Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

polica za zvočnike Golf 3

Napisal/-a beary To mar 30, 2010 9:27 am

Zdravo... Rad bi izdelal polico za zadnje zvočnike, gre se za avto golf 3. SIcer bi uporabil originalno polico, vendar mislim da je bolje narediti novo. Problem je, ker imam v partljažniku woofer in potem ne ostane nič prostora za zvočnike za polico, poleg tega pa bi zvočnikom uničil membrano zaradi sub-a (1500 W). Zanima me kako naj rešim ta problem? naj dam ovaljne zvočnike v svoje boxe ali kako? mogoče že kdo imel isti problem. Če komu kaj pomaga lahko dam zraven slike, za lažjo predstavo..
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

glasni dolenjc
Nov uporabnik

Napisal/-a glasni dolenjc Če apr 01, 2010 6:54 am

če že imaš tako moč na subu, potem raje poštimaj prednji sistem kot se šika.

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Pe apr 02, 2010 7:40 am

Za svoj avto imam sicer bolj kot ne nore plane, če bi se uresničilo nebi bilo slabo. Sicer sem najprej mislil da bi na armaturo dal zvočnike,ki bi jih povezal z kabli za zadnje zvočnike, zvočnike na vratih že imam, za polico pa bi dal 4 ovaljne zvočnike priključene na 4- kanalni ojačevalec. ker trenutno so basi za ta avto res malo premočni in se premalo sliši druge tone. tako da se mi zdi da bi bila to dobra rešitev, pa tudi kar se tiče glede glasbe bi bilo dovolj glasno.
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Pe apr 02, 2010 8:02 am

nehaj no. to niso nori plani ampak brezvezni plani. kolker bi zmetal dnarja za 3sistemce zadaj, kupi rajši en dober prednji sistem. izdelaj panele in poizoliraj vrata. na koncu pa priklopi vse na en solidn ojačevalc pa verjemi da ti zvoka spredaj nebo manjkalo, pa tudi basov zadaj nebo preveč ;)

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po apr 05, 2010 6:54 pm

SIcer en par ovaljnih zvočnikov za polico že imam, drugi par pa bi dobil tudi zelo poceni, tako da če tudi drugi par prodam sem še vedno v plusu. Kar se tiče izolacije, je zelo draga, pa tudi ne morem ne vem kaj izolirat ker imam električni pomik stekel spredaj in zadaj, tako da je zelo malo prostora. Na polico želim zvočnike datu tudi iz razloga ker je moj avto ponavadi poln, in bi bilo fino če bi tudi tisti zadaj slišali kaj se mi zdi. da bi pa prednji sistem dal na ojačevalec se mi pa ne zdi ravno ideja ker stvar zakomplicirajo konektorji na vratih ki so namenjeni za elektriko pomikanja stekel, gor pa je tudi kabel oz. priključek za zvočnike..tako da ne vem kako bi to ravno speljal.
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po apr 05, 2010 7:13 pm

Izogibaj se zadaj ovalcev. Ni nič narobe če boš imel zvočnike zadaj, se da tudi zelo lepo urediti, da lepo igra. Ovalci zahtevajo veliko prostornino, da sploh zaigrajo za kar so narejeni. Edino kvaliteta ni ne vem kaj, vsaj kar se tiče visokotoncev prveč sikajo. Glede na to da imaš wofer, ti bojo še ovalci samo pokvarili zvok, ker že oni sami po sebi igrajo nižje.
Raje uzemi kakšen ločen sistem, po možnosti nizka vgradna globina, recimo kakšen z neodim magnetom. Tako boš lahko naredil zaprt sistem, pa tudi veliko prostora ti ne bo vzelo in zvočnike ne bo zabijal. Ti zvočniki ne igrajo nizko, ampak odlično pokrijejo srednje tone. Pa tudi visokotnci od takšnega sistema veliko bolje zaigrajo, kot tisti na ovalcih.

Drugače spredaj speljat kable od ojačevalca do zvočnika, ti ne vzame veliko časa. Tiste konektorje pri vratih, daš narazen, poiščeš prostor kjer lahko zvrtaš luknjo v plastiko. Se najdejo tudi avti kjer sploh ni treba vrtat, če je luknja v vratih, se da lepo kabel v izolacijo pa izkoristiš že narejene luknje.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po apr 05, 2010 7:36 pm

dgreso je napisal/-a: to niso nori plani ampak brezvezni plani...

2x :lol: :lol:

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po apr 05, 2010 8:45 pm

Verjamem da bi bilo bolje če bi imel zvočnike z manjšo vgradno globino, vendar kaj pa naj naredim z ovaljnimi zvočniki? Če jih imam bi jih želel tudi uporabiti, ker se mi zdi brezveze da mi stojijo. Res da niso ne vem kaj, ampak vseeno

GUNMETAL PR 9577KW
Priponke
PR-9577KW.gif
Slika

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Re: polica za zvočnike Golf 3

Napisal/-a stenlyt Pe jul 15, 2011 4:42 pm

Jst mam eno vprašanje.
V bratov golf 3 boma namestila nekaj akustike. Zanima me kako pridem z kabli od akumulatorja do kabine (naprej do pritljažnika poznam pot)?

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Re: polica za zvočnike Golf 3

Napisal/-a dgreso Po jul 18, 2011 9:30 pm

poglej pri zajli za odpiranje havbe. če ne pa zraven komplet inštalacije ki gre v kabino
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov