Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

akustika v avtu

Napisal/-a Gregec2 Ne feb 15, 2009 10:55 pm

Lep pozdrav ko sem se vsel v puncin avto se mi je zmeri v glavi porajalo vprašanje pa kako tko lepa akustika res lep, kakovosten zvok( clio storia original radio in zvočniki nč posebnega) jaz pa imam v svojem meganu coupe zvočnike od hertca 16 govorim o prednjem sistemu in ni tko popoln zvok nikjer bassa kljb temu da bla nastavitev na radiju na max (kot da bi po plehu nekdo tolku) prišel sem do odgovora da so v njenem cliotu vrata dobro izolirana v mojem meganu pa ne na forumih sem izkal kake materijale uporabljajo za to kako poteka postopek izoliranja kje se izolira in podobno pa ni nič pametnega če je to kdo že delal naj mi prosim napiše postopek kaj se izolira ali se izolirajo vrata samo na predelu zvočnika ali cela s katerimi materijali je najbol to počet in da niso predragi.Namen imam to naredit spomladi ko bo lepše vreme če ima kdo postopek mogoče celo v slikah bi bil zelo vesel

hvala gregor

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 15, 2009 11:01 pm

vem da linki na drug forum niso dovoljeni pa vseeno
www.avtoakustika.com
gres pod iskanje pa das notr dampiranje vrat.
drgac pa kar vem se uporabljajo dynamate (drago),pa manj dragi a pravtako dobri butyflex,caliber.kupuje se v rolah.
izolira se pa cela vrada.nalima se to na notranjo stran vrat.ampak ne na tapeto al pa na ksno pregrado ampak na pleh od vrat.
ni pa vse tut v tem.bos mel bolsi zvok,ampak velik je odvisno od radija pa zvocnokov tut...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Ne feb 15, 2009 11:02 pm

Najboljši/najlažji način je da kupiš izolacijo Butyflex ali pa Dynamat (računaj 130€ za 2,5m2 izolacije), to je ene 4 vrata izolirat, pač če hočeš boljše porabiš to vse na 1 par vrat.

Najprej morš pleh očistit - seveda notranja stran vrat (na hitro obrišeš z acetonom).
Razrežeš izolacijo na primerne kose - čim večje, samo take da jih še normalno lahko spraviš v vrata. Potem zalimaš gor in s kakšno stvarno še "zapeglaš" (valček ali kaj takega).
Butyflexa in Dynamata ni treba gret preden nanašaš.
Imaš še cenejše izolacije, vendar se težje nanašajo pa še slabše izolirajo.
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: akustika v avtu

Napisal/-a error 90 Ne feb 15, 2009 11:11 pm

Gregec2 je napisal/-a:Lep pozdrav ko sem se vsel v puncin avto se mi je zmeri v glavi porajalo vprašanje pa kako tko lepa akustika res lep, kakovosten zvok( clio storia original radio in zvočniki nč posebnega) jaz pa imam v svojem meganu coupe zvočnike od hertca 16 govorim o prednjem sistemu in ni tko popoln zvok nikjer bassa kljb temu da bla nastavitev na radiju na max (kot da bi po plehu nekdo tolku) prišel sem do odgovora da so v njenem cliotu vrata dobro izolirana v mojem meganu pa ne na forumih sem izkal kake materijale uporabljajo za to kako poteka postopek izoliranja kje se izolira in podobno pa ni nič pametnega če je to kdo že delal naj mi prosim napiše postopek kaj se izolira ali se izolirajo vrata samo na predelu zvočnika ali cela s katerimi materijali je najbol to počet in da niso predragi.Namen imam to naredit spomladi ko bo lepše vreme če ima kdo postopek mogoče celo v slikah bi bil zelo vesel

hvala gregor

Sam si lastim cliota storio dizla in če primerjam od sestre clio k je trivraten (tudi dizel) moj pa pet je v mojem veliko bolši zvok. V mojem je še vse orihinal. Ampak ko grem ven iz avto se sliš kako plah brni. Tako da imam v planu izolirati vrata z daynamatom (dve role). Pri njenem pa vse neki visoko igra ..visoki toni preveč sikajo

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Ne feb 15, 2009 11:20 pm

Ja pol nč druzga v trgovino po izolacijski materijal dinamat ali but..... pa pridno na delo aaa to me še zanima kje v Novem mestu se da to dobit??????? kak merkur,mak....?? ja z pa mislim da je problem samo v izolaciji zvočnike mam bolše pa radijo tud kot punca v cliotu ne vem no mislim da bi moglo to bol zašpilat.... bomo probal :)

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne feb 15, 2009 11:27 pm

Gregec2 je napisal/-a:Ja pol nč druzga v trgovino po izolacijski materijal dinamat ali but..... pa pridno na delo aaa to me še zanima kje v Novem mestu se da to dobit??????? kak merkur,mak....?? ja z pa mislim da je problem samo v izolaciji zvočnike mam bolše pa radijo tud kot punca v cliotu ne vem no mislim da bi moglo to bol zašpilat.... bomo probal :)

Kontaktiraj uporabniga glasni dolenc na avtoakustiki (forum) on lahk zrihta malenkost ceneje ....drugače pa lahko naročiš prek neta ;)

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 Po feb 16, 2009 10:12 am

Jaz dam tole:
http://www.car-audio.si/index.php?main_ ... cts_id=224

Dam pa še slike gor...

lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 16, 2009 11:56 am

vprašaj v farmelu, oni majo akustiko

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po feb 16, 2009 11:58 am

Glede na to, da kot si ti opisal, ti tukaj ne bo pomagala nobena izolacija. Basse niti pod razno ne boš pridobil, edino kar boš opazil da zvočnik ne bo več šel na višje tone, kar je edino pravilna kombinacija z ločenimi visokotnci. Na glasnosti pa naj bi se pridobilo, v resnici je pa drugace, ker če je izolacija igra nižje in avtomatsko pomisliš da je zvočnik tišji.
Imam en primer, na enmu avtu se je dala izolacija gor in komplet muska. Nato je avto bil udarjen ob strani, kjer so bila menjana vrata. Seveda na novih vratih izolacije ni bilo, toda razlike ni bilo slišati, edino če si res pozoren opaziš da dejansko zvočnik brez izolacije glasneje igra. Tako da smo se odločili da na avtu ne bomo dajali novo izolacijo, edino kar se opazi, je da pleh bolj vibrira ob višji glasnosti in to je to.
Da bi imel res kakovosten zvok je zdej odvisno na čem je pritirjen zvočnik. Ker če mesto kjer stoji zvočnik na enmu koscku pleha, ki ni ojačan, bo tudi pleh vibriral. Zaradi tega dejavnika zvočnik ne more bass dati. Isti primer je pri plastiki, ki tudi zelo vibrira, pa zvočnik zelo slabo odigra. Tukaj ti ne pomaga nobena izolacija, edino da si narediš nove panele. Še najboljše zaprte, sam to zvočnik gleda bolj ven od vrat. Takrat ti bo tudi izolacija prišla do izraza, tisto kar sem gor omenjal, so zvočniki bili na original mestu.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po feb 16, 2009 12:04 pm

Gregec, upam ,da dovolš...

Ker gre pogovor o zvočni izolaciji, je že kdo poskusil izolirat požarno steno, pri diesel motorju? Kje bi to šlo, znotraj (kabina), zunaj? Je vredno se trudit? S čim (armaflex,...)?

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Po feb 16, 2009 7:03 pm

U madonca dynamat pa ma ceno huuu huu mogoče kej cenejšega pa ravno tako dobrega sej ni mus da so plošče mogoče kej kar se nanaša z brizganjem???? sem slišal da so celo z bitumensko maso to počel kak efek so dobil ne vem sam vrjetno kr neki časa ni lepo dišalo v avtu:) morm mal premislt se posvetovat ker je v mojem avtu muska napram puncinim šodr pa vrjamem da sem v same komponende vlozil veliko več al sem e pa navadil vsega skupaj.......

Uporabniški avatar
ZoranDD
Nov uporabnik

Napisal/-a ZoranDD Po feb 16, 2009 11:08 pm

2loud4you ima izolacijo kot butiflex ali caliber, samolepljivo 3mm , je pa cena 25euro kvadratni meter, tako da 2 kvadrata dobiš za 50 euro.
Vsi naši Digital Designs avti jo uporabljajo pa je res super pa še poceni.

Lahko najdes na 2loud4you.si

Glej samo toliko da ne boš kupil kakšne trde katranske plate ker so pretrde in se ne prilagajajo in popadajo dol pri večjih temperaturnih spremenbah.

Lp
Zoran

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To feb 17, 2009 10:10 am

Omenjate sicer da se naj izolira celotna površina, ampak v tej temi je pa opisano da je dovolj le nekaj flik na pravih mestih.
Lahko kdo malo več razloži zakaj tak postopek?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To feb 17, 2009 1:06 pm

sj je pomojem zelo malo avtov, da majo vrate tk narete, da bi jih lahko v celoti izoliro...izoliro pac kolk prides zravn...js sm svoje kolkr je slo, pa so izolirane mogoce malo vec kot polovica
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 To feb 17, 2009 6:02 pm

Hej zoran dd hvala ti za informacijo sem bil na tej strani cena je povsem sprejemljiva nekaj me zanima kako lahko to naročim najraje bi pa osebno prišel v trgovino in stvar videl kje je sedež te firme..... za dvoja vrata bi mel dost 2 kvadrata še ostalo bi a ne.....
ja zanimivo res piše kako je dobro zadekat cela vrata če pa gledaš tovarniško je pa sam ena flika za zvočnikom recimo 20x20cm hudo. jaz sem se odločil da ko bom to delal da bom zadekal čim več kolkr se bo dalo študiram celo v 2x plasteh, poleg vrat bom pa še zadekal koloteke z notranje strani in povsej vrjetnosti bok ker se v meganu kr sliši zunanjost in me moti, če pa izolacija še pripomore k akustiki kot berem je pa še tolk bolš. rezkiral bom in stvar kupil sprobal.

Uporabniški avatar
ZoranDD
Nov uporabnik

Napisal/-a ZoranDD To feb 17, 2009 8:41 pm

Naročiš lahko tle direktno pri njih, jim pošlji na mail pa ti pošljejo po pošti po prevzetju.
Lahk pa tud osebno v Litiji če kaj tja hodiš.

ELCODA DD d.o.o.
ddaudio@siol.net

Lp
Zoran

bostjan423
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan423 Po jun 22, 2009 11:43 am

ena dobra varianta je tudi izoliranje s filcem iz poliestra, kakršnega imajo v vratih in stebričkih in na drugih mestih predvsem dražji avtomobili. V Mengšu je tovarna, ki dela take materiale v in trgovini se da dobiti razne odrezke in včasih tudi kakšno rolo. Jaz sem v svojem cliu in v očetov Nissan Note nabasal ta material, v razne praznine in rezultat je odličen. Avto je mnogo tišji, predvsem pri višjih hitrostih.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov