Avdiofili, raj za vas...

bsheep
Novinec

Piskanje v zvočnikih , nč jasn!?

Napisal/-a bsheep Če feb 01, 2007 5:39 pm

Tkole nek sm že slišu da se to dogaja da piska v zvočnikih k daš po gasu in to se men dogaja , sam ni mi jasn zakaj.Slišu sm da to dela zart tega ker so vsi kabli potegneni na istem mestu.In jaz nimam tko po levi strani mam napajalne kabele po desni strani pa samo audio kable! Tko da zakaj piska? V kuferju k je ojačevalc za zvočnike in kable mam potegnene samo do radia ne do zvočnikov v vratih.Pr radiu mam cvikane euro konektorje in gor dane kable od ojačevalca , je kje tm razlog? res nevem, PROSM HELP MEEE!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 01, 2007 5:43 pm

poglj ce mas dobro maso z ojacevalca.tm k je kabl na karoserijo zasrauban more bit res usa barva dol postrgana!ce nau bol pa lah kups filtr-dusilko majo pousod jh okol 15 eur stane pa bi mogl bit bol

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če feb 01, 2007 5:47 pm

Preveri vse mase od akustike in jih magari na novo naredi. Jst sm pr sebi najdu zadaj eno luknjo, jo fajn zdrgnu, da je bil samo še svetleč pleh in prišraufal z M5 vijakom z matico na drugi strani. Pri radiu sem pa najdu en vijak spodaj pri pedalkah, ga odvijaču in dal kabel s čeveljčkom podenj, ter nazaj privijačil. Ravnotako imam od minus pola baterije še speljan 12 kvadrat kabel na karoserijo. Pa o piskanju ne duha ne sluha, bom pa spomladi speljal še dodatni kabel od alternatorja do baterije.
Zadnjič spremenil Cash, dne Če feb 01, 2007 5:54 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Cejko
Novinec

Kraj: Radovljica

Napisal/-a Cejko Če feb 01, 2007 5:48 pm

glede cvikanja pa tega ne verjamem...
probaj z enim dratkom povezat masi od činčou na radiju z ohišjem radia pa boš videl če bo bolš...al pa zna bit signalni kabel zanič.če je prva stvar ugibam da maš pioneer radio. :)
lp

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 01, 2007 6:49 pm

Pioneer je radio ja! Kwa zdej? Maso bom zamnju ker mam za maso full slabe kable skos se konektorčk dol izstika in zdej je tko mal izoler traka pa mal stisnen z klešči... in bom jutr nabavu nove masa kable! Drugač pa mam maso spelano na en šravf v prtlažniku k je direkt na karoseriji, sm ga odšravfu in gor dal maso in zašravfu nazaj!

Cejko
Novinec

Napisal/-a Cejko Če feb 01, 2007 6:53 pm

sm ti povedou...2 činča ti gresta v radio.magar ukol obeh (na zunanji strani) navij žico...poj pa z obeh daj to žico na ohišje radia.boš videl če bo nehal piskat kar pomoje more.jest sm imu tut pioneerja pa isti problem...nekj majo z masami činčou probleme...sem že bral par postov na to temo.
lp

PS:ne prehitevaj s kupovanjem česarkoli.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 01, 2007 7:18 pm

Nerazumem kj preveč...Ti mislš un avdio kabl rdeč in bel ta činč? Če mislš ta jaz mam dva ker mam 4 kanalc , kam na ta činč dam kabl če mislva obadva enakega? Ker recimo na vuferju se nč nesliš piskanje:>

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 01, 2007 7:26 pm

bsheep je napisal/-a:Nerazumem kj preveč...Ti mislš un avdio kabl rdeč in bel ta činč? Če mislš ta jaz mam dva ker mam 4 kanalc , kam na ta činč dam kabl če mislva obadva enakega? Ker recimo na vuferju se nč nesliš piskanje:>

na wofrju se ne slis ker je previsoka frekfenca.

ti od ksnga kolega uzam radio pa probaj z unmu radijm pa ce nau piskal poj je neki z radijm ce pa bo sekr po pa z napeljavo do ojacevalca

Cejko
Novinec

Napisal/-a Cejko Če feb 01, 2007 7:33 pm

jest ne znam narisat sam upam da boš zj vidu kva mislm da nared.tko boš vidu če ti masa na radiu j**e.kr je rdečga ti nared z enmu al pa dvem dratkam...unedva činča nj bi bla pa v radio prkloplena.na radiu pa lahko samo na ohišje držiš pa probaš.
Slika
lp

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 01, 2007 9:48 pm

Tkole cejko jaz sm tole probu in maš prov , sam mam en problem en činč utišam neha piskat , druzga pa nikakor nemorm! Mogu bom še probavat! Sam mi ni jasn zakaj ker ga čist isto povežem...Idiono neki je kar sumim , Uzadi za radiem mam 3 izhode ---> SUB , >FRONT , REAR . Tko da REAR mi uspe utišat ker konektor visi vn iz radia. FRONT in SUB sta pa skupi tko da ful težko kable stlačm notr , jaz summ da se uni kablčki dotikajo konektorjov nism dovol dobr izoleru in da nima proste poti do ohišja od radia ker že umes ima stik z drugim tko da še zmeri piska.Mislm da je to! A?

Cejko
Novinec

Napisal/-a Cejko Če feb 01, 2007 10:00 pm

če se ti mase od činčou dotikajo ohišja ni nč narobe.še mal probavj...loh tut nazaj neseš radio pa reklamiraš(nevem če boš kaj dosegu),jest sm pr mojmu raj na činče nacinu dratke pa na maso radia dal.probj še mal L pa R kabla zamenjat pa tko naprej...
lp

Cejko
Novinec

Napisal/-a Cejko Če feb 01, 2007 10:02 pm

probaj še mau zavrtet činče v radiu...pa kj podobnga da bo fajn kontakt.maaa tel pioneerji so me razočaral glede tega.sam še take stvari berem, pa že sam sm imu probleme.
lp

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 01, 2007 10:11 pm

f*** pišuka upam da zrihtam res ker sm kr mal jaz razoćaran če je to tko! PIONEER pa dej ne no! TO MORM UŠTIMAT če sm en kabl bom tut druzga!!!

Cejko
Novinec

Napisal/-a Cejko Če feb 01, 2007 10:14 pm

hehe...jah upam da ti bo ratal.povj poj rezultat.jest grem spat-je treba jutr še mau u šolo pogledat. :D :D
lp

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a more Če feb 01, 2007 10:32 pm

sem meu tut jst isti problem na pioneerju, pa sm ga tko rešu tko da bi ga tut ti mogu... če pa je slučajno še kaj druzga narobe ti bo mogoče to kej pomagalo

http://www.avtoakustika.com/forum/viewtopic.php?t=29753&highlight=pokanje[/url]

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Pe feb 02, 2007 6:26 pm

Tkole stvar je taka...Samo kanal rear sm uspel mal utišat.Un front kanal nikakor noče nehat cvilt! f***!

Sam zadeva je še taka na ojačevalcu more bit un lavel gain al kwa je na minimumu ker ce dam sam mal proti maximumu je konc začne tut ta rear kanal piskat tko da res več nevem kaj nej nardim pelu bom k žgajnarju al pa k viliju pač emu akustičarju da to on zrihta! al kwa?

Zdej mam na enmu činču (rear) nakonc razderilc da vn pride iz rdečga in bevga činča 2X bev in 2X rdeč da mam 4 kanal da delajo vsi zvočni un gain level mam na MIN in ne piska čist nč! A je kj slabš kakovovost zvoke ker iz 2 kanalov nardi 4....? za enkrat tko....

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe feb 02, 2007 7:05 pm

hmm men pa včasih piska pa cvili pa poka pa se ne obremenjujem s tem.privijem volume do konca pa ne piska več
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov