Avdiofili, raj za vas...

AMG
Nov uporabnik

Kupil kvaliteto al podn???

Napisal/-a AMG To okt 07, 2003 11:48 am

Odločil sem se, da zamenjam serijske zvočnike v avtu, ki ne dajo nič od sebe z mal boljšo zadevo.

Drug mesec grem še po 4 kanalni ojačevalec in woffer, včeraj sem pa kupil prednje zvočnike za katere me zanima al so zakej, al so šrot. Za 25k sem dobil:

Magnat Xtrema 132
Slika
z vgrajenim tweeterjem in kretnicama poleg...

Itak da zaenkrat dokler so sami gor ni še zvok tak kot bi mogu bit, ravn zato me zanima če sem mem useku, ker kaj dosti se na speakerje ne spoznam.

Thanx za odgovor!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To okt 07, 2003 9:06 pm

jst mam komplet PIONEER ,drugač pa tvoja ferma pa je tud dobra 8)

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura To okt 07, 2003 9:40 pm

Škoda da nisi vzel ločeno visokotonce, ker se da dosti lepše naštimat zvok... sicer tehle magnatov nisem še slišal, ma baje so kr dobri
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

AMG
Nov uporabnik

Napisal/-a AMG Sr okt 08, 2003 10:37 am

Thanx. Pol čisti podn niso :)

Saj sem hotel najprej vzeti ločene visokotonce, sam so mi rekl, da so te bolj - jah - najbrž se jim ni dal še posebej tweeterjev montirat :))

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Sr okt 08, 2003 1:02 pm

AMG je napisal/-a:Thanx. Pol čisti podn niso :)

Saj sem hotel najprej vzeti ločene visokotonce, sam so mi rekl, da so te bolj - jah - najbrž se jim ni dal še posebej tweeterjev montirat :))

jah.. 100 ljudi 100 cudi.. samo.. tazga monterja met.. je zalost, ki ti kaj takega reče...

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ghia Če jan 08, 2004 8:54 pm

si siguren da visokotonci ne grejo dol?????ker vidim da je kretnica oz,frekvenčni filter kar OK!!NISI MIM KIKSNU!TI MAM PA KEJ POCEN ZA PONUDIT ČE ME POKLIČEŠ IN TUT KAK NASVET DAM!! JBL WOOFER PA KAK OJAČEVALEC IN KABLE IMAM TUT :)
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 9:01 pm

ghia dej mi na PM napiš kajprodajaš pa se bomo mogoč kaj zmenili.LP
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Če jan 08, 2004 11:13 pm

meni tudi prosim pisi na pm ce imas kaj za spredaj (13) in zadaj 16x9, avto pa kia sephia. Vgrajeno pa pioneer 5300+stegAQ 4.45+mtx 800w spredaj pa iks firma 120w.
l.p.
Slika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe jan 09, 2004 2:32 pm

ghia je napisal/-a:si siguren da visokotonci ne grejo dol?????ker vidim da je kretnica oz,frekvenčni filter kar OK!!NISI MIM KIKSNU!TI MAM PA KEJ POCEN ZA PONUDIT ČE ME POKLIČEŠ IN TUT KAK NASVET DAM!! JBL WOOFER PA KAK OJAČEVALEC IN KABLE IMAM TUT :)

Magnat Xtrem lepo in predvsem glasno igrajo...edina težava tega sprednjega sistema je v twiterju, ki malce preveč sika in zna bit zelo nadležen pri višjih glasnostih.
Ta problem se enostavno reši z dodatnim uporom v vezavi twiter/kretnica. Xtrem modeli mislim da v koaksialni izvedbi sploh ne obstajajo, so pa res eni najboljših sprednjih sistemov v svojem cenovnem razredu!

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Pe jan 09, 2004 2:40 pm

Ja Vince ma prav to je model Xcentric 132
LP

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ghia Pe jan 09, 2004 4:04 pm

po kretnici sodeč ki je poleg zvočnikov in ne fiksirana z njimi bo ta sistem z možnostjo ločitve visokotonca!na sliki je videti tudi kot koaksijal izvedba.jaz sem jih visokotonce tudi utišal z zamenjavo bipolarnega kondenzatorja kateri reže frekvence visokotoncu!ne vem sicer kje se dere v spodnjem ali zgornjem področju delovanja????pa sej se vsi tisti kevlarji in titan visokotonci derejo!!!!najboljši so kalotni iz tkanine-ponavadi iz SVILE!
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi So jan 10, 2004 12:42 pm

ghia je napisal/-a:po kretnici sodeč ki je poleg zvočnikov in ne fiksirana z njimi bo ta sistem z možnostjo ločitve visokotonca!na sliki je videti tudi kot koaksijal izvedba.jaz sem jih visokotonce tudi utišal z zamenjavo bipolarnega kondenzatorja kateri reže frekvence visokotoncu!ne vem sicer kje se dere v spodnjem ali zgornjem področju delovanja????pa sej se vsi tisti kevlarji in titan visokotonci derejo!!!!najboljši so kalotni iz tkanine-ponavadi iz SVILE!

ja če drgač režeš, pomeni, da podreš karakteristike zvočnika in dobiš nekje luknjo... z uporom pa utišaš twiter, da ni toliko glasen.

kar se tiče primerjave svila/ostalo, tudi ne drži zmeraj...

LP; Edi

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 Ne mar 07, 2004 2:12 pm

nightrider31 je napisal/-a:meni tudi prosim pisi na pm ce imas kaj za spredaj (13) in zadaj 16x9, avto pa kia sephia. Vgrajeno pa pioneer 5300+stegAQ 4.45+mtx 800w spredaj pa iks firma 120w.
l.p.

Bolj pomembna je oblika iin izdelava zvočnikov, kot pa wati. Ti wati so ponavadi le reklama.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov