Avdiofili, raj za vas...

Miki1977
Nov uporabnik

iPod in megane II

Napisal/-a Miki1977 To jun 05, 2007 2:11 pm

Lep pozdrav,
zanima me kaj vse potrebujem in če je sploh možno povezati originalni avtoradio CD v meganu II (l.2004) in iPod in kako vsa stvar deluje, seveda če ima kdo izkušnje s tem?

Lp, Miloš

Uporabniški avatar
MrDeY
Nov uporabnik

Napisal/-a MrDeY Po jun 18, 2007 8:21 pm

Pozdravljen,
Sem skoraj 100% da se da. Preveri ce imas za radijem CD changer izhod. Mas vec vrst teh naprav. Najbolj znana je Dension-ova zadevca ice>link plus. Deluje tako, da spremeni signale, ki jih radio posilja na cd changer port v signale za ipod. Tako lahko brez problema browsas po ipodu s komandami na radiu (ali s komandami na volanu). Delujejo obicajne funkcije prav tako shuffle, repeat in scan. Drugo je odvisno od avtoradia. Kvaliteta je super, tako pri nizkih kot tudi pri visjih glasnostih. Ipod se ti zraven polni in se pravtako ugasne ko ugasnes avto oz. prizge, ko ga prizges (glasbo predvaja naprej od tam kjer si nehal). Zgleda kot neka tanka skatlica, ki se brez problema skrije za radio, ven pa potem napeljes Ipod dock konektor. Odvisno je tudi od modela, ki ga vzames. Najosnovnejsi podpira samo Ipod, malo boljsi pa nudi tudi USB in Aux-in vendar za svojo ceno. :? Se nekaj slabosti: Vecina avtoradijev ne podpira, da se ti izpise na zaslonu ime izvajalca in naslov komada, ki se trenutno predvaja, vendar samo stevilka CDje (playliste) in Track #, precej draga zadeva (135 € -200+ €). Nekatere znamke ala VW nudijo tudi original vmesnik, ki pa ni nic drugacen le da je ob naknadni vgradnji drag ko zafran (cca 160€, z vgradnjo vd pa lahko preseze 300€!).

lp, dejan

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po jun 18, 2007 8:53 pm

jaz sem vzel harman kardon drive+play sistem. stane 100 € in imaš ločen ekran za ipoda in ločene komande.

samo je malo problem, ker ima nissan tako glupo narejeno glede antene da glava boli. aux vhoda pa pač ni. tko da ni glih 100% čist zvok ampak ok... bomo že preživel.
SlikaSlika

markus
Nov uporabnik

Napisal/-a markus To jun 19, 2007 12:09 pm

zdravo,
hm, mene tudi zanima kakšna taka varianta da bi z org. CD radijem povezal ali IPod ali pa kaj podobnega.
Sam imam tudi Megama II.
Se da to kje pri nas kupit?

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi To jun 19, 2007 12:16 pm

Ja da se!!! In ta stvar je preklemano dobra da ne govorim o zvoku :shock: :shock:
Dobi se vmesnik katerega se zadi priklopi,nanj pa lahko priklopimo USB, IPod,in AV IN.
Preko USBja lahko poslusamo tud MP3

Stane pa priblizno 180€u.
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To jun 19, 2007 1:05 pm

maš kakšen link?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MrDeY
Nov uporabnik

Napisal/-a MrDeY To jun 19, 2007 1:44 pm

To je ta boljsa verjanta. Nekaj na http://www.stal-el.si . Nahajajo se na Tibilisijski v LJ, lahko tudi zapeljete avto v njihovo delavnco pa se stvar poizkusi. Obstajajo tudi druge cenejse verjante z dobri zvokom. Npr navaden aux-in prilkjucek - bananca (tudi preko cd changer porta). Naprimer pri Peugeotu borih 6000 bivsih tolarjev, Ford, VW pa 70€. Problem je le, da ti ne polne Ipoda, pa tudi kontorlirati se ga ne da preko radia oz. volana, ker se ga prikljuci kar v izhod za slusalke.

markus
Nov uporabnik

Napisal/-a markus To jun 19, 2007 3:23 pm

aha, ja če se ga ne polni pol je kriza, ker baterije so pa slabe, par urc pa jo ni!
Stal elektroniku sem pa že poslal en mai,l da vidimo kaj lahko ponudi.
http://www.caliber.si/?page=offer_detail&id=52
kaj pa to, sicer ne spada sem ampak ali kdo pozna to? Tudi ni slaba ideja, saj original radiji nimajo izhoda za ojačevalec.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov