Avdiofili, raj za vas...

mr.teddy
Nov uporabnik

ipod + vmesnik za avtoradijo

Napisal/-a mr.teddy Če sep 27, 2007 6:35 pm

Lep pozdrav!

Imam eno vprašanje, in sicer a ima mogoče kdo ta priljubljeni predvajalnik glasbe priklopljen na avtoradijo in kako celotna zadeva igra. Je kvaliteta glasbe enaka CD-ju ali slabša, ali je bolše zamenjati avtoradijo (na mp3), ker trenutno mam original na cd, ki ne podpira mp3-jev.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če sep 27, 2007 6:50 pm

Največ bo odvisno od tega, kako je iPod priklopljen na radio. FM transmiterji so med najslabšimi in jih uporabi le, če res ne gre drugače. Boljši je že adapter v obliki kasete, ampak! Mora biti od Appla - torej s kablom ki ima ploščati "dock" konektor in se vključi direktno v iPoda. Kvaliteta je zelo dobra in presenetljiva :shock:
Še bolje je pa direkten priklop, kjer se priklopi na linije za CD izmenjevalec (če ga radio podpira) oziroma neposredno na "aux-in".
Ipoda sicer nimam, sem pa ga poslušal pri kolegu v avtu, narejeno je imel preko originalnega kasetnega adapterja - kot sem omenil zgoraj. Zvok je bil kristalno čist in res nebi slišal razlike med tem in med CD. Če sploh.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

mr.teddy
Nov uporabnik

Napisal/-a mr.teddy Če sep 27, 2007 7:16 pm

Avtoradijo ima priklop za cd izmenjevalec, dobi pa se tudi original vw-ipod vmesnik z dockom, ki pa še ni presenetljivo drag proti densionovem ice linku. Res sm pa v dilemi, al kupit ipod+vmesnik ali avtoradijo blapunkt Bronx MP75, ker cena je približno ista, gre se mi pa samo za to da mi ni treba cd-jev kar naprej menjat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če sep 27, 2007 7:31 pm

jst bi raje kupil ta avtoradijo ker vidim da ima možnost mp3, drugače je zelo odvisno od same kvalitete zapisa zvoka komadov ki jih boš poslušal bodisi mp3-cd ali pa ipod, ipod ima zapis AAC ( sony) in predlagam zapis komadov nekje na 160-164 KBS ( to narediš v kakem converter-ju)- neki tazga

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če sep 27, 2007 7:33 pm

če maš dock za ipod priklopit,pol radio prevzame vse komande ipoda.vržeš ga v predal in to je to.za to varijanto more met avtoradio opcijo IPOD READY.druga varijanta je še aux,kjer ti avtoradio služi kot vmesnik do zvočnikov.vse upravljaš na ipodu,ki ga je dobro imeti na kakem nosilcu.
ostalo(kasete,fm oddajniki,..., je brezveze zaradi izgube kvalitete zvoka.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 27, 2007 7:38 pm

dej poglej npr. kakega pioneera recimo model deh6900 ib

mr.teddy
Nov uporabnik

Napisal/-a mr.teddy Če sep 27, 2007 8:01 pm

Pioneerja sem že mel v prejšnjem avtu (deh-7700mp), zvokovno je bil super radijo,FM pa je bil u k... Kljub temu, da sem bil tudi jaz vedno proti BP pa sem zadnjič poslušal BP Memphis in moram reč da me je blaupunkt res presenetil (proti pioneerju), v kombinaciji z blaupunkt zvočniki igra fenomenalno (prav tako vse nastavitve + FM ki mu ni para). Mislim pa, da bi moral biti Bronx še celo boljši od Memhisa, za pioneerja 6900 pa povejte tisti ki ga imate.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo Če sep 27, 2007 8:01 pm

adis je napisal/-a:dej poglej npr. kakega pioneera recimo model deh6900 ib

imam ta radio pa ipod,imel na posoji tudi kabel in zadeva odlično laufa,povezljivost super!kot bi imel v radiu cd s par tisoč pesmi.
AMPAK...!
ta kabel stane ukul 65-70eu.tolk pa ne dam za njega,že radio pa ipod nista bla poceni.edin če bi s kom,ki ima na ipodu npr. počen ekran,zamenjou za mojga z njegovim doplačilom-za omenjeni kabel.to bi blo pa dobr.

mr.teddy
Nov uporabnik

Napisal/-a mr.teddy Če sep 27, 2007 8:20 pm

Kabel za original radijo pride z dockom vred 140 eur+200 eur ipod nano , BP Bronx pa 333 eur. Bom še mogu mal pretuhtat kaj uzet. :oops:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če sep 27, 2007 8:23 pm

vsekakor ipod. s tem da če ga že kupuješ, ne kupit nanota. premalo prostora za tak denar.

sam imam drugače od harman kardon idrive sistem. je kr uredu sploh ker je ipod kontrola.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če sep 27, 2007 8:55 pm

Obstaja že tretja generacija Nano-tov, nevem pa kdaj bodo pri nas. Imajo pa od 4 gb prostora naprej. Za enako (tovarniško) ceno: http://en.wikipedia.org/wiki/IPod_nano

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 27, 2007 8:59 pm

jst mam 6900ib pa razmišljam o usb k je na tem radiu da bi si kupu kak npr. k prenosni disk pa gor nafilat mp3 in tega v predal dat; sam bi mogu met napajanje prek usb

drgač pa recimo vzameš ključ usb z 4gb in ga rukneš not sam rabš isto verjetn dodatn kabl

obstaja tudi druga varianta da si kupiš pioneer 7900 z že vgrajenim usb ( cca. 280€ - bolha) ter kak usb ključ od 4 gb k stane max. 30€ ( še to ne)

Jolbe
Nov uporabnik

Napisal/-a Jolbe Pe sep 28, 2007 4:42 pm

take debate mam pa rad

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Pe sep 28, 2007 6:18 pm

Jolbe je napisal/-a:take debate mam pa rad

Jaz pa nimam rad da se najdejo taki, ki nabijajo poste in si na tak način dvigujejo število objav. :ne

Pa koliko si ti star sploh?

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Pe sep 28, 2007 7:31 pm

http://www.caliber.nl/index.php?cPath=36_204

naslednji teden bodo te kabli tudi dobavljivi preko Mimovrste.

Omogoča priklop iPod-a direktno na konektor, ne omogoca pa menjave skladb preko radija.

cena 25€

lp, zazo

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo So sep 29, 2007 1:14 pm

sebaveh je napisal/-a:
Jolbe je napisal/-a:take debate mam pa rad

Jaz pa nimam rad da se najdejo taki, ki nabijajo poste in si na tak način dvigujejo število objav. :ne

Pa koliko si ti star sploh?

to sm tut jst opazu pri njemu.v vsako temo nek na hitr napiše. :ne

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo So sep 29, 2007 1:21 pm

zazo je napisal/-a:http://www.caliber.nl/index.php?cPath=36_204

Omogoča priklop iPod-a direktno na konektor, ne omogoca pa menjave skladb preko radija.

cena 25€

lp, zazo

če prav zastopim,to deluje na istem principu kot AUX?pol si morš še stojalo nardit al pa kupt za v avto,pa med vožnjo je težko upravljati z ipodom.drsnik je že tako zelo občutljiv,v premikajočem avtu je pa še težje upravljati z njim.
men se ta varijanta ne dopade.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So sep 29, 2007 4:35 pm

zazo je napisal/-a:http://www.caliber.nl/index.php?cPath=36_204

cena 25€

lp, zazo

je kaj takega možno tudi za nisane dobit? predvsem za pathfinderja me zanima ker nima klasične banance za anteno, ima pa originalno clarion enoto.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po okt 01, 2007 6:56 am

kakšna je to neklasična?

take kot ima blaupunkt?
Slika

Drugače pa te adapterji pašejo na vhode za izmenjevalnik CD-jev in tako pridobimo AuxIN vhod.

Maky, vse kar ti lahko ponudim je tole
http://www.caliber.si/?page=offer_detail&id=53

To je sicer FM modulator, vendar malo drugačen, kot jih je večina. Ta modulator se priklopi v antesnki priklop na avtoradiju, antena avtomobila, pa se nato priklopi na ta modulator. Ta škatlica modulira FM signal in ga PO ŽICI pošilja v radijski sprejemnik. Ko vklopiš modulator, on izklopi avtomobilsko anteno, in tako prepreči "uletavanje" radijskih signalov. to je tko na kratko. Če te zanima kej več pa preko PM!

lp, zazo

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po okt 01, 2007 7:57 am

ubistvu ne... je tak adaptor, kot je tu na levem koncu
Slika
s tem da pol rabim še ženski del, da priklopim original anteno notri če me razumeš.

fm modulator pa že mam (idrive) samo je zdaj priklopljen tako, da sem en signal prekinil in vmes dal ta modulator. samo ima avto 2 anteni in zdej ne vem, če je glih dobro obe skup dat, glede na to da sta serijsko narazn.
SlikaSlika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov