Avdiofili, raj za vas...

bitchy
Nov uporabnik

Pomoč pri priklopu na comp

Napisal/-a bitchy Po dec 24, 2007 11:49 am

Zanima me kaj vse potrebujem da priklopim subwoofer in avto zvočnike na računalnik. ali potrebujem kakšen pretvornik (reciver) ali avtoojačevalec ? kaj bi bila najbolša izbira in kako to izvesti.
priklopljeno pa bi imel to dvoje.

link od subwooferja :
http://www.nakupovanje.net/Toxic-CBL-30 ... pr-1103015
link od avtozvočnikov:
http://www.5pik.si/default-3200,4225.html

prosim če mi svetujete glede tega. hvala !

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po dec 24, 2007 11:55 am

Brez ojačevalca ne bo šlo. Pametneje bo če greš v trgovino in kupiš računalniške zvočnike. Genius leseni 5.1 so kar lušna zadeva za tistih slabih 100 eur kolikor stanejo.

bitchy
Nov uporabnik

Napisal/-a bitchy Po dec 24, 2007 11:57 am

ubistvu bi js meu to avtoakustiko prblizno eno leto priklopleno na računalnik pol pa bi dau to v avto..

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po dec 24, 2007 1:24 pm

Ni računice. VSAJ toliko (če ne raje več) kot boš dal za avtoojačevalec bi dal za zgoraj omenjene zvočnike. Potem boš pa rabil še 12V usmernik primerne moči, ki tudi ne bo zastonj- da bo na koncu vse skupaj zgledalo po cigansko (avtozvočniki, kabli,...)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 24, 2007 1:42 pm

Ja, za priklop teh zvočnikov na računalnik potrebuješ ojačevalec, ker zvočna kartica da ven zelo švoh signal (ravnopravšnji za slušalke), če pa boš dajal direkt gor zvočnike, ti lahko skuri kartico.
Kaj zdej maš kake zvočnike na računalniku al ne?
Zadnjič spremenil Cash, dne Po dec 24, 2007 3:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po dec 24, 2007 3:04 pm

Daj rajš ti kupi zvočnike za računalnik, kr s tem kaj si reko da bi rad naredil boš mel preveliko dela, no sej če ti pac je pa probaj...jas pač povem. Drugače pa potrebuješ tudi ojačevalec, da ti bo vse zalaufal, kr kot je reko Cash daje računalnik ven prešibak signal da bi gnal vse to. Malo premisli o tem.

Kot je reko Phoebus za one Genius lesene zvočnike, jih mam doma in kr luštno igrajo..

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 24, 2007 3:25 pm

Če pa rabiš zvočnike za komp, ti pa lahk tud svetujemo...sm kupu za 50 € bratu od Logitecha 2.1 sistem in sm bil zelo, zelo presenečen, kako lepo igrajo.

bitchy
Nov uporabnik

Napisal/-a bitchy Po dec 24, 2007 5:40 pm

ubistvo mene bol zanima ka use rabis da priklopis to na komp. bi lahka kir napisu kak spisek usega pa da pol vidim ka use se mi splača ka pa ne, ker bi imel js to začasno priklopleno na komp kot sm ze reku v roku enega leta ali pa prej pa bi use skup prestavu v avto. in da js rečmo zj kupim zvočnike za komp pa pol še posebi ko dobim avto, da kupim še to avtoakustiko se mi glih ne splača..

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 24, 2007 7:31 pm

In kaj je zaj tu problem? Potrebuješ samo ojačevalec..... pa ne rab bit avto ojačevalec ampak hišni....samo pazit moreš da bo stabiln tudi pri 4rih omih....in to je vsa umetnost.

Sam imam doma enako narjen....od akustike ki mi je ostala iz različnih avtov sem nardil 2.1 sistem....

Ojačevalec je pač grundigov ki ima na izhodih pač možnost priklopa tudi 4omskega bremena (4-8) in 2x100 sinusa....gor pa je priklopljen magnatov bas z 150 sinusa in v kotih sobe dva dvosistemca 13ki z 70 sinusa....ki sta poleg vsega še frekvenčno omejena ( ne igrata pod 500 herzov) zadeva špila fantastično...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 24, 2007 10:31 pm

Ma kak hišni ojačevalec Lisko?? in kaj bo potem dal v avto?? Hišni ojačevalec??
Če boš potem dal vso to robo v avto, moraš kupit avtoojačevalec, v hiši pa ga bo napajal 12V pretvornik, ki bo moral dajati par 10 A toka, drugače ti bo skurilo pretvornik. Sigurno pa ni poceni.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 24, 2007 10:57 pm

Ok verjetn je vsem jasno da napajalnik, ki bo pognal avto ojačevalec ne bo poceni......
Sicer pa sem res spregleda da bi pol on komplet dal v avto....seveda to ne gre...moja napaka. Torej pač rabi hišni ojačevalec za u hišno....in avto ojačevalec za u avto...
In verjetn oba skupi ne bosta presegla cene ki bi jo dosegu en dober napajalnik.

V vsakem primeru pa se ti najbolj splača kupit rač. zvočnike pa mir.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po dec 24, 2007 11:53 pm

Oziroma če imaš radio stolp doma ga preprosto povežeš z računalnikom via kabl za slabe 5 € :DKLIK
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost