Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Kolk kW muske v CLIO 1

Napisal/-a svizc Po apr 02, 2007 12:09 pm

Nevem ce je blo ze postavljeno tole tukaj, sam vseen, sm mogu seenkrat prasat. Seprav, avto naj bi bil CLIO1. Zdej kolk WRMS-a za subwoofer bi ze posteno premikalo avto. Kaj priporocate za sprednji sistem, ubistvu bom prasal tako. Kje v avtu se sploh nahaja "sprednji sistem zvocnikov". Kolikor sem utegnil videt sta 2 zvocnik spredaj v armaturi(levo in desno spodaj na robu ce se ne motim). Potem se nahajajo se kaksni zvocniki v panelih v prvih vratih, ter kako je z zadnjimi vrati. Avto letnik 91-94 ce to kaj pomaga.

Nekej sem ze spraseval po forumu od avtoakustike, samo so se mi malo posmehovali, pac nevem, sem novinec v tem, jebatga. Eni so mi svetovali da 500wrms-a ze ornk udarja, potem en mi je celo rekel ce se basshead da tudi 1kW+ :? . Kolk je zdej to kej realno da se po domace povedano avto ne zacne podirat od muske. Tisti k mate clio-te in podobne pikolo avtomobile bi blo zlo priporocljiv da bi mal povedal kaj mate notr. Tisti k se seveda malo bolj ukvarjate z tem, al pa k poznate koga k ma to notr.
Zadnjič spremenil svizc, dne So apr 07, 2007 8:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Po apr 02, 2007 12:12 pm

MIslim da ti za to lahko pomaga

http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=15667

on ma fajn nareto

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po apr 02, 2007 12:16 pm

Tenx za tole. Sam scena je sezmer da jest nevem al v originalu so zvocniki v sprednjih in zadnjih vratih, al jih ni. Ker v drugem primeru sam mislm imet zvocnike tudi v vratih, malo leps kot je tole narjeno(ne mislm simfat, je dobr narjeno), sam bi razdrl panel in se mal z poliestrom igral. Pa seenkrat hvala za tole sliko, sm mislu da je prtlaznik veliko manjsi, zdej pa vidm da sploh ni tolk majhen..

Edit: Zdele sem sele malobolj podrobno pogledal kaj ma notr, kr ornk akustika, zase osebno bom mal na drugacen nacin box naredu, da bolj notr v prtlaznik pase. Ko sm pa vidu se filmck mi je blo pa ze skor jasno, da ornk buta.

Dobr bi blo ce bi uporabnik coolfire k je lastnik tega cliota mal smle v tole temo skocu pa mal povedu kuko je zadevo posmekov. Zanima me predvsem kolk je odstel za AKU in katerega ima, in pa potem kolk je dal kesa za celotno akustiko. Predvsem me zanima kje so bili glavni napajalnik kabli od AKU do AMP potegnjeni in kaksna je debelina le-teh.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Sr apr 04, 2007 9:56 am

to je čist objektivno vprašanje! premika avto 500 w RMS al pa 2,5 KW!

tu maš primer glasnega klia!!!

http://www.akustika.si/forum/viewtopic.php?t=136

tu maš poglej pa boš vido kk naj zgleda "avtoakustika! :D

LP

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr apr 04, 2007 12:22 pm

:pop:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr apr 04, 2007 1:47 pm

Dobr bi blo ce bi uporabnik coolfire k je lastnik tega cliota mal smle v tole temo skocu pa mal povedu kuko je zadevo posmekov. Zanima me predvsem kolk je odstel za AKU in katerega ima, in pa potem kolk je dal kesa za celotno akustiko. Predvsem me zanima kje so bili glavni napajalnik kabli od AKU do AMP potegnjeni in kaksna je debelina le-teh.

uporabnik je z našega teama, moj frend :) to je bilo samo testno kaj vidiš na sliki (bass) 15", drugače ima on en 12" bass 700w rms-a in 1kW ojačevalec. Je bil na tekmi tudi v Trbovlju :) kabel je za 1x 25mm2 akumulator pa vesna 65aH in 420A kratkostičnega toka.
rezultat je bil 143.7dB, s tem da nismo imeli niti merilne opreme, da bi se malo poigrali. Glede premikanja je pa tak ne, lahko ti 500w premika tudi 8) , smo imeli v tem cliotu veš kot 2kW tudi :twisted:. Drugače pa najdi kje slike od uporabnika croma_man pa boš videl kak je tam premikalo clitoa :twisted:
Priponke
Picture 066.jpg
tekma trbovlje
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Sr apr 04, 2007 7:33 pm

u tst klio je bil legenda! mam neki doma en filmček ko smo ga posneli na letališčo ko je bilo reno srečanje!

drugač js mam nuclearja 12" + SPL S2000-D je kr zanimivo sam me matra aku!

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Sr apr 04, 2007 8:10 pm

Joj da sem pa tako znan pa tudi nevem s čem sem si to zaslužil :D
Jah v Cliotu ni potrebno veliko moči da ti zbija. Meni je Infinity 12" na 300w rms kar pošteno pokala. Pač za vsakdanjo vožno in če nisi basshead bi bilo dovolj.
LP Aleš

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Sr apr 04, 2007 10:11 pm

(Ales) je napisal/-a:Joj da sem pa tako znan pa tudi nevem s čem sem si to zaslužil :D
Jah v Cliotu ni potrebno veliko moči da ti zbija. Meni je Infinity 12" na 300w rms kar pošteno pokala. Pač za vsakdanjo vožno in če nisi basshead bi bilo dovolj.
LP Aleš

js ti reklamo delam :D

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr apr 04, 2007 10:45 pm

Raje manj moči in več kvalitete, kvalitetnega basa, kot pa več moči in namesto basa nekvalitetnega pokanja. Cena je za oboje ista.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr apr 04, 2007 10:54 pm

kvaliteta je precej dražja kukr pa glasnost.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Če apr 05, 2007 11:05 am

S|icKeR je napisal/-a:kvaliteta je precej dražja kukr pa glasnost.

točno, sam ko eni tega ne bojo nikol razumeli :D

Alyosha
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Alyosha Če apr 05, 2007 11:23 am

jaz na tvojem mestu bi dal 1KW sub pa spredaj eno uredu ozvočenje in bi blo pošteno:D jaz mam 300W rms sub pa je bolj tako...pomoje ni to kar ti hočeš:D

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Če apr 05, 2007 6:34 pm

Ja jest bom dau verjetno kr 1kW notr. Sam zdej me zanima, se bolj splaca dat notr 2 suba po 500Wrms, al raj enega 1kw? Aja kako je to z glasnosjo ce je membrana obrnjena proti prtljaznim vratom, tko kot ma croma_man narjen.

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Če apr 05, 2007 6:56 pm

Odvisno kaj želiš, daj povej kere wooferje si gledal, kakšno glasbo boš poslušal, kakšno škatlo bi rad.
LP Aleš

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Če apr 05, 2007 7:06 pm

Gledal wooferjev kot samih se nisem, mal sm gledal glede firm itd. Najbol me je zanimal glede GZ, Infinity, Impulse. Glasba je techno, schranz, trance. Skatla pa BR.

@(Ales)

Si ti slucajno tud na avtoakustika.com forumu?

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Če apr 05, 2007 7:28 pm

Ma jaz sem na vseh takih forumih (imam povsod isti nick)
Torej za tako glasbo lahko kupiš 2*10 ali 2*12, višje nebi šel. Škatlo lahko praviloma obrneš v strop, ker ne rabiš poudarka na najnižjih frekvencah, lahko pa tudi proti haubi, samo glej da bo med kišto in pa haubo vsaj nekje 20cm prostora, raje več, da stvar zadiha.
LP Aleš

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Pe apr 06, 2007 9:28 am

A pa je kej bistvene razlike ce je prodti vratom obrnjeno al pa prod stropu. Kako se razvije zvok ce je prod stropu al pa prod vratom?

Alyosha
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Alyosha Pe apr 06, 2007 9:38 am

jaz sem hotu proti stropu obrnit pa so mi rekli da se mi lahko zvočnik posede... ker je težek magnet in da bo vleklo dol...kaj je kaj res od tega al lahko na gor obrnem?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe apr 06, 2007 11:45 am

Alyosha je napisal/-a:jaz sem hotu proti stropu obrnit pa so mi rekli da se mi lahko zvočnik posede... ker je težek magnet in da bo vleklo dol...kaj je kaj res od tega al lahko na gor obrnem?

zvočnik lahko obrneš gor brez problema ;) posedlo se ti NEbo nič :!: :)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost