Avdiofili, raj za vas...

T1CkO
Nov uporabnik

Katere zvočnike v cliota? (deh-4700)

Napisal/-a T1CkO Sr okt 05, 2005 3:59 pm

LP

Zanima me katere zvočnike naj kupim za v novega cliota. Nameravam kupit 4 za v vsaka vrata, torej me zanima kak premer sploh ma clio. pa Kateri so najbolj pač priporočljivi za pioneerjev deh-4700 radio.. 4x50. Ojačevalca za 1x še ne bom mel tako da samo 4 zvočnike..

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Sr okt 05, 2005 4:13 pm

Če neveš akk premer ima clio za zvočnike...vzemi meter....

Tud jst sem tako študiral kot ti pa sem si reku bom samo zvočnike...potem kasneje enkrat pa ojačevalec pa vse drugo..pa mi je zdej žal tega da nisem že prej kupil tega pa denarja...

Poglej jst ti svetujem naslednje...kupi si samo sprednje zvočnike(pač po smislu da prihaja zvok od spredaj)...kupi si ene 16cm zvočnike s tweeterjem..tak kompletek dobiš za borih 20ksit..da bodo pa dali ti zvočniki vse od sebe pa si nabavi nek ojačevalnik ki ti da vsaj 2x80RMS-ja..take dobiš že za 20ksit...kasneje enkrat ko pa bo denar pa še sub.

je pa drug problem..tvoj radio ima 1xpreout na zadnji strani radia...samo se da rešit s kablom v obliki Y(2ksit)...

seveda če ti je pa vseeno do tega da bi imel 4 zvočnike...pa nabavi 13cm sprednja zvočnika 7ksit in pač ovalce 15ksit...pioneer ima še kar kvalitetne zvočnike v nizkem rangu.

odločitev je tvoja
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Sr okt 05, 2005 5:41 pm

ja stvar je taka najbolj da kupš tako znamko kot je radio za optimalno kakovost za cliota bi priporoču spredaj deljeni sistem, 13 cmm v vrata, twiterje v armaturko odzadaj v vrata dvosistemce 13cmm, še zmeraj lahko dokupš dvokanalca in SUB če boš čutil potrebo ;) PS : nekateri Clioti nimajo panelov v zadbnjih vratih (5 vrat) zato je potreben poseg v plastiko 8)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Sr okt 05, 2005 6:22 pm

lebica je napisal/-a:ja stvar je taka najbolj da kupš tako znamko kot je radio za optimalno kakovost za cliota bi priporoču spredaj deljeni sistem, 13 cmm v vrata, twiterje v armaturko odzadaj v vrata dvosistemce 13cmm, še zmeraj lahko dokupš dvokanalca in SUB če boš čutil potrebo ;) PS : nekateri Clioti nimajo panelov v zadbnjih vratih (5 vrat) zato je potreben poseg v plastiko 8)

kje si pa to prebral? :roll:

T1CkO
Nov uporabnik

Napisal/-a T1CkO Sr okt 05, 2005 8:17 pm

zdaj sem dal že za radio, in bom mel premalo denarja še za neke dobre zvočnike..

Kupil bom 4 zvočnike za v vsa 4 vrata, torej da bodo imeli 40-50W RMSa..
Pa zadaj mam prostor za zvočnike..
Police zadnje tud ne mislim rezat itd.. tako da za 1x samo v vrata ker je tudi avto čist nov..

Pač rad bi torej ene 13cm zvočnike, do ene 25k pa da bodo tud basi lepo špilali.. Vem da ne bo nikol kot s kakim wofferjem pa ojačevalcem, ampak pač..

Pa zanima me ker še nisem nič gledal, če je kabel do vrat že napelan al je treba pol avta razdirat?

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Sr okt 05, 2005 8:41 pm

T1CkO je napisal/-a:zdaj sem dal že za radio, in bom mel premalo denarja še za neke dobre zvočnike..

Police zadnje tud ne mislim rezat itd.. tako da za 1x samo v vrata ker je tudi avto čist nov..

Pač rad bi torej ene 13cm zvočnike, do ene 25k pa da bodo tud basi lepo špilali.. Vem da ne bo nikol kot s kakim wofferjem pa ojačevalcem, ampak pač..

Pa zanima me ker še nisem nič gledal, če je kabel do vrat že napelan al je treba pol avta razdirat?

sej če se bo najdl kej keša daš lah en rablen ojačevalc notr pa bo takoj več :) drgač pa ti priporočam da si pogledaš tole
www.gapex.si pa http://www.mimovrste.com/avtoakustika/

8) ;)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Če okt 06, 2005 10:37 am

T1CkO je napisal/-a:zdaj sem dal že za radio, in bom mel premalo denarja še za neke dobre zvočnike..

Če ne misliš nič rezat, pol pa povej kam boš spravil zadnje zvočnike,če ne v polico?
Za kabel ti ne morem povedat..če jih pa ni, jih boš pač napeljal...
Za 25ksit dobiš dober sprednji sistem 2x70rms..ki jih bo radio zaenkrat za silo poganjal, dokler pač ne dobiš ojačevalnika...

če pa ti primankuje denarja se pa raje sploh ne spuščaj v avtoakustiko, ker te bo začela bolet glava....

kiderich
Nov uporabnik

Napeljava

Napisal/-a kiderich Ne nov 06, 2005 8:22 pm

Pozdrav,

tudi jaz bom zmontiral radio in zvočnike v cliota II.
Avto nima še nič v sebi-nima radija in zvočnikov.
Za radio sem se odločil za Pioneer DEH 7700MP, za zvočnike
pa se še odločam in sicer za:
http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... niki-.html
Zanima me vaše mnenje in pa, nisem še pogledal, če je
že napeljan kabel do visokotonca na armaturko, ker če
ni, kje ga naj spelam?
Potem pa me še zanima za zvočnike v zadnjih vratih-avto
ima 3 vrata in zadaj panele-kakšne zvočnike pa naj dam
sem? Mogoče kar trisistemske tele:
?
Ja in do teh zadnjih zvočnikov ni speljanega kabla,
kako bi najlažje in da bi najmanj razdiral avto,
napeljal kable?
Hvala in lp.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne nov 06, 2005 8:55 pm

clio mislim da ma do teh lukenj povsod kable. moj `93 je že mel potegnjene kable. sem pa enkrat gledal pri sosedu na 03 modelu ko je montiral so bili tudi kabli...tako da mislim da imaš to urejeno, edino zadaj ob polici nevem če je. saj za tam če misliš kaj močnejšega je itak treba večji presek :P
litr bencina, litr olja ;)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne nov 06, 2005 9:10 pm

Helix Blue 5 MKII, jz sm zelo zadovoljen z njimi, jih mam tut kr na radio vezan, pa špilajo spodobno.

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Ne nov 06, 2005 9:20 pm

na visokotoncih mas ze speljane kable jih samo priklopis.Ce pa odzad nimas kabla ti je pa puscen pri armaturki odspodaj tam ko odpres haubo.malo nagnes plastiko-mogli bi bit tam

lp xdss

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich Sr nov 09, 2005 7:03 pm

Kaksna je razlika med:
in med:
http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... neer-.html
in med:
http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... avto-.html
?
Torej naj dam spredaj dvosistemske locene-visokotonec
v armaturko, nizkotonec v sprednja vrata? Kaj pa v
zadnja vrata-dvo ali tri sistemske? V prtljazniku ne
mislim imet nobenega wooferja, samo te stiri v vratih
in visokotonce v armaturki.
LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr nov 09, 2005 7:15 pm

ta tema je zanimiva tudi zame, kupujem za enak avto, tudi 4, pa enak radio mam. kupil bom pa verjetno pionner preko mimovrste.

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich Ne nov 13, 2005 7:14 pm

Res bi prosil koga, da napiše, kako bi se najboljše obneslo okoli teh
zvočnikov(dvo ali trisistemski) in razlike med zgoraj navedenimi.
LP

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Ne nov 13, 2005 7:36 pm

moj mnenje:Spredn sistem (16+tviter)če ni keša pač brez ampa, sj konc koncov maš musko zase ne pa za druge, da bi mogu met še zadj zvočnike-lahk daš pa koj tastare če si jh imeu(orig.)nazaj ;)
cuore sportivo
Slika

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich Po nov 14, 2005 12:04 pm

Kot sem zgoraj napisal, v tem avtu se ni bilo nobenih
zvocnikov in tudi napisal sem, da ne mislim imet
nobenega dodatnega ojacevalca. Mene zanima samo
razlika med zgoraj omenjenimi zvocniki(eni so za
manjso ceno in so mocnejsi),kupujem 13cm zvocnike,
zanima me, kaj je boljse imet v zadnjih vratih:dvo ali
trisistemske oz. kako imajo to drugi avtomobili
tovarnisko?
LP

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po nov 14, 2005 12:16 pm

A če v cliotu l.99 1.2 ni original radia itd... tudi ni zvočnikov :?: :?: Ker mrežice so :?:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Po nov 14, 2005 12:38 pm

Po moje se ti najbolj izplača kupiti dvokomponenten sprednji sistem, torej torej ločeni tweeti in srednjetonec. Če imaš prostora za 13cm in ne želiš dajati panelov potem pač vzemi 13cm komplet ki naj ima okrog 50-70RMS. Taki sprednji sistemi dajo neprimerno boljši zvok od tistih ki imajo vgrajen tweet na srednjetoncu(dvosistemci), že zaradi tega ker tweete postaviš nekam na armaturo ali stebriček in so bližje tvojim ušesom kot da ti igrajo v nogo(kjer nimaš ušes). Človeško uho najbolj zazna odkod prihajajo visoki toni zato naj bi bili tweeti-visokotonci čimbolj v liniji z ušesi in pravilno postavljeni, nizki toni (woofer) pa je vseeno kje je postavljen saj uho težje zazna odkod prihajajo. Taki sprednji sistemi ki so dovolj dobri se začnejo že pri 15K in so ob pravilni izbiri dovolj dobri tudi za morebitno kasnejše poganjanje z ojačevalcem, za zadaj pa je vseeno če ne daješ nič, če pa že hočeš pa daj ene dvosistemske zvočnike v vrata ki pa naj ne bodo glasnejši/bolj občutljivi od sprednjega sistema (dobro je tudi da nimajo veliko manj RMS-a), ker voznik je najbolje da sliši samo sprednji sistem ki ga ne moti slabši zvok iz zadnjih zvočnikov. Tisti zadaj naj bodo samo za zadaj sedeče. Tovarniško imajo boljši avti ločeno vgrajene tweete in srednjetonce, nekateri celo sube.
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
weekid
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a weekid Po nov 14, 2005 2:20 pm

Kiderisk

trosistemski so boljši
Mejte se cool

Uporabniški avatar
weekid