Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Corrado Enthusiast
Nov uporabnik

Kateri CD/MP3 avtoradio kupiti?

Napisal/-a Corrado Enthusiast Ne sep 07, 2003 10:01 am

Lep pozdrav! Prosil bi vas, da bi se na račun te teme malce razpisali. Pripravljen sem dati max. 50k (v res ekstremnem primeru).

Povejte vaše izkušnje, prednosti enih in slabosti drugih.

Hvala.
Slika

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Ne sep 07, 2003 10:22 am

Za 50k glih ne mors dobit radia na MP3
Drugac so pa u tem cenovnem rangu skor vsi modeli(JVC,pioneer,kenwood,...) :wink:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

mp3

Napisal/-a seat Ne sep 07, 2003 11:54 am

Glej za 50k sit ne pricakuj čudežev sej velja malo denarja malo muzike in tukaj ta pregovor drzi lej mas tud zdele na tržišcu mp3 avtoradio nevem ELTA al neki taga firme tocno ne vem vem pa da ga prodajajo v šparu sam ti povem da se ga izogibi ko hudic kriza sej to je en navadn k*** avtoradio jst mam JVC KD-LH3101 sej ne recem de je tabols vendar nudi za ceno presenetljivo dost pa se dizajn je ubitacn zato pa dej reskiri mal vec bos vidu da nam bos hvalezen :wink:

Uporabniški avatar
Corrado Enthusiast
Nov uporabnik

Napisal/-a Corrado Enthusiast Ne sep 07, 2003 12:06 pm

Meni ni treba dodatnih šmink, ker itak nikoli skoraj ne poslušam FM/AM. Rad bi le predvajanje CD in MP3 CD-jev na nivoju.
Slika

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M Ne sep 07, 2003 12:07 pm

pej v avstrijo v mediamarket maš od jvc-ja avtoradio na mp3,daljinec cca 52000 sit,pa še davek nazaj dobiš

http://www.mediamarkt.at/

JVC KD-LH7 219 E

Uporabniški avatar
Corrado Enthusiast
Nov uporabnik

Napisal/-a Corrado Enthusiast Ne sep 07, 2003 12:15 pm

Sem že premišljeval, da bi se zapeljal malo v Gradec pogledat zadeve.
Slika

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Ne sep 07, 2003 12:24 pm

al pa pr nam poglej prov veliko dražji ni tam okoli 60000 sit po mojem

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Ne sep 07, 2003 2:59 pm

Robi_M je napisal/-a:al pa pr nam poglej prov veliko dražji ni tam okoli 60000 sit po mojem

Pri nas je cena modela KD-LH7R okol 75k sit, s tem da mislim da ne dobiš daljinca zraven. A si ti mislil kakšen drug model, al so v Avstriji res tolk cenejš? Dej če se ti da mi prosim napiš kako je s carino, davkom (kje in kdaj dobiš vrnjenega?),.. Hvala!
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Ne sep 07, 2003 4:20 pm

ne v avstriji pride tolk 220 evrov,za carino ne vem za kolk denarja lahko pripeleš čez da je ne plačaš,davka pa dobiš nazaj tam okoli 15 % približno,za carino pa mal praši še vsen se ti splača.V trgovini rečeš ko ga kupiš da ti napiše potrdilo za davek,pol pa ga na avstrijski strani meje potrdiš.Vrnjenega lahko dobiš v kompasu al pa naslednjič ko greš v avstrijo v tej trgovini ki sa ga kupil,sam praši a oni vračajo davek v trgovini al pa ga lahko dobiš nazaj samo na kompasu.

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Po sep 08, 2003 11:22 am

m.P. je napisal/-a:
Robi_M je napisal/-a:al pa pr nam poglej prov veliko dražji ni tam okoli 60000 sit po mojem

Pri nas je cena modela KD-LH7R okol 75k sit, s tem da mislim da ne dobiš daljinca zraven. A si ti mislil kakšen drug model, al so v Avstriji res tolk cenejš? Dej če se ti da mi prosim napiš kako je s carino, davkom (kje in kdaj dobiš vrnjenega?),.. Hvala!

Daljinec tudi pri nas dobiš zraven!
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Po sep 08, 2003 11:24 am

Robi_M je napisal/-a:ne v avstriji pride tolk 220 evrov,za carino ne vem za kolk denarja lahko pripeleš čez da je ne plačaš,davka pa dobiš nazaj tam okoli 15 % približno,za carino pa mal praši še vsen se ti splača.V trgovini rečeš ko ga kupiš da ti napiše potrdilo za davek,pol pa ga na avstrijski strani meje potrdiš.Vrnjenega lahko dobiš v kompasu al pa naslednjič ko greš v avstrijo v tej trgovini ki sa ga kupil,sam praši a oni vračajo davek v trgovini al pa ga lahko dobiš nazaj samo na kompasu.

Pelješ lahko pomoje 100€, vsaj tak sem jaz vozil. Splača se ti ga tam noter zmontirat in ga prešvercaš pa dobiš MWSt nekje 18% nazaj.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Po sep 08, 2003 10:39 pm

Živjo!

Da malo pojasnim zadeve. MediaMarkt je po novem v Seiersbergu (par km pred Gradcem boš videl velik nov trgovski center). Dotična trgovina ne izplačuje sama MwSt-ja, ampak se poslužuje TaxFree-ja, razlika je v tem, da bi v primeru, da izplačuje sama dobil skoraj celotni davek nazaj (16,7%) in lahko dobiš povračilo samo pri njih pri TaxFree pa ti odbijejo mnogo več (dobiš dobrih 10%) in lahko dobiš povračilo v Sloveniji; se pravi, da ti ni potrebno iti še enkrat čez mejo. Na avstrijski carini ne pozabi potrditi obrazca, radio pa z malo spretnosti lahko mirne volje pripelješ čez, ali pa če ga kr navidezno vgradiš. Dovoljena neobdavčena vrednost je sicer 16.000 SIT, a ti običajno pogledajo čez prste če ni dost več (drugače je če naročiš po pošti!) Lahko ti ga pa jaz pripeljem (sem pogosto v Gradcu, vzamem pa 10%).

LP
Tilen

blink182
Nov uporabnik

Napisal/-a blink182 Če sep 25, 2003 11:52 am

A ni dogovor med Slovenijo in obmejnimi državami, da če na meji uveljaviš povračilo davka oni to lepo sporočijo našim (če švercaš) in dobiš domov kazen za plačat? Se spomnem da je blo glede tega dost govora na TV in časopisju cca. dve leti nazaj.

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Če sep 25, 2003 11:57 am

tole je tut ene zanimal ja. K sem isto hotu nardit sam prek hrvaške meje. Pa me je blo preveč strah, da bi se v to spušču, tko da se rajš nisem. Ker so res lahk tko zajebani cariniki na hrvaški strani, da povejo slovenskim carinikom in potem teoni lepo zahaklajo in si ga ooreng najebu :!: :!:

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Če sep 25, 2003 12:32 pm

Bilnk in smrkec: larifari! Kdo bo kaj sporočil? Tistim na carini še se s prstom neda mignt. Pa itak, ko ti na carini potrdiš obrazec za vračilo davka, ti tista zamorjena dečva samo poštempla papirje in ne vnaša ničesar nikamor. Ni šans, da bi lahko naknadno kaj plačal, kaj šele, da dobiš položnico na dom (hehe, kaj vse si bojo še zmislal). Konkretno za mejo z Hrvaško nebi vedu, a si predstvljam, da tam niso nč kej bolj mravljasti :lol: Če vaju pa še vedno paranoja, vama pa lahko tut jest kej prpelem.
Slika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Če sep 25, 2003 12:44 pm

tilen cist tko BTW...

malo poglej zakone koliko casa mores met racune spravljene.. nevem.. neka nora cifra je.. a 10 let ali kok..

to ti hocem povedat da ce ti pulcaj pride domov (recimo zurka) ti lahko pobere vse komponente, dokler ne pokazes racuna zanje.

in seveda ti LAHKO pride na dom policaj, pač z računom na tvoje ime.. in te poprosi da mu pokažeš račune o plačilu davka in carine.. to ni larifari in je resnica..

tistole gor o komponentah in zaplembi le teh pa je zalostna zgodba mojega kolega!

kok se kermu da je odvisno je pa res da.. vecja ko je cifra.. vec moznosti je da te bodo pohajkal!

sicer pa.. se pol leta in bo vsega veselja konec...

lp, zazo

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 25, 2003 1:20 pm

vem za JVC mp3, 4*45W za 53 ksit!
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če sep 25, 2003 1:41 pm

Jst mam Pioneer DEH-3500MP in sem zelo zadovoljen z njim! Je pa nekje cenovno s JVC KD-LH7
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
jaka81
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a jaka81 Če sep 25, 2003 4:03 pm

js sm v italiji dau za mojga 300€ - 20% davka :!: :DDD ....no zdej sm vidu da mu je še padla cena ...tko da mislim da je okoli 50k al še manj ....no js mam SONY Xplode 4x50W MP3 ....in morm reč da sm kr zadovoljen ....zaenkrat nism še meu nobenih problemov in dela ko urca! :wink: ....seveda če hočeš boljše bo treba tudi odštet kej več ...v avtoakustiki ubistvu ni omejitve :wink: ...npr bratranec je porabu cca. 2000€ za muziko v avtu!! :shock:
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov