Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

avtoradio hyundai lantra

Napisal/-a gabrijelF Ne jan 08, 2006 4:47 pm

zanima me, kako pobrat ven original avtoradio iz hyundai lantra l.96, če bi lahko kdo to napisal. Sem že iskal po internetu pa nisem nič našu, vsaj zastonj ne. Pa če kdo ve, kje lahko kupim adapter hyundai na DIN priključek, da ne bo treba naročat po ebayu.

hvala, lp

Uporabniški avatar
cuoresportivo
Nov uporabnik

Napisal/-a cuoresportivo Po feb 20, 2006 6:29 pm

www.hmaservice.com, tukaj najdeš vsa navodila. ADapter pa dobiš v vsaki trgovini z avtoakustiko, pride cca 3.500 sit. Če si iz MB pojdi v PAK CAR AUDIO na ulici Kneza koclja.
Ni važno kak stojiš zraven avta, ampak kako ga voziš.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po feb 20, 2006 7:01 pm

za dobit ven original radio moraš celo srednjo konzolo razkopat in dol vzet!!!
ko je konzola stran, imaš radio prišravfan z 4imi šravfi in L profilom....odšravfaš in je!!

za drug radjo notri dat lahko narediš isto kot si mel, ali pa tako kot imajo evropski avti , se pravi da daš v odprtino okvirček od radia in pol radio notri!

PS: konzolo dol dobit je kar zajebano, polno enih šravfkov, štiftov, zajl (za loputo za zrak)....če si mal mojstra ti bo ratal, sam se boš mal zajebaval....no saj jaz sem se, preden sem pogruntal sistem 8)

svizec
Nov uporabnik

Napisal/-a svizec Po feb 20, 2006 10:44 pm

Gricko je napisal/-a:za dobit ven original radio moraš celo srednjo konzolo razkopat in dol vzet!!!
ko je konzola stran, imaš radio prišravfan z 4imi šravfi in L profilom....odšravfaš in je!!

za drug radjo notri dat lahko narediš isto kot si mel, ali pa tako kot imajo evropski avti , se pravi da daš v odprtino okvirček od radia in pol radio notri!

PS: konzolo dol dobit je kar zajebano, polno enih šravfkov, štiftov, zajl (za loputo za zrak)....če si mal mojstra ti bo ratal, sam se boš mal zajebaval....no saj jaz sem se, preden sem pogruntal sistem 8)

Da ti malo olajšam zadevo, štartaj pri dimmerju, vzami ga ven, zatakni s sšrafenciharjem pa ven potegni...tam se skriva šraufek...potem potegni konzolo k sebi, naravnost.......pazi na zajlo za gretje, cevke...kable.
kar se tiče ISO konektorja mislim da bi ga morali met na uradnem servisu, hehe, tut meni sporoči za koliko te bodo obrali, če misliš pa na netu kupovat, če je ceneje.....jest ga bom tudi rabil.
Mene bolj moti sama oblika sredinske konzole, natančneje luknje za AR....če je radio original Hyundaiev...je treba zamenjat konzolo?Kolk to še vrže zraven??

8)
Aja še en koristen nasvet glede zajle, mislim da boš hvaležen...najprej jo snemi direktno z lopute...tam pri pedalih, mal poglej, se mi zdi da je bel zobnik, gor fiksirana zajla(saj sploh ni zajla jeklena žica da ne bo pomote), ker drugač hajcnga ne bo štimama tko k bi mogla ker jo hitro zalomiš......

Torej veliko užitkov pri sesuvanju avta, če ti pa kaj ne bo jasno pa vpraši, sicer bom pa jaz tut v kratkem zamenjal radio, tko da tist o ISO konektorju me res zanima, ravnotako pa kar se tiče luknje v konzoli(Luknja je mal manjša od okvirčka radija, tko da......matr men je tist grdo če štrli radio 10-15mm ven iz armature, pa še lopovi bojo bolj veseli

Mal sem se razpisu :oops:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To feb 21, 2006 4:08 pm

ko sem menjal sestri, ni nič radia ven štrlelo!!!
sem se pa spomnil da sploh nisem dal okvirčka od radia notri, ampak kar direkt radio!

pa ene dvakrat sem obvil radio z izolir trakom, da gre malo težje notri in ven!

drži dobro, če ti ga pa hočejo vkrast majo pa glih 30 sec dela :?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To feb 21, 2006 6:06 pm

Gricko je napisal/-a:ko sem menjal sestri, ni nič radia ven štrlelo!!!
sem se pa spomnil da sploh nisem dal okvirčka od radia notri, ampak kar direkt radio!

pa ene dvakrat sem obvil radio z izolir trakom, da gre malo težje notri in ven!

drži dobro, če ti ga pa hočejo vkrast majo pa glih 30 sec dela :?

kdor se spravi radio ukrast ga tudi bo. ti si pa vbistvu samo sebi naredil uslugo da ti še pol armature ne polomi ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Sr mar 01, 2006 10:53 pm

Adapter je bil 1200, kupu pa sem ga v Digital Elektronik v Novi Gorici. Radio daš noter brez okvirčka in skozi odprtino bo šel. Ostali del je enako velik, le okvirček moraš torej odstranit. Problem pa je s fiksiranjem, ker je original hyundai radio zašraufan v konzolo in sicer stoji na dveh vijakih na kovinskih nosilcih L oblike. To rešiš tako, da ta nosilca odviješ z original radia in ju priciniš na nov radio. Nato ga preprosto prišraufaš in je montiran kot original!

simke3
Nov uporabnik

Napisal/-a simke3 Ne mar 05, 2006 3:25 pm

:)
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov