca, pa morem reči, da ni bilo slišat razlike. Razlike v ceni pa tudi ne bi komentiral.

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne sep 25, 2005 5:19 pm

dean007 je napisal/-a::!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Kaj pa ojačevalci in woferji znamke BLAUPUNKT???

To pa že boljša roba :) BP!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne sep 25, 2005 6:15 pm

prinzigor je napisal/-a:Zanimivi komentarji, sploh če veš, da sta komentirala dva, ki sta najbrž vidla že vse stroje avtoakustike in je normalno, da se jim take stvari zdijo wack. Pa sta dejansko sprobala katero od teh zadev mogoče (in katero)?

Vsak poslušalc ma svoja ušesa in tut vsaka dnarnica ma svojo debelino. Stvari so poceni, ni čudno da pol ne morejo bit megakvalitetne, pa vendar spet nis tako slabe, da ne bi mogle zadovoljit povprečnega poslušalca.

Twisterjev ojačevalec tw-500 sem primerjal z ojačevalcev "boljšega" proizvajalca, pa morem reči, da ni bilo slišat razlike. Razlike v ceni pa tudi ne bi komentiral.

lp

jaz ti povem za toxic amp....ohišje ful velko, specifikacije (rms) ogromne, ko pa odpreš ohišje je pa notri vezje 5*5 cm ;) :idea: če verjameš temu, da da 1kW ven.....pol te sploh ne bom prepričeval o kvaliteti....

njemu slični ampi imajo podobne stvari....

Twisterjev ojačevalec tw-500 ....ga ne poznam, ampag če si ga primerjal, še povej s čim, na kaki opremi, si kaj meril ali samo poslušal.....

ste že slišali za tist pregovor...MALO DENARJA; MALO MUZIKE....ali pa najcenejša stvar je na koncu najdražja......na pri avtoakustiki to nekako drži!

MarkB
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a MarkB Po sep 26, 2005 7:27 am

Slika

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Po sep 26, 2005 6:55 pm

Gricko je napisal/-a:
prinzigor je napisal/-a:Zanimivi komentarji, sploh če veš, da sta komentirala dva, ki sta najbrž vidla že vse stroje avtoakustike in je normalno, da se jim take stvari zdijo wack. Pa sta dejansko sprobala katero od teh zadev mogoče (in katero)?

lp

jaz ti povem za toxic amp....ohišje ful velko, specifikacije (rms) ogromne, ko pa odpreš ohišje je pa notri vezje 5*5 cm ;) :idea: če verjameš temu, da da 1kW ven.....pol te sploh ne bom prepričeval o kvaliteti....

njemu slični ampi imajo podobne stvari....

Twisterjev ojačevalec tw-500 ....ga ne poznam, ampag če si ga primerjal, še povej s čim, na kaki opremi, si kaj meril ali samo poslušal.....

ste že slišali za tist pregovor...MALO DENARJA; MALO MUZIKE....ali pa najcenejša stvar je na koncu najdražja......na pri avtoakustiki to nekako drži!

Ni me treba prepričevat. Sam sem mel priklopljenega TX1600 na dva rainbowa slc 300, pa je bilo veliko bolj glasno kakor z ojačevalcem, ki je imel 2x210 rms.

To je poceni roba, z veliko "izgleda" in srednje kvalitete muzike.

Nevem zakaj bi bla najcenejša stvar najdražja? ker se kvari, mogoče?

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po sep 26, 2005 8:49 pm

prinzigor je napisal/-a:Ni me treba prepričevat.

Saj te ne!! :lol: samo povem....
tale slikca, ki jo je mark prilepu, je amp "toxic" če se ne motim...in glede na velikost vezja ti je lahko vse jasno.....

prinzigor je napisal/-a:Sam sem mel priklopljenega TX1600 na dva rainbowa slc 300, pa je bilo veliko bolj glasno kakor z ojačevalcem, ki je imel 2x210 rms.

2x210RMS :shock: ...sori samo tak amp, nikakor ni poceni...no v bistvu je drag, če ima realne podatke!!!
to da je tvoj tx1600 bol sekal, ti lahko pove le to, da je imel manj napihnene podatke kakor tisti z 210rms!

grem skor stavit, da če daš gor en amp cca 50 -75 W RMSja , ki za njega odšteješ 80ksit ali več, se bo bolje odrezal kot tvoj 200RMSja!
1--ni vse v moči!!
2--eni napihujejo podatke, drugi pa dajo realne ali celo nižje podatke...tisti , ki se z akustiko ukvarjajo, že vedo kaj kupit in kaj gledat!

prinzigor je napisal/-a:To je poceni roba, z veliko "izgleda" in srednje kvalitete muzike.

popravek:
To je poceni roba, z veliko "izgleda" in SLABE kvalitete muzike.

prinzigor je napisal/-a:Nevem zakaj bi bla najcenejša stvar najdražja? ker se kvari, mogoče?

1 ker se kvari ( pa ti ni glavni razlog)
2 ker slej ko prej ugoroviš, da taka roba ni vredna pol pič.ke hladne vode!in jo slej ko prej zamenjaš!
3 ker lahko z tako super opremo uničiš/skuriš... dejansko dobro opremo ( če jo maš) naprimer kak bolši sub

upam da sem pomagal ;)
lp

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor To sep 27, 2005 7:25 am

Od kje maš pa ti podatke, kolk se ta roba kvari? (Po mojih podatkih je pokvarljivost ojačevalcev manj kot procent)

Pokvariš lahko druge zadeve edino tako, da ne znaš uporabljat teh.

Precej dobro vem, da ni vse v moči.

Tista škatla od tx1500 je tako velika, da tole vezje noter ni ravno majhno :lol: sem nalaš izmeru (25x 25 cm :))

Sicer je pa tako, da se itak vidi skozi pleksi noter in se notranjosti ravno ne skriva.

Podatki v moči so v max wattih, te pa dobro vemo, da so pri marsikateri firmi napihnjeni. Povdarek na marsikateri.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko To sep 27, 2005 10:52 am

prinzigor je napisal/-a:Od kje maš pa ti podatke, kolk se ta roba kvari? (Po mojih podatkih je pokvarljivost ojačevalcev manj kot procent)

jih nimam...zato sem rekel, da to ni glavno......je pa sigurno manj kvalitetno, kot od kakih boljših firm!
1 šparajo na poceni perdinaksu
2 slabši elementi, z večjimi odstopanji (so bol poceni)
3 slabše narisano vezje, več motenj, nezadovoljiva debelina bakra, slabo speljano....
....
....

prinzigor je napisal/-a:Pokvariš lahko druge zadeve edino tako, da ne znaš uporabljat teh.

nop!!
ti skuri končno stopnjo in z nji tudi driver, kji je priključen na le to!
in še par drugih primerov!

prinzigor je napisal/-a:Tista škatla od tx1500 je tako velika, da tole vezje noter ni ravno majhno :lol: sem nalaš izmeru (25x 25 cm :))

LOOL!!! poglej kolk ima napajalnih tranzistorjev!!
poglej kolk ima tranzistorjev v končni stopnji!!!
če se ne motim je 6 napajalnih tranzistorjev...pa še te so tko majhni, da glede kake hude moči ni govora (ponavadi x2)
8 tranzistorjev za končno-> za vsak kanal 4! (ponavadi je ta cifra x2)
4 (ali 6) kondičev, ki zgledajo zelo majhni........
1 toroid. ki je tudi majhen... (ponavadi x2 + večja)

odpri enkratn kakšen malo bolši amp in boš videl, kako je stvar narejena!
koliko je tranzistorjev, koliko toroidov, kakšni so kondlci.....

tole kar je na sliki je komaj kaj podobno ampu!

prinzigor je napisal/-a:Podatki v moči so v max wattih, te pa dobro vemo, da so pri marsikateri firmi napihnjeni. Povdarek na marsikateri.

ne samo da so napihnjeni... kje so merjeni, kakšno je popačenje pri taki moči, kolko šuma ......in tako naprej!

PS: se ne mislim kregat ali prerekat s teboj....če si zadovoljen z takim ampom...pol uživaj, moje mnenje je...raje mal počakat in zbrat malo več denarja in kupit vsaj nekaj solidnega, ne pa prvo šaro, ki jo dobis!!

lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko To sep 27, 2005 1:24 pm

evo slikca enega malce bolšega ampa....
pol pa primerjaj...
dd m1
Slika
VS
Slika