Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

nabava zvočnikov

Napisal/-a bobi11 Pe sep 04, 2009 9:41 pm

menjal bi si zvočnike v zadnji polici, saj bi rad malo več basov. nočem pa wooferja. torej, katere ovalne zvočnike se splača vzet (zaradi že izrezane luknje v polici)-gledal sem hertz dcx 690, priporočate mogoče kaj drugega?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So sep 05, 2009 12:51 am

Če boš dal druge zvočnike zadaj in vezane na avtoradio, ne boš nič pridobil. Zvočniki ki niso za ojačevalec, glej da bojo imeli pod 40-50 rms-a in občutljivost nad 90 db. Ostalo ti nič ne pomaga tudi znamka zvočnikov, če bo vse skupaj vezan na radio. Če si pa omisliš ojačevalec, pol tukaj se ti precej razširi ponudba in skoraj z nobenimi zvočniki ne boš falil. Lahko ti bo kakšen svetoval da ta zvočnik da več bassa, sam takoj ko daš na glas te avtoradio omeji z njegovim hreščanjem.

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Ne sep 06, 2009 8:26 pm

kupil sem zvočnike hertz ecx 690, sedaj pa me zanima, kakšen bi prišel v poštev soliden ojačevalec, do 100€. kaj moram gledat pri njih- namreč v tem sem dokaj nov?

vsaka pomoč je dobrodošla, v nekem članku sem bral da je ovalce dobro zapreti- lahko kdo razloži kaj se točno naredi?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne sep 06, 2009 9:31 pm

prvo moraš gledat koliko kanalni ojačevalec boš kupil, maš 1 kanalne (ti so samo za bass) 2, 4 in več kanalni. če boš zvezal samo te ovalce imaš 2 kanalnega dovolj, če bi rad še kdaj kupil par isto močnih zvočnikov ali priključil bas rabiš 4 kanalnega.
moč ojačevalca mora biti nekje 70 do 100 w RMS moči na kanal (ne max moči, ampak RMS, zelo pomembno da pogledaš pred nakupom) ker ti imaš sedaj zvočnike ki dajo 100w rms-a ven, mora biti ojačevalec približno isto, lahko je nekaj odstopanja.

kar se pa tiče ovalcev, najbolj lepo igrajo če jih daš na polico, če jih boš dal v škatlo, boš boljše občutil nizke tone (kick) ampak čistina zvoka ne bo tako lepa. hudo bistvene razlike ni, tako da fejst ne moreš falit.

LP

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne sep 06, 2009 9:34 pm

Fajn je če je polica čimbolj trda (npr.da jo sam izrežeš iz lesene dile)...tiste standardne ki so v avtih so bolj tko tko, če daš gor zvočnik.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov