Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Seat Ibiza zadnji zvočniki

Napisal/-a sinke Če jan 22, 2009 10:22 pm

Gre se za ibizo 6l 5 vrat.
Ker bom v sprednja vrata dal močnejši sistem na ojačevalec sem razmišljal da dam sedanje sprednje zvočnike v zadnja vrata.
V zadnjih vratih sem videl da obstaja luknja za midbase in pravtako za tweterje.
Seveda pa me zanima ali paše brez kakšnih predelav?

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če jan 22, 2009 10:33 pm

Dvomim, ker ponavadi so neki distančniki vmes, pa to pol paše sam na eno mesto.
GQ

glasni dolenjc
Nov uporabnik

Napisal/-a glasni dolenjc Ne jan 25, 2009 8:06 am

odvisno kake zvočnike maš spredaj:?(13-ke,16-ke).ibiza mislm d ma zadaj prostor za 16-ke nism pa sigurn.Kaj boš pa potem spredaj dal, če boš zadnje priklopil na amp?

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Ne jan 25, 2009 9:53 am

Seat ibiza, od letnika cca 2002 (ne vem točno kdaj je prejšna oblika prišla ven) ima zadaj prostora za 16tke prav tako spredaj, vendar pa rabiš za inštlacijo distančnike k se dobijo v vsaki avto-akustični trgovini.

Uporabniški avatar
borut_
Nov uporabnik

Kraj: Kras & Lj.

Napisal/-a borut_ To jan 27, 2009 9:35 am

Izogibaj se plastičnih distančnikov. Nabavi lesene, narejene iz mediapana ;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jan 27, 2009 9:40 am

če ne bo dajal nekega hudega sistema notr in ne bo na amp priklopil je čist vseeno, tut če so plastični.

sebr1ng
Nov uporabnik

Napisal/-a sebr1ng Ne avg 02, 2009 4:39 pm

Pozdrav!

Imam IBIZO letnik 2007 (3 vrata), ki ima vgrajene samo sprednje zvočnike. Na te zadeve se ne spoznam ravno zelo dobro zato me zanima sledeče:

Kakšne dimenzije zvočnikov pašejo v sprednja vrata in ob zadnjih sedežih? (menjal bi namreč tudi sprednje, saj se mi zdi da ob malo večji jakosti hreščijo).

Ogledan imam avtoradio, ki ima na žalost na zadnji strani USB. Videl sem, da ga folk spelje v predalček pri sovozniku. Se da to narediti brez večjih "kirurških" posegov? Se ga mogoče da speljati v odprtino pri ročni zavori, ki naj bi bila temu namenjena?

Iz prejšnjega avta imam doma še ojačevalec 4x250W. Če bi ga želel priključiti na omenjen sistem, je za to potrebno precej več inštalacijskega dela kot brez tega?

In nazadnje - kje bi vse tole vgradil kar najceneje v LJ?

Hvala za odgovore, če je kako nejasno postavljeno vprašanje me kar popravite!

LP

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 02, 2009 4:58 pm

Glede velikosti zvočnikov nevem, mislim pa da grejo povsod noter 16cm zvočniki če kupiš ali narediš distančnike.Če so ti plastični ok lahko povprašaš v BigBangu.

Ogledan imam avtoradio, ki ima na žalost na zadnji strani USB. Videl sem, da ga folk spelje v predalček pri sovozniku. Se da to narediti brez večjih "kirurških" posegov? Se ga mogoče da speljati v odprtino pri ročni zavori, ki naj bi bila temu namenjena?

Glede USB-ja je tako. Vsekakor lahko spelješ USB kamorkoli hočeš, kupit moraš samo USB podaljšek in potem malo razdreš armaturo in potegneš kamor želiš.

Iz prejšnjega avta imam doma še ojačevalec 4x250W. Če bi ga želel priključiti na omenjen sistem, je za to potrebno precej več inštalacijskega dela kot brez tega?

Vsak ojačevalec rabi kabel za elektriko + (od akumolatorja v kabijo-kjer pač bo ojačevalec) in - (iz šasije do ojačevalca) in kabel od radia do ojačevalca (signal ter remote-ponavadi se dobi skupaj) ter še kable od ojačevalca do zvočnikov, saj je logično če si že imel prej ojačevalc da veš kako gre.

Kak dan dela je takoj z takimi stvarmi če se sam igraš, samo misilm da če že imaš ojačevalec doma se ti splača uporabit, ker je zvok z najslabšim ojačevalcem boljši kot na radiu. Edino original zvočnikov jaz nebi daval na ojačevalec ker že včasih aftermarket avtoradia ne prenesejo preveč dobro.

lp
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost