Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
mitja2803
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

subwoofer

Napisal/-a mitja2803 To nov 28, 2006 12:41 am

mene sam zanima..za v avto bi kupu en subwoofer+ojačevalc, pa me zanima....ene 300 RMS-a a je to že dokaj solidno za v avto.....dost močno .....?

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To nov 28, 2006 5:43 am

odvisno kak poslušalec si... :twisted: Je kr dost močno ja...
Mam enga za prodat,če te zanima... ;) :D
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
mitja2803
Nov uporabnik

:)

Napisal/-a mitja2803 To nov 28, 2006 10:19 am

kok močnega pa maš, a z ojačevalcem? ka pa cena.... dj povej cifro za kake bol podrobne onformacije....

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To nov 28, 2006 10:21 am

odvisno kak realni so tisti 300rms recimo macaudio nebo kaj preveč igral :) Izbiraj med firmami Ground zero, Alpine, Impact, Dls itd. Kakšen avto pa je?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
mitja2803
Nov uporabnik

Napisal/-a mitja2803 To nov 28, 2006 7:00 pm

avto je honda civiv! kk to veš kok realni so tti RMS-i? ki se pa to najbolj splača kupovat......?!....

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To nov 28, 2006 7:41 pm

na bolhu al pa rableno na www.avtoakustika.com

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To nov 28, 2006 10:41 pm

js mam Ground zero titaium 12T,mislim da naj bi imel 300RMSa...mam ga pa brez ojačevalca...Bom kasneje pogledal za vse info,sam škatlo od vufera morm najdet,pa ti vse podatke napišem... ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
mitja2803
Nov uporabnik

Napisal/-a mitja2803 Sr nov 29, 2006 12:41 am

zaka je pa mac audio tk zanč....

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 29, 2006 7:43 am

Zato ker napihujejo rms-e, da jih posledično več prodajo, v resnici pa niso tako močni

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Sr nov 29, 2006 10:34 am

Najbrž nimaš preveč izkušenj s temi zadevami zato ti bom poizkušal odgovorit na precej poenostavljen način, ker drugače lahko razpredamo v nedogled.

Pod prvo osebno odsvetujem nakup rabljenega suba saj je to kos "opreme" v avtoakustiki, ki je najhitreje in tudi najpogosteje že bila uničena (na tak ali drugačen način) pri prvem lastniku in kasneje popravljena. Zavedaj se, da sub v recimo 95% primerov ni nikoli več tak kot je bil nov (seveda odvisno od znanja, spretnosti serviserja pa tudi kvalitete uporabljenih materialov pri popravilu). Rabljen sub zna kupit človek, ki ima že kar nekaj let prakse v tem fohu pa še tega se da potegnt za nos.

Kar se tiče prej omenjenega proizvajalca aa (=avtoakustike) bi rekel tkole...ta znamka je ponavadi na jedilniku tistih ljubiteljev aa, ki se zapeljejo v BigBang in tam poslušajo (dobesedno) debilnosti "izkušenih" prodajalcev, ki v življenju še suba ni videl v avtu. Sam sem se že kar nekajkrat iz lastne zabave pretvarjal, da sem čisti začetnik in da pač kupujem neko komponento za v avtu. Kakšne traparije svetujejo ti prodajalci sem se takrat prepričal na lastna ušesa.
Ne rečem pa, da ne najdeš tudi pri tej znamki kake dobre zadeve, še posebej če jih boš uporabljal le za lastne poslušalske užitke. In to pomoje velja kar za vsakega proizvajalca.

RMS moči so zgodba zase. Prvo je to, da obstaja več standardov po katerih se meri to specifikacijo zvočnika. Predstavljaj si test stoenke, ki jo spustiš po 60%-nem klancu navzdol in potem v uradne podatke o zmogljivosti avtomobila napišeš, da je max. hitrost 250km/h. Najbrž si zdaj dobil sliko.

Svetujem ti, da se oglasiš pri kakem uradnem monterju aa. Ti imajo ponavadi nižje cene od velikih prodajaln, kjer prodajajo od gat do televizorjev, poleg tega pa ti kupljeno zmontirajo za (praviloma) majhno doplačilo. Smešno je, da te pride že narejena škatla manj denarja, kot samo material, če bi se odločil za samostojno izdelavo.
Opozarjam pa te, da v zadnjem času prihaja do ogromnih nihanj cen in kvalitete vgradnje pri monterjih. Osebno sem videl že kar nekaj skrajnosti tako, da ti to povem iz lastnih izkušenj. Če pa želiš kak konkreten nasvet kar se tega tiče pa PM uporab, da ne bom vojne tukaj povzročil.

LP

Vinko
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ILE Sr nov 29, 2006 3:13 pm

300W RMS mam jest u avtu. Za običajnega poslušalca je zadost močno. Mam pa woofer in ojačevalc od JBL-a, s tem, da je ojačevalc 400W RMS - monoblock. :-P
Mac Audio, res pretirava s podatki, ker sem mel tud sam prej en woofer od mac audia, na katerem je pisalo 220 W RMS, in sem ga primerjal z JBL-om 250W RMS. Razlika je bila gromozanska, tako v moči, kot tudi v kvaliteti zvoka. Seveda pa je veliko odvisno tudi od ojačevalca. Sam ti osebno priporočam da kupiš ojačevalec malenkost močnejši od wooferja. 8)
Audi A3 1.9tdi
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov