Avdiofili, raj za vas...

bobsaap
Nov uporabnik

Load / stop

Napisal/-a bobsaap So mar 01, 2008 1:29 pm

Imam eno vprašanje,...

V radio zelim dati cd,...najprej mi napise LOAD, pa dam cd noter pa mi takoj ko pride CD noter napiše STOP.

Probal sem, če bi kaj dosegel s čistilnim cd-jem ampak sme takoj vedel da nebo nič, ker se mi zdi da cd-ja sploh ne začne sukati.

Kaj bi lahko bilo narobe? Kaj lahko naredim sam? ... ?

Prosim za pomoč!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So mar 01, 2008 2:06 pm

mogoče napačen cd-format/zapis

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So mar 01, 2008 2:23 pm

Imam tale radio,...

http://www.car-news.info/presse/ultrame ... arkeid=538

glede na to katere vse formate bi naj bral,...močno dvomim da je v tem težava. Probal sem pa dat noter navadni cd ( original in doma pečen) in dvd z mp3-ji. Pa se je z vsem zgodilo enako.

Ma še kdo kako idejo!?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So mar 01, 2008 2:52 pm

roadstar pač. lahko bi ti blo jasno da radio ki naj bi podpiral vse mogoče formate pa je cena 100€ ne more bit kj prida an.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So mar 01, 2008 3:51 pm

Sploh potegne CD do konca noter in ga vpne na os? Vedno kadar sem imel tak primer na svojem Micromaxxu (tudi nizkoproračunski radio), je bil vzrok v prahu, ki se je nabral po celem mehanizmu, vodilih in po leči. Sicer je na ekranu pisalo Error 1 (ni prebral cd-ja zaradi umazane leče) ali pa Error 2 (cd se ni prav zaskočil v mehanizem). Pač, montiran je v traktorju in prah je tam vedno prisoten.

Si ga poskusil še ročno vklopiti s kakšno Play tipko, če jo ima? Ali pa izbiranje z naprej in nazaj |<< >>| gre sploh?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So mar 01, 2008 3:57 pm

Ta radio je sedaj kaki 2 leti stal, ni delal,...

Cd potegne noter, zelo lepo, sam potegne noter in se lepo vsede do konca,...potem pa napise STOP.

No ta moj ni montiran v traktorju, ampak prah se je mogoče nabral od stanja,...! Sem pa ga probal pognat s tipko Play in s tipkami naprej in nazaj pa ne mrdne.

Pa še odgovor na tisto, da je to nizkoproračunski radio,...poglej si ceno, ki je zapisana na onem linku, ki sme ga zgoraj prilimal,...tak da, ni tak hudo poceni radio.

Razmišljam, da bi radio razstavil in probal spucati odznotraj, ampak nevem kako je kaj to težavno delo in kolko od tega lahko potem zajebem in pokvarim še malo veseli radio ki sedaj deluje.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh So mar 01, 2008 4:23 pm

Komponente med različnimi znamkami in modeli so si precej podobne. Cena tudi nima velike vloge, saj je delovanje ponavadi po istem principu in kopitu. ;) Svojega sem že vsaj 4 krat vzel narazen, včasih sem si ga nesel v delavnico popravit, enkrat pa kr ne "terenu", na strehi traktorja :D Po vsej verjetnosti se ti je res nabral prah na leči. Enak primer sem imel na glasbenem stolpu. Sicer ga imam ves čas priklopljenega, le CD-jev že nisem poslušal res dolgo časa. V bistvu v radiu ni kaj dosti za pokvarit, le nežno roko rabiš. In ker se nekateri deli držijo na kablih, nič ne nateguj in vleci preveč.
Od orodja potrebuješ pinceto, in nekaj finih izvijačev. Največkrat križnih.
Ko odstraniš zgornji pokrov radia, vstavi CD in opazij če se res do konca vskoči v mehanizem. Oglej si mehanizem in njegova vodila. Po teh vodilih, tirnicah, drsnih delih, vzmeteh, boš dobil občutek in informacijo, kako potuje mehanizem in v kakšnem položaju mora biti ko je CD izven radia in ko je v radiju. Jaz sem na tak način videl, da je mehanizmu manjkalo le nekaj mm da se ni mogel do konca zaskočiti v CD.
Naprimer, celotna CD enota je priključena na osnovno ploščo preko tankih ploščatih kablov. Tako da ko odstraniš pokrov in notranje vijake, najprej poglej če se sklopi še držijo na kablih.
Ploščati kablčki se odklopijo ponavadi tako, da je potrebno najprej sneti plastičen okvirček na konektorju, potem pa previdno potegneš kabelček ven. Nazaj ga sestaviš tako, da najprej vstaviš in nastaviš kabel, nato pa stisneš okvirček v konektor.
Cd enota se drži še na amortizerjih. V mojem primeru sem jo lahko potegnil ven iz njih, saj je bila le vtaknjena v njih ( plastični kroglasti zglob). Tudi nazaj jo sestaviš tako, da jo le porineš skupaj.
Vijake si zapomni ali označi, kje je kateri bil, da jih potem ne pomešaš med seboj ali pa katerega pozabiš.
CD enota ima ponavadi še svoj pokrov, ki ga je treba odstraniti, da prideš do leče. Površino leče previdno očisti z vatirano palčko, ki naj bo malo navlačena z alkoholom. Uporabi lekarniški 70% alkohol. Kakšne 3 brise palčke po leči bo dovolj.
Za mazanje mehanizma uporabi namensko mast (za videorekorderje), ali pa kot sem jaz v sili vzel belo živilsko mast. Lahko jo kapneš na zobnike in drsna vodila, nikakor pa ne na jermene, hitrovrteče dele in kamor bi lahko prišla v stik s CD-jem. Seveda pa moraš prej vse skupaj dobro očistit, najbolje z vatiranimi palčkami in alkoholom.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So mar 01, 2008 5:37 pm

Avtoradio sem odprl,...odstranil zgornji pokrov in nato še spodnjega da sem prišel v tisti del kjer je laser. V radiu ni niti malo praha, še majn druge umazanije, pogledal sem te plasticne trake, kable in meni zgledajo dokaj normalno, nič ni za videt, da bi bli uniceni,...na vato sem dal tekočino od čistilnega cd-ja in z njo parkrat potegnil po leči,...vse skupaj nazaj zaprl in spropal,...in ponovno se je pojavilo isto,...opazil sem tudi, da ko vstavim cd se pojavi na njem slikica oz majhna lučka, ki prikaze da je cd vstavljen.

Skratka, zadeva ne dela,...verjetno ga bom mogo vrečt vstran,...! :? Al ma kdo kak drugi predlog,...!? Ker pa drugač ni slab radio, ima vse priključke odzadaj, za vse možno, ampak kaj ko ne del, milo mater! :evil:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh So mar 01, 2008 9:27 pm

Tukaj sem našel načrte zanj, če ti kaj pomaga: http://rc5.ru/upload/Roadstar_CD-910DVD.pdf
Kaj pa če bi bil zakodiran ali kaj takega? Navodila za uporabo še imaš? Piše kaj v njih o tej napaki?
Zdaj če si poskusil vstavit CD pri odprtem pokrovu da vidiš če ga kaj mrdne; če ne pa bi znalo biti kaj na motorčku za vrtenje CD-ja, ali pa na povezavah do njega. Zdaj če imaš čas in voljo, lahko s spajkalnikom malo pogreješ lote na ploščici in v okolici, toliko da popraviš kakšen hladni lot, če bi že prišlo do njega.
Laserji imajo na svoji glavi tudi potenciometer za nastavitev jakosti laserja, vendar ti zdaj to možnost še odsvetujem.
Predvidevam tudi, da si poskusil z različnimi CD in DVD-ji, različnimi zapisi in vsem?
Mimogrede, od kod si kaj, mogoče se ga lahko lotima skupaj, če si kje blizu.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne mar 02, 2008 11:29 am

Glede spajkalnikov in podobnih zadev,...mislim, da nisem tip človeka ki bi lahko posegal v radio. Vzel sem ga narazen, probal počistiti ampak to je tud vse, v kaj bi se spuščal,...v kaj več si ne upam, ker ne znam!

Sem pa mislim, da zelo blizu tebi, kraj Maribor, če predvidevam da si iz Slovenske Bistrice. :) Bi mi bil pripravljen pomagat? Za kaj več mislim, da bodo potrebna ZS. Hvala ti!
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov