Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

NApajalnik

Napisal/-a lisko So dec 22, 2007 1:18 pm

Kok se mi kaj splača iskat 12V napajalnik za komp? Ali se mi bolj splača kupit 1000W pretvornik iz 12 na 220? Pride okol 120 evrov..... s tem da so pol skoraj neomejene možnosti uporabe?

300W so že od 60 evrov dalje.... sam 300W se mi zdi malo malo da bi pognal en srednje močen komp.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 22, 2007 2:06 pm

Gre se namreč za avtokomp....Poleg tega bi se lahk tu pa tam kje na kampiranju uporabljalo tudi 220V napetost....ali pa kje za kake "akcije" (kotna brusilka,vrtalnik....) Požene to sploh kak tak 1000W napajalnik?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So dec 22, 2007 4:13 pm

za kotne brusilke in podobno boš rabil kar močan inverter. verjetno tako močnega tudi ne bo mogoče vtakniti kar v vtičnico za vžigalnik, ampak bo potrebno še kak kabel potegnt (dokaj hitro lahko ugotoviš, kak tok bo tekel).

sicer bi še premislil o tem, kako je, če priklapljaš na tako zadevo motorje in podobno, po mojem ni dobro.

napajalnik za računalnik pa bi ti pomoje komot delal, samo vseeno boš rabil tam ene 300W inverter.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 22, 2007 5:52 pm

O kablih ni blema...... masa je tko masa, v pritljažniku pa je že 50mm2 kabel. Sej zato pa gledam najmanj okol 600W izhodne moči.
Slika

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Ne dec 23, 2007 12:30 pm

ma caki.. sej compi delajo na 12V. ce mislis navaden domaci comp npr. mislim da je sosed enkrat takega dal noter pa je nabavil napajalnik za comp na 12V (ker rabi comp tui 5V in 2V ce se ne motim) tako je prisel full ceneje, mislim da nekje 50 eur pa je 350W na 12V kot se spomnem ko je neki govoru, nisem pa zadeve nikoli vidu.

lahko pa tudi da sem ga narobe razumel, ampak dvomim.

samo tko povem kaj sm slisu, zdj nevem.. :)

aja, pa to pravim samo za comp, ce mislis uporabljat karkoli drugega se zraven se ti res splaca en inverter kot si omenil in navaden napajalec od compa.

lp
Extreme N

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 23, 2007 12:48 pm

Komp rabi 12V plus in minus napajanje......prav tako 5V plus minus in 3.3V plus in minus...
Narediš to že....Ampak to je pol tko...prvo ni mus da bi delal..... drugo pa maš dost več opcij če imaš še priključek 220V . Najcenejšega 1000W sem pa najdu za 120 evrov....

Me pa zanima kak se pol to kaj obnese? Je že kdo sprobaval? Ker 12V v avto ni čista enosmerna.... ampak z določenimi motnjami (muzika,luči...) prav tako alternator ne da ven popolnoma zglajene napetosti....in neb rad da bi namest 220V sinusne napetosti dobil ven neko trikotno napetost.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne dec 23, 2007 12:54 pm

@lisko: sam sem sprobal belkin-a AC 400W in je zadeva spilala cisto normalno (s prizganim
avtom in brez) torej gor pa je bil priklopljen povprecni PC (Athlon 64, 1Gb ram, 7900Gt,
500Gb HDD, dvdrw...) kar se tice pa 1000W so pa bolj namenjeni kaksnim avtodomom...

testiral sem pa tudi 300W belkin-a na notebooku ...tudi vredu
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 23, 2007 1:43 pm

No tnx mactron....vsekakor pa imam raj malo več kot pa premalo......zato iščem vsaj 600W. Poleg tega se boverjetno začel drugo leto delat tudi vikend..... in bi prišlo prav vsaj malo več moči. Ampak še vseen pa ne vem če se da gor priklopit kak vrtalnik,brusilnik....vsekakor pa do moči 1000W. Ma ko izkušnje s tem?
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost