Avdiofili, raj za vas...

matcar
Nov uporabnik

Akustika za začetnika

Napisal/-a matcar Pe jun 19, 2009 12:46 pm

V kratkem imam namen kupiti Opel Corso B, pa zato malo razmišljam o nakupu avtoakustike. Ker pač dnarja ni kaj dosti (kaj češ :)) bi prosil, če mi lahko priporočite kakšen dober avtoradio za nekje do 100 €, pa pol še kake 16-ke pa 13- ke za skupaj 100 €, tak da bi za celotno akustiko dal nekje največ 200 €. Nekaj sem sicer že sam gledal za zvočnike pa radie, pa bi najraje vzel pioneer al pa Alpine, s tem da so pioneer še malo cenejši, kvaliteta pa tud ni tolko slabša, če se ne motim :). Pa nekaj sem tud že iskal po forumu, ampak je teh tem res preveč, pa tud iskalnik mi tričetrt foruma ven vrže, ko probam poiskat, tak da že kar vnaprej hvala za vse odgovore.

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso To jul 14, 2009 7:33 am

radio uzemi od pioneerja-dobiš za 100 eu uredu z USBjem in dobrim zvokom ter ene dvo-stisistemce(twiter,kretnica,zvočniki) za spredaj od impulsa dobiš za 80 eu nove. računaj še nekaj izolacijskega materiala cca 50 eu + kakšen distančnik, da ne bo na pleh ali plastiko pritrjen zvočnik.

pol pa še na amp lahk vežeš

lp

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jul 14, 2009 9:00 am

kolkr vem je ozvočenje od opla originalno kar dobro, zati bi jaz v prvi fazi mogoče kupil le radio za 200 eurov, pa potem ko se malo nabere dinarčkov zamenjal sprednji sistem in ga pognal z ojačevalcem, da ti ne bo z zamenjavo zvočnikov igralo slabše kot sedaj...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

siky
Nov uporabnik

Napisal/-a siky To jul 14, 2009 12:28 pm

Jaz bi tlele neki vprašal da ne bom nove teme odpiral.

Vozim astro classic l. 2003 pa bi kupil nov radio. Pa me zanima če kdo ve kolk so močni zvočniki, da ne bi kupil radia s premajhno izhodno močjo?

Sem že precej iskal pa tega nikjer ne najdem.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jul 14, 2009 1:56 pm

ni važn ker radio kupš, večina radiev ima deklariranih od 40 do 50w, realno jih pa da vn cca. 21w... tko da če ne boš menjavu še zvočnikov al pa šou na ojačevalc, je čist vseen... bi pa izbral kšn radio firme pioneer, alpine, blaupunkt... v nižjem cenovnem razredu pomoje dobiš največ od pioneerja.

Lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To jul 14, 2009 2:04 pm

21 w RMS-a...napisani so pa "navadni" wati
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor To jul 14, 2009 7:57 pm

Mogoče, glede na to, da samo z menjavo zvočnikov ne boš pridobil skoraj nič, ti predlagam, da vrgradiš kak poceni subwoofer in boš imel več od tega. Za cca 150 eur dobiš sub, amp, kable...magari kišto zbiješ sam, če ne kupiš suba v kišti in boš imel več zvoka za podoben denar...

Če ti ne bo dovolj, lahko kasneje ojačevalec, ki si ga uporabljal za sub, vežeš na sprednje zvočnike, ki jih tudi zamenjaš in dodaš močnejši sub..
Spletna trgovina CarAudioEmpire.com. Avtoakustika in dodatna oprema za vozila.

set
Nov uporabnik

Napisal/-a set Sr feb 24, 2010 9:41 pm

Lep pozdrav mene pa zanima samo eno ali je teško priklopiti avtoradio z ojačevalcem in kako narediti to pa še kako narediti bridge na 2 kanalnemu ojačevalcu ker bo gor prikljopljen samo 1 zvočnik

Nepta
Nov uporabnik

Napisal/-a Nepta Sr feb 24, 2010 11:00 pm

Doma imam v originalni embalaži z račini in vsemi potrebnimi pripomočki:
Pioneer DEH-P6000UB (usb, aux in, 4x50, daljinec, subout...)
Pioneer TS-TS-A6903i (16/9, 2x350, 3-sitemci)

Kot novo, odlično očuvano, vzdrževano in nikoli preobremenno. Prodajam, ker mi stoji doma v škatlah, ker sem avto, v katerem sem imel to stvar prodal.

lp

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če feb 25, 2010 6:22 am

radiji imajo izhodno moč med 18-24 rms. pa ne mi govort da ni razlike med radijom če bo samo zvočnike poganju.niso sam tisti vati pomembni. ste gdaj pomisnli na nastavivte zvoka?jaz imam hertz dieci u vratih in na polici.in sedaj z bp memhisom 66 dela 3 x bolše kot s 5 let starim jvc jom( je pa res da je biu radijo 430evrou nov 2 leti nazaj) glede pioneerja pa tko, radi grejo chinc mase.tko da ponavadi piska skozi ojačevalec in po zvočnikih ki so na amp zvezani.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Če feb 25, 2010 12:44 pm

en fajn komplet je na primer
radio kot rečeno pineer ali alpine
kicx prednji sistem 65€
pol pa če bi dal kak mali ojačevalc čez čas mohawk 100.2 110€
set kablov 40€

sistem dela dobro, preverjeno z ojačevalcem in brez!

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 Če feb 25, 2010 3:36 pm

set je napisal/-a:Lep pozdrav mene pa zanima samo eno ali je teško priklopiti avtoradio z ojačevalcem in kako narediti to pa še kako narediti bridge na 2 kanalnemu ojačevalcu ker bo gor prikljopljen samo 1 zvočnik

Verjetno bo bolje, če prosiš nekoga iz foruma in naredita skupaj.
Glede na to, da si se finančno omejil ti predlagam, da vseeno daš nekaj € pa za sigurno stvar speljete. Se mi zdi to ceneje od servisa, ki ga lahko ob nepravilni montaži obiščete.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če feb 25, 2010 4:39 pm

mropc: če uporabljaš tiste nastavitve zvoka na radiu ''equalizer'', ti ponavadi samo poslabša zvok. Ubistvu imaš več popačenj (THD) pri višji glasnosti, čeprav se ob slabši inštalaciji to ni opazno. Sam raje imam vse na nuli nastavljen.
Piooner kot prvo nima slabe mase, ampak občutljivo. Veliko folka ki si ugradijo akustiko so nepazljivi in naredijo stik, ali pa ne naredijo dobro maso. Sam sem že vilikokrat ugrajeval pioonerjeve avtoradie in mi do zdej nobenmu ni masa odletela.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če feb 25, 2010 4:48 pm

o kakem popačenju ti govoriš? jaz komad nabijem do 48 pa dela čisto.ves zakaj nimam popačenja? ker nisem kupil zarad lepšga radijo za 400evrou. drugače pa kupiš mikrofon in ti radijo sam nastavi zvok v vozilu. imam pa samo sub na ampu.

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Če feb 25, 2010 6:05 pm

a do 48 daš... kako pa to.. men gre pa samo do 30... :lol: :lol:

me pa vseeno zanima ker avtoradio imaš. Ker v primeru da maš nek klasičen avtoradio brez 2 din LCD zaslona ga imaš samo zarad lepšega če nimaš ojačevalca za prednji sistem :lol:

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če feb 25, 2010 6:24 pm

mropc: večina folka sploh ne nastavi pravilno equlizer, evo bom kopiral nekaj iz članka.

Equalizer NI namenjen temu, da bi sistem igral glasneje. Namenjen je temu, da popravi napake v splošnem frekvenčnem odzivu sistema. Ni vnaprej definirane pravilne nastavitve. "Smiley face" nastavitev je redkokdaj pravilna. Pravilna ojačitev ali odvzem določene frekvence je odvisen od vsakega sistema posebej.Ni nujno, da drsnike nastavimo na maximum ali minimum, razen če je pri določeni frekvenci resno pomanjkanje.

No seveda folk veselo vse daje na max in avtoradio prej doseže svojo moč, še preden gre v clipping kjer se sliši očitno popačenje. Če pogledaš vsi ojačevalci srednjega (D klasa) razreda imajo recimo 0,5 % thd popačenj pri določeni moči na 4 ohm. Pri 2 ohma doseže 1%. Avtoradio z tako majhno močjo si rajši ne upam pogledat kolikšno popačenje doseže. Kot sem prej rekel, pri slabi inštalaciji to ni slišno, ampak jaz danes brez ojačevalca teško poslušam. Kljub temo da nimam ne vem kolk močen sistem, je vsaj lepo za poslušat. Tako da mene noben avtoradio več ne prepriča z svojim ojačevalcem, pa nej govorijo kolk jim buta pa lep zvok itd.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov