Avdiofili, raj za vas...

Madnesss
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Ojačevalec + Subwoofer

Napisal/-a Madnesss To mar 28, 2006 3:50 pm

Zanimajo me dobri in slabi komentarji glede kombinacije ojacevalca in subwooferja znamke Spider...Ali ga ze kdo ima in kakšen je zvok?
Vec informaciji najdete na naslednjih povezavah...

Subwoofer: http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... ofer-.html
Ojacevalec: http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... alec-.html

Vnaprej hvala...LP

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To mar 28, 2006 3:54 pm

za ta denar dobiš že zelo dobr sistem, ne pa spyder....oglasi se malo na AA.com in poglej po znamkah GZ, DLS, USBLASTER(low budged varjanta), PIONEER, RAINBOW itd.

Madnesss
Nov uporabnik

Napisal/-a Madnesss To mar 28, 2006 3:58 pm

Ok hvala za nasvet...saj zdaj se samo malo posvetujem pred nakupom ker ne mislim skocit na prvi produkt ki ga zagledam ker nism se izkusen na tem podrocju...

Hvala...LP

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To mar 28, 2006 4:00 pm

hmm za 80k dobiš kaj dobrega...ampak rabljeno ;)

@Madnesss klikni v moj podpis,mogoče te bo stvar zanimala,že k si iz mojih koncu ;)

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante To mar 28, 2006 4:15 pm

Enako ti tudi jaz svetujem da pogledaš še za drugo robo kot so: - Hertz
- GroundZero
- Rainbow
Poglej si morda kakšen močen dvokanalni ojač. ker ko ga daš u bridge bo dal ven veliko več kot ta spider ;)
LP!
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 28, 2006 4:15 pm

Te kište, ki dobro zgledajo po navadi nimajo dobrega zvoka.
Praviloma so kvalitetne komponente čisto običajnega viderza - črna ali siva membrana, ne pa nekaj pisanega z neonkami. Če nisi zahteven poslušalec in ti ni škoda žrtvovati celega prtljažnika kupi ta spider, če pa hočeš kaj konkretnejšega in manjšega, pa da bo bolje igralo (velikost ohišja nima velike veze- to je le psihološka varka za kupca) ti svetujem kaj drugega.

Znanec ima v golfu4 zadaj macaudio woofer podoben temu spiderju (dve membrani 30cm, neon...) in mu zasede komplet cel gepek.
Jaz pa imam MTX-a (ena membrana 30cm) ki mi v polotu zasede malo več kot tretjino gepeka in je še sam priznal, da igra veliko bolje. Da ne omenjam praktičnosti. Komot za en teden nabavim hrane v štacuni in vse pripeljem domov. Pa na dopust se ne rabim brez wooferja pelat.

Je pa odvisno kaj hočeš od wooferja-da ti stojijo lasje pokonci ali kvaliteten zvok.
Jaz bi sigurno vzel kakšno višjo serijo DLS - kolega ima v ibizi DLS sistem-komplet( ojačevalec, dvosistemce spredaj pa u izi woofer in mu zelo lepo in kvalitetno igra, čeprav je vzel eno nižjih serij - classic. Ni pa to za nabijat. Če vzameš eno serijo ali dve višje ti pa še malo bolj suva. In to je to. Pri ojačevalcu pa ne kompliciraj. Močnejši je bolš je. Pa da ni lih nek denver pa bo. Je zvočnik bolj pomemben, pa kabli seveda.

Uf sm se raztipku. :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Madnesss
Nov uporabnik

Napisal/-a Madnesss To mar 28, 2006 4:33 pm

hvala za razlago...u bistvu kupiti moram woofer da ze v skatli ker sam je ne mislim izdelovati-ni prakse.

drugace pa mi mal povejte kje najdem opise al pa slike teh wooferjev ki ste mi jih predlagali...
- Hertz
- GroundZero
- Rainbow

Kaj pa Rockford??al nekej takega...baje je ameriska roba-zelo dobra...

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante To mar 28, 2006 4:59 pm

Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Madnesss
Nov uporabnik

Napisal/-a Madnesss To mar 28, 2006 5:36 pm

Najlepša hvala...LP

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 To mar 28, 2006 5:41 pm

Jest ti loh wofer prodam je ubistvu nov k sm ga mov sam u grosuplu na tekmonanju not zdej pa u omar lezi je pa rainbow hammer 12"

Madnesss
Nov uporabnik

Napisal/-a Madnesss To mar 28, 2006 7:06 pm

zanimiva ponudba ampak trenutno se samo informiran glede nakupa...bom mogu se mal pocakt da se finance naberej...hvala

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 28, 2006 7:18 pm

Škatlo daš narest za 10 al pa 15.000sit - sej jo ne delamo vsi sami. :-P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Madnesss
Nov uporabnik

Napisal/-a Madnesss To mar 28, 2006 7:23 pm

Kdo ti pa naredi skatlo? Kaj pa prostornina in te stvari...ce jo pa kupis je vse to ze izdelano...imas pa prav da ce jo sam izdelas/narocis je lahko drugacna/boljsa-po svojem okusu narejena.LP

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To mar 28, 2006 7:52 pm

Madnesss je napisal/-a:Kdo ti pa naredi skatlo? Kaj pa prostornina in te stvari...ce jo pa kupis je vse to ze izdelano...imas pa prav da ce jo sam izdelas/narocis je lahko drugacna/boljsa-po svojem okusu narejena.LP

V večini primerov je škatla, ki jo sam izdelaš veliko boljša kot že kupljena. Računat pravilno litražo škatle je kar zahtevna stvar, izdelat jo je malo lažje. Na forumu je kar nekaj ljudi ki to vejo (jaz nevem), če boš mel srečo ti bodo odgovorili.
V vsakem primeru prej poslušaj sistem, ki si ga izbral. Vzemi pa že omenjene znamke. lahko pa gledaš tudi Caliber firmo JBL, TREO (ta je že dražja)... Za 30k recino dobiš sub od Ground Zero serije uranium z 500W RMS, samo še en soliden amp rabiš (moči 500W RMS ali kak wat več ne škodi) omenjenih firem in bo delal odlično, sploh če si začetnik ne boš rabil kar nekja časa menjat sistema.
EDIT: Aja še to sem pozabil, na kable tudi ne smeš pozabit, cena tudi ni zanemarljiva (cca 10k za 20kvadratov komplet in 60/80A varovalko). Lahko pa vzameš tudi 10 kvadratov kabel, ker ob dobri montaži ne bi smelo bit narobe, cena je pa od 5 kilo dalje.)
Slika

modri_dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a modri_dirkac Če apr 06, 2006 8:10 am

sm nov na tem forumu, pa da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprasal.
brat je kupil clio1, v avto bi dal samo 4 zvocnike brez soobwoferja. zanima me kateri ne prevec dragi (cca 20k) so solidni! nerabim zdej met diskoteke v avtu samo da bo solidna muzika.
hvala za odgovor
Slika

CestniPolž
Nov uporabnik

Napisal/-a CestniPolž Če apr 06, 2006 8:17 am

bass je napisal/-a: (velikost ohišja nima velike veze- to je le psihološka varka za kupca) ti svetujem kaj drugega.

ja, verjetno, da nima velikost škatle nobene veze... Po tvojem nicku (bass), bi sklepal, da boš pa vedel da je prava škatla pomembna prav toliko kot zvočnik sam... :evil:

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če apr 06, 2006 8:20 am

modri dirkac izberi med pioneer ali hert to je meni naljepse skocilo v usesa.sam ti pa povem ce bi imel ojacevalec bi bil zvok 1 bolsi in glasnejsi pa tudi na kvaliteti bi priobil

modri_dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a modri_dirkac Če apr 06, 2006 8:24 am

hmm jst nimam dost pojma o muziki v avtu!....kolk pa stane en soliden soob in ojacevalec....pa nerabm neki extra
Slika

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Če apr 06, 2006 12:25 pm

Obstaja samo ena omejitev,in sicer,koliko penezov imas na voljo?

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če apr 06, 2006 12:42 pm

tocn tako.lahko dobis novo za 30k ali za 50k kr soliden sistem.zdaj ej pa res vprasanje kaj hoces in koliko si pripravljen dat
drgac pa izdelava boxov je res enostavna ce imas mere.drgac se pa vse to racuna v programih.odvisno tudi za kako zvrst muske gre in kak avto
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov