Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Pomoč pri nakupu prednjega sistema

Napisal/-a Viper123 To okt 28, 2003 11:24 pm

Odločam se o nakupu prednjega sistema in trenutno so mi najbolj pri srcu SPL Dynamics S-6.2. Cena: cca. 30.000 SIT
Ima kdo izkušnje s temi zvočniki??

Iščem zvočnike, ki bi bili čimbolj kvalitetni za svoj denar, glasnost ni ravno na prvem mestu zahtev :D . Pomembno je, da lepo igrajo!

Mi priporočate kakšne druge zvočnike za ta denar (30k)??

Vprašanje sem že zastavil na avtoakustika.com, samo sem temo objavil še tu, ker je znano, da se na avtoakustika.com ne rado govori o znamkah :twisted: . No pa saj veste - Več glav več ve :wink: .

Hvala za odgovore!

LP
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr okt 29, 2003 6:31 pm

Tut mene bi zanimau odgovor na tole. Sam ciljam na Infinty Ref 6500 C (270W, 90RMS). Kako se kej spopadeta ta dva, je še kater mogoč "boljši" v tem rangu. Bi blo fajn če bi lahko kdo čimprej kej pametnega povedal, ker nabavljam ta vikend.

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Sr okt 29, 2003 9:05 pm

Če imate radi definiran bas, ki ne odmeva in je čist ko devica ( :lol: ) potem zelo priporočam Ciare! Jaz imam 4×20cm v enih vratih in sem res ZELO presenečen nad njimi glede na to da jih imam na free air zmontirane! ZELO UDARNO in DEFINIRANO!
Jaz imam serijo PM200 in so ZELO trde! Če imate sub v kufru je tole super rešitev!

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ghia Če jan 08, 2004 8:39 pm

imam hud majhen sistem za prodat od MACROMA!JE KOMPONENT SISTEM IN JE SESTAVLJEN IZ SILK DOME TWEETERJEV -SVILENI KALOTNI IN DVEH MAJHNIH 10 CM ENOT MID-BASOVCENA V BIG BENGU JE 75K KER JE PROFI ZADEVA !POTEM POTREBUJEŠ SUB IN JE STVAR GOTOVA.MOJA CENA JE ZA 10-KE + TWEETER =20K JE RES HUDA ZADEVA!!!IMAM ŠE NEKAJ KONDENZATORJEV ZA POMOČ OJAČEVALCEM KI GONIJO WOOFERJE!!INFO TUDI NA 041 877 501
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 8:56 pm

Viper ti si zadnjič nekaj govoril glede enih adapterjev za spredaj.No jst bi tut spredaj dal močnejše zvočnike zadaj mam itak sub in pa ovalce 260W max.Spredaj pa so tovarniški pa neznajo igrat za moje pojme.LP
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia Če jan 08, 2004 9:02 pm

TI SEATOVEC!TUT ORIGINALI ZNAJO DOBR ŠPILAT ČE JIH Z OJAČEVALCEM POGANJAŠ!!SEM V PASSATU DAL ORIGINAL VEN IN INFINITY COMPONENT SISTEM NOTER.PA ORIGINAL BOLJŠ TOLČE !TKO DA PROBI POGNAT Z OJAČEVALCEM!!
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 9:06 pm

Ghia poglej zadaj v kufru mam sub ki mi ga poganja SAGA 4x300 W max (ojacevalec ni nevem kako kvaliteten) ovalci pa so Kenwood 260W max spredaj pa tovarniški kaj priporočaš.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia Če jan 08, 2004 9:28 pm

lej kenwood zvočniki so sami po seb nekak trdo igrajo!ni problema ker imaš woofer ojačevalec pa vem da ni kej preveč ampak bi mel večjo kontrolo če dodaš kak kondenzator zraven-dobil boš večjo kontrolo na basu za spredaj pa ti ne vem odgovort--najbolje da eksperimentiraš če si v lj ali prideš do mene ti posvetim malo mojega časa in ti priklopim ojačevalec k sprednjim boksom imam pa tudi svojih nekaj na voljo za testirat!test ti bo dal jasno sliko in odgovor kako ukrepat javi se mi 041 877 501 pa še neki !!kaj ne vidite po tekmovanjih da folk ne meče ovalcev zadaj????????muzika se gradi spredaj!!!sej šofer posluša zase ne pa muzke štimat za sopotnike!!SPREDAJ SE GRADI FANTJE
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 10:22 pm

Ko bom hodu mim se ti oglasimpa bova vidla

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia Če jan 08, 2004 10:51 pm

TAKO SE REČE OZIROMA DELA!!PROBAT JE TREBA NE PA NA SLEPO KUPOVAT!!!ZAPIŠI SI MOJO CIFRO IN KO BOŠ V LJ-BEŽIGRAD ME POKLIČ!SEM ZLO POVEZAN Z TEKMOVALCI IN KOMISIJO-ŽAGAR AUDIO PA AUDIOFIL DOMA IN POSOJAM OZVOČENJE ZA VEČJE ŽURKE ČE BOŠ KAK PARTI PRIREJAL!!!
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 10:54 pm

Poslus ghia a mas kaksen predlog kaksen ojacevalec bi daljst spredaj.

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 Če jan 08, 2004 11:09 pm

ghia: hvala za ponudbo! Ampak sem že pred časom kupil sistem in sem z njim zelo zadovoljen :D

Se pa priporočam za en dvokanalni ojačevalec, če ima kdo kaj odveč. Ne rabim neke velike moči, do 70W RMS po kanalu bo več kot dovolj, zaželjen HP filter :D

Seat: če boš menjal prednje zvočnike rabiš adapter, ki ga dobiš v vseh trgovinah z avtoakustiko. Drugače menim, da so midbassi, ki so serisko v ibizi odlični! Če gledaš, da je to serijska vgradnja. OK tweeterji so...j**c :D , ampak midbassi so pa super za serijske zvočnike. :D
Ovalce pa res lahko odstraniš in si rajši kupiš fajn sprednji sistem. Ovalci ti samo kvarijo zvočno sliko.
Za 30k se da dobit že fajne zadeve 16+tw.

LP
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 11:17 pm

ja samjst mam ze luknje v policipa nebi rad police nove kupoval.Sej nima tko slabga zvoka samzdej je kar je.Sam spredi bi dal en ojačevalec pa bi pol vidu kaj pa kako.

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 Če jan 08, 2004 11:33 pm

Hm.. ja to se ti pa res ne splača, da bi kupoval novo polico :?
Sicer se bi dalo zamašit tiste luknje, ampak če je tebi zvok všeč potem brezveze šarit in spreminjat. Saj ti poslušaš ne pa mi :D

Jaz se vedno izogibam rezanju, vrtanju... po avtomobilu, ker nikoli ne veš kdaj ti bo žal. Do sedaj imam samo po dve manjši zvrtani luknici v obeh vratih za pritrditev kretnic :lol:.
Panele za tweeterje imam pa tudi tako narejene, da se zamenjajo s serijskimi, ki lepo počivajo v škatli :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 08, 2004 11:37 pm

Tole Viper mi bos pa na sestanku pokazu a velja

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 Če jan 08, 2004 11:48 pm

Ni problema :D

LP
Slika

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Pe jan 09, 2004 2:50 pm

Seat veš kaj naredi?kupiš tnko mrežico,jo nalimaš čel luknje na polici,pol pa tapiciraš z blagom za sube oblačit.pol pa ti bo še zvok suba skoz nje spilal.Tako bom jaz naredu.odločitev pa je tvoja.
LP

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe jan 09, 2004 3:45 pm

ghia je napisal/-a:KOMISIJO-ŽAGAR AUDIO

Komisijo česa?
Ne bi lih prcal samo o Žagar Audio se lahko zelo dobro prepričaš kako pa kaj! Nesi mu ene zvočnike popravit pa boš videl kakšno packarijo naredi iz njih!
Da ne omenjam njegovega odnosa do strank!

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Pe jan 09, 2004 3:50 pm

Ej VIPER kje si pa zvrtu spl-e za 30000k?????

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia Pe jan 09, 2004 7:05 pm

hay VINCE!sem tudi jaz slišal veliko kritik o žagarju samo sem imel velikokrat opravka z njim!!!in mi je tut moje domače zvočnike ki jih nisem jaz zakuril fenomenalno porihtal in brez lepotnih opazk!!zvočniki so JM-LAB če kaj veš o domačem audiofilskem hi-fi-ju!sam sem ga prej opomnil,kako in kaj naj naredi!vem da je pred leti bil v komisijah zadnje čase pa nisem bil ravno pogosto na tekmovanjih!!tko da meni še vedno zelo dobro in najceneje naredil!!!
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov