Imam problem, ko vžgem avto mi začne v zvočnikih piskat, to mi dela zdaj 1 mesec pa ne vem kaj bi bilo. Imam ozvočenje jbl, zvočnike, ojačevalnik ter sub, radio pa sony mp3-ne vem točne oznake!
Signalni ter napajalni kabel sta ločena. ne vem kaj narediti-pomagajte!!! Do sedaj mi je vse to delalo leto in pol brez problema, a je možno da je šel radio u k****.
samo v zvocnikih al tudi v subu.ce ti smv zvocnkih poglej mal kable okrog radia pa na vratih ce se ti slucajn kablcevlcki drzijo na pleh.pa mal cince poglej,maso
se je že dogajalo da je alternator mel "prste" umes tk da tut tam mal preveri! drugač pa men piska ko mam 2 ojačevalca na en remote vezan! ko enga odklopim je pa ok!
maso sm pogledu in ne bi smelo biti težav, lahko pa je problem to ker mam zadi na ojačevalcu vezano tako da maram met y kabel-kot da bi mew dva signalna kabla ker drugače sub ne dela. Bom preveru še čin.
tlc je napisal/-a:ja ojačevalc je štirikanalc, poganja zadnje zvočnike pa sub, sub je pa prikloplen na ojačevalc direktno možno da je šla tud dušilka, a je v radiu?
LP
ja lahko da je v radiju ja.al pa ne.pr men je zunj(alpine) na konektorju
sj mas tut tko jh posebj za kupt pa jh na konektor zvezes mislm da stane dva jurcka.
Zgoraj piše, da se mu togaja 1 mesec. Iz tega sklepam, da je bilo prej normalno, tako, da napačno položeni cinch kabli in slabe mase odpadejo.
Če je radijo povzroča težave lahko izveš tako, da na ojačevalcih izklopiš cinch kable. Če ne piska več, piskanje povzroča radijo. Lahko pa je še vedno krivec alternator.
Lahko gre tudi za zanič elektrolite v napajanju ojačevalca.