Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Kraj: G. Bistrica, ČRENŠOVCI

Tweeter-ji za P 206..

Napisal/-a Aless_K Pe okt 24, 2008 8:12 am

Imam trosistemske JBL zvočnike (60 RMS) vgrajene v prednjih vratih sem pa jih kupil preden, sem izvedel, da imam plac za visokotonce posebej!! :jao: :bonk

Zdaj mam te zvočnike not malo več kot pol leta in sem zelo zadovoljen pa jih ne bi rad zamenjal me pa zanima, če bi vseeno lahko dal zraven viskotonce, čeprav so kao že na zvočnikih??

Odprtina pri ogledalu na vratih je velika za 35mm tweeter-je (vsaj tako sem izmeril), avto je pa P 206 SW.

Kakšne mi priporočate in kako kretnico moram imet zraven (ker to s kretnico pa mi sploh ni jasno kako se to izračuna ta odrez..)??

Drugače mam še JBL zvočnike v zadnjih vratih (30 RMS), radio pa je Pioneer!!

Hvala za odgovore!! LP!!!
Peugeot 206 SW, 1.4 HDi (50KW), l.2003

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Pe okt 24, 2008 9:41 am

nima smisla dajat kakih tviterjev not. razn če kupiš 2-way sistem pa vržeš iz vrat tiste 3sistemce vn. tut razlika bi bla ;)

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Kraj: G. Bistrica, ČRENŠOVCI

Napisal/-a Aless_K Pe okt 24, 2008 1:21 pm

Aha..samo zvočniki majo eno tipko gor, ki nekak "odreže" 3000 Hz zvoka in s tem pol igrajo bolj samo nižje tone..zdaj mam sicer to tipko izklopljeno ampak pol bi jo vklopil in dal visokotonce, da bi igrali tiste višje tone. A to pa ni možno?? :roll:
Peugeot 206 SW, 1.4 HDi (50KW), l.2003

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 Pe okt 24, 2008 5:02 pm

Aless_K je napisal/-a:Aha..samo zvočniki majo eno tipko gor, ki nekak "odreže" 3000 Hz zvoka in s tem pol igrajo bolj samo nižje tone..zdaj mam sicer to tipko izklopljeno ampak pol bi jo vklopil in dal visokotonce, da bi igrali tiste višje tone. A to pa ni možno?? :roll:

Lahko daš. Škoda, da nisi sestavljal sistema od samega začetka in potem bi imel ločen sistem. S tweeti na/v armaturi boš pridobil na stage-u!

lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe okt 24, 2008 6:01 pm

Pusti tko kot je. Če boš dal visokotonce notri v tisto originalno mesto bojo zelo potih igrali. Že pri nameščanju imaš probleme, ker so originalni visokotonci zelo mejhni, in je tista plastika ki drži originalne visokotonce dela težave novim. Ubistvu sploh nebi bili takoj ob tisti ''mreži'' in bi potiho igrali. Karkoli že brez večje predelave ne gre. Sem pa že sestri hotel dati visokotonce, kljub temu da ima na vratih zvočniki visokotonce(kot ti), in razlike bistveno ni bilo. Visokotonci skorajda da se niso slišali.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost