Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Priklop wooferja z 2x2 ohm na 2 kanalni ojačevalec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 12:16 pm

1. Kot je že v naslovu napisano, zanima me če lahko woofer ki ima 2x2 ohm priključiš na 2- kanalni ojačevalec?
2. Če sploh je možen priklop wooferja 2x2 ohm na ojačevalec ki podpira samo 4 ohm?
3. Kako to sploh priključiš?

Izbral pa bi woofer GZ 30SPL in ojačevalec, ki ga že imam Toxic TX 1500N.
Priponke
Toxic-TX-1500N.jpg
rw30spl.jpg
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 14, 2010 1:55 pm

Vežeš zaporedno na 4 ohme in to je to. Ampak tale šrot od toxica je greh priklapljat na ta sub. Jaz poganjam L7ko s kickerjem zx850.2, kateri bi biu tudi primeren za tvoj sub, ne pa ta igrača od toxica ;) Ga tud prodam, če bi te interesiralo ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 2:54 pm

Sam vem da toxic ni ne vem kaj vredna znamka, vendar imam finančne omejitve..začasno pa je čisto dovolj za moje zahteve. Pride pozneje tudi kaj boljšega.
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr apr 14, 2010 3:07 pm

Tako je. Veži zaporedno na ojačevalec v bridge, če ima to možnost. Poglej na izhode, če piše "BRIDGE". En plus (+) na eni strani wooferja potegni do ojačevalca in priklopi na (+) Potem poveži minus (-) na wooferju, ki ti je ostal, s plusom (+) na drugi strani wooferja. In tisti minus (-), ki ti je ostal na drugi strani, poveži na ojačevalec na minus (-) izhod, ki je najbolj oddaljen od plusa (+), torej z drugim kanalom...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr apr 14, 2010 3:17 pm

sprasujem informativno :D ...pa je tale Toxic stabilen na 2 Ohm-ih? ..ker avtor je napisal da podpira samo 4 Ohm-e,če je to res potem tole nebo dolgo spilalo na 2 Ohm-ih 8) ..js ti predlagam,da ojačevalec prodas in si kupis nekaj primernega za ta sub ali pa sub zamenji za kaksnega 4 Ohm-skega :D

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 14, 2010 3:22 pm

Sub je 2x2 ohma ;)

@beary - sej zastopm, če si finančno omejen, ampak če boš zaradi slabega ojačevalca odkuru sub, boš pa obžaloval, da nisi reskiru kakega € več za primeren ojačevalec.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Sr apr 14, 2010 3:25 pm

sm sele zdj malo bolje prebral oops ..kolikor js tale sub poznam je njega mozno priklopit samo na 2 Ohm-a oz. 1 Ohm če ga vezeš v brigde ;)..drgač se pa strinjam s @dejanovim zadnjim postom :D

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 8:22 pm

Tako kot si rekel ti mr.ramo. Sub in ojačevalec, ki ju imam sedaj bom prodal. Imam tudi še en drug sub in ojačevalec. Vse to bom prodal, če bom lahko prodal in si čez čas nabavil boljši ojačevalec in woofer. Rad pa bi tak woofer ki ima vsaj 1000W RMS, kot sem prebral GZ 30SPL to lastnost ima (zgoraj na sliki). Naslednje kar bi potreboval pa je še dober ojačevalec, za katerega niti ne vem kateri bi bil primeren. Vem da ima sub GZ 2000W, vsaj tako piše, zato bi rad temu primeren ojačevalec. Mi lahko kdo svetuje kaj je najbolj primerno za "zagon" takšnega sub-a? Seveda naj bo dobre kvalitete po solidni ceni, lahko tudi rabljen...
Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Sr apr 14, 2010 8:27 pm

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 8:35 pm

Pa je tak ojačevalec vreden svoje cene? Najceneje zame bi bilo če kupim rabljeno. Na netu sem našel oglas za sub GZRW 30SPL in ga prodaja za 90€, kar je dosti ceneje od novega. Za ojačevalec pa rabim potem odšteti še kakšnih 150€ ali se da dobit tudi kakšnega ceneje? samo dvomim da...

Vidim pa da lahko sub priključim na ojačevalec na 1 ohm in dobim 1500W RMS ... kar je zame dovolj :D ... in se mi zdi da bom sigurno vzel tak woofer.

Zanima me samo še ojačevalec. Mora biti stabilen na 1,2,4 omih ... Kateri bi bil primeren za to, in tudi cenovno primeren?
Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Sr apr 14, 2010 8:42 pm

ta ojačevalec ki je na linku je "narejen" za ta sub ;) ..samo vedi da ti taka akustika potegne se dodatne stroske(kabli,aku..) ..drgač ga ma kolega in je res dobra zadeva :D

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 8:48 pm

Am ja no, kabli, mogoče se bo kdo smejal kar bom napisal. Sedaj imam v avtu napeljane kar navadne "hišne" kable oz. kabel za zemljo (rumeno-zelen) premera 16 mm in so dovolj dobri za napajanje. Vem pa da če bi zamenjal ves zvočni sistem, da potrebujem močnejše kable in dodaten akumulator. Sedaj imam 75Ah pa že s tem sub-om ki ga imam segaj bol šepa. Zato bi nato vsekakor dodal še en akumulator in kondenzator.

Pa je ta ojačevalc, ki je v kompletu stabilen na en ohm? Bi lahko iz njega iztisnil 1500W RMS-a ??

http://www.lovecnacene.si/avtoojacevale ... 3/details/
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr apr 14, 2010 9:25 pm

če je obstoječi aku še dober, ne rabiš menjat in dodajat kondenzatorja. nabaviš kable:
http://www.bolha.com/oglas382917576/avt ... per-akcija ,pa še dokaj blizu tebe je. za ojačevalec ti bodopa že drugi svetovali,kaj bo najbolje
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 9:37 pm

Sedanjega akumulatorja nebi potreboval menjat, za enkrat še ne, star je komaj okoli leto. Vseeno pa bi moral dodati še neko napajanje in mislim da bi bilo to najbolje nov akumulator. Sedaj z enim akumulatorjem altenator komaj dohaja polnit, lučke na števcu mi blinkajo, tako da vem, da še potrebujem nekaj dodatnega.

Gledal sem tudi ceno ojačevalca, in vidim da nič kaj drugače če ga kupiš posebaj. Tako da se vseeno splača vzeti komplet.

Za kable pa ne vem kakšnega prereza bodo dovolj? Mogoče ta komplet, ki si ga omenil s kabli 50 mm^2 bo dovolj.

Vseeno pa mislim da bi naročil tak komplet. Tudi če bi dobil za nekaj malega ceneje rabljen komplet sub in ojačevalec, raje vzamem novega in vem da je novo. In to uporabljam do konca :D .
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 10:15 pm

Uh ja, če je to potem težava, kabli... Pa sem vprašal nekoga, ki se s tem ukvarja in mi rekel da bi tak kabel moral biti dovolj za to. Vidim da nima veliko več pojma od mene. Kable ne bom menjal dokler ne kupim novega kompleta ozvočenja, najverjetneje zgoraj omenjenega.

Naslednji kabli ki dobo v avtu pa bodo zagotovo premera 50mm2, ali potrebujem kaj več od tega?

Ojačevalec in sub, ki ga imam v avtu sedaj pa bom dal ven še jutri in zadevo prodal...
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr apr 14, 2010 10:17 pm

mr.ramo, sej če vežeš zaporedno 2+2 ohma navitja, dobiš ven 4 ohme in ta ojačevalec je stabilen na 4 ohme.

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr apr 14, 2010 10:19 pm

No potem je to le vseeno mogoče...
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Če apr 15, 2010 10:01 am

mr.ramo je napisal/-a:sm sele zdj malo bolje prebral oops ..kolikor js tale sub poznam je njega mozno priklopit samo na 2 Ohm-a oz. 1 Ohm če ga vezeš v brigde ;)

Ne eno ne drugo, kar si napisal, ni res.

Drgač pa za tale sub bi biu sla čist dost, če boš pol vezal na 1 ohm, na 4 ohme bo premal moči. In za sla-ja bo 35^2 kabel čist zadost (pa porihtaj tud maso z akumulatorja na avto). In ne kupuj še enega akumulatorja, ker ne boš z njim nič naredil, ampak ga menjaj za kakega boljšega, ki bo imel več kratkostičnega toka.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov