Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Muzka do 300 tisoč

Napisal/-a lisko Sr nov 12, 2003 7:18 am

Oki u mislih mam tko lepo počas kupovanje (izdatka 300 jurjo si lih ne morm privoščit u enem znesku)
Hočem met pa čist globok in kvaliteten zvok. Pa prosim ne mi zdej svetovat prednji sistem pa vzad wufer. Hočem met 4.1 sistem. Zdej pa me zanima al naj spred dam na armaturko ene 10-13cm dvosistemce al naj dam spred ločen sistem in pa kerga?
Kaj pa bi v mojem primeru dali vi vzad? Oki vem da boste rekl nč.Sam zanima me kaj je bolje al da dam vzad trosistemce na polico al je bolje da še vzad dam ločen sistem
(16ke u vrata-zadnja) pa twiterje na zadnji stebriček?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Sr nov 12, 2003 7:52 am

ce bos dal trosistemce na polico potem nima smisla dati wofer not k nebo prisel do izraza (bo ampak malenkost).to vem ce ces da ornk zažiga daj trosistemce wofer bom dal bas da ti bo pritljaznik odpiral samo nebo pa naglas ce ves kaj hocm povejdat pa se brez placa v pritljazniku boš..

moje mnenje

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 12, 2003 8:13 am

AR146 sem že mel wufer u kuferamu pa trosistemce na polic pa vem kaj dela :D
Sam sej to je lih finta, da hočm da se wuferja ne sliš sam čutit ga morš.Upam da veste kaj hočm povedat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Muzka do 300 tisoč

Napisal/-a DavKo Sr nov 12, 2003 8:40 am

lisko1 je napisal/-a:Kaj pa bi v mojem primeru dali vi vzad? Oki vem da boste rekl nč.Sam zanima me kaj je bolje al da dam vzad trosistemce na polico al je bolje da še vzad dam ločen sistem

Ce ze na vsak nacin moras imeti zadaj zvocnike, potem daj nekaj poceni, da bo igralo bolj srednje tone, pa priklopi na radio. Sprednji sistem naj bo cim boljsi, seveda priklopljen na ojacevalec. Ravno tako sub. Ce zelis da se sub samo cuti, ne slisi, potem priporocam kako 15", ker gre nizje kot 12".

LP
David
Slika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Sr nov 12, 2003 9:14 am

Hm...brez zamere sam malo čudne želje imaš :?
Nabavi enega dvokanalca, s katerim boš poganjal sprednji sistem in en monoblok s katerim boš poganjal sub. Zadaj si montiraj (za prostorski zvok) dva twiterja, ki jih prek kretnic povežeš na izhod avtoradia.
Pa ne si sistema kvarit z ovalci! Če pa na vsak način hočeš met ovalce potem jih moraš zapret v škatlo, ker drugač jih bo sub (če bo kolkor tolk močen) kontroliral.

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 12, 2003 5:02 pm

Ja to sem hotu slišat :D Vince vem da mam čudne želje sam tko se mi pač dopade :wink:
Drgač pa sej mam u mislih škatle vsak stran za trosistemce na sredini pa wufer 15"-ka valda :wink:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 14, 2003 10:08 pm

No po dolgem premisleku kaj bi dal spred za en sistem, ker 16ke u vratih pa twiterje na armaturki sem že mel u prejšni pa sem hotu tle neki novga.No in prvi blem pri petki je da zvočnikov spred ne morš original nikamor zmontirat (edin u armaturko sam samo 10ke) No tle pa je slikca kaj sem zdej not nardil Sam še ni čist gotov ker morm še en del armaturke vrezat pa zvočnik stišat čist u rob.
graje in pohvale?
LP
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 18, 2003 1:39 am

Eto neki podobnega mam pa u mislih za zadnji sistem.
Slika

Komentarji zaželjeni :wink:
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 18, 2003 2:59 am

hahaha

lisko, tak ko te jaz poznam... delaj kar paše... zgleda pr tebi niakk, ampak vsaj skupaj drži :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 18, 2003 3:13 am

RegY še nikol nisem za koga druzga delu :P U glavnem da je men všeš a ne?
Slika

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj To nov 18, 2003 6:31 am

Ona varjanta za zvočnike spredaj je ok! Bi pa js vseen raje naredu panel (škatlo) za na vrata pa noter monturu 16, pa tw na armaturko! Za zadaj pa, če boš naredu tk ko je na slikci bo super!!!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 18, 2003 8:47 am

tj sej sem reku da ono varjanto sem že mel z 16-kami pa twiterji, pa sem tle hotel neki novga :wink:
Slika

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj To nov 18, 2003 10:34 am

lisko1 je napisal/-a:tj sej sem reku da ono varjanto sem že mel z 16-kami pa twiterji, pa sem tle hotel neki novga :wink:

Vem, da si reku, sej sm tud js sam reku... :wink:

Mogoč še en predlog, namesto škatlice na armaturki, bi bolš zgledalo, če bi naredu iz poliestra (je pa tud dost več dela).
Al pa da bi vsej naredu na škatli "rob", da bi bil zvočnik bol noter pomaknjen, pa eno lepo 4oglato mrežico čez...
Lahk pa tud čez narejeno škatlo daš na vrhu še eno plošču, na sredini luknja v obliki zvočnika, zunanji rob pa lepo zaobljen. Pol pa čez "nalimaš" eno tanko blago, najbolš ono za zvočnike, ker je fajn elastično, fajn prepušča zvok in je tud kr fajn močno... Fajn skratka!

lp

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince To nov 18, 2003 4:27 pm

Liskotova inovativnost ne pozna meja :wink:

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne nov 23, 2003 10:14 pm

Prav je tak naj bo ded ustvarjaln, jaz ful cenim zadevo ko si jo kdo sam naredi, se tolko bolj pa ce to nekak zgleda, pomoje bo mu ze ratalo, razn da bo spet mel poleg gajbo pol pa nevem kako bo!
lisko ce rabis pomoc povej pridem pomagat (saj se mas gajbo ane) :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 23, 2003 10:23 pm

Itak še ni gotovo, ker pride še mrežica prek pa tko. Sam nočem neki prehitevat pa kr neki mreže gor tišat pol pa se bom neko drugo idejo spomnu da bi blo mogoč lepš če........ Itak pa morm še zadnji sistem nardit do konca (zdaj mam samo zvočnike na polic pa škatlo u kuferamo) Tko da vse bo počas predlogi pa so dobrodošli:)

P.S. monster tnx za pohvalo sam če bi gajbo mel poleg....... pol mi ziher ne bi ratal ...... Drgač pa lahk prideš kdaj hočeš (pomoč vedn dobrošla :lol: ) za pir pa itak nikol ni blo blema :-P
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po nov 24, 2003 8:03 am

Jaz bi ti pa svetoval, da daj posebej ojačevalec za spredaj, posebej za zadaj in posebej za woofi. Potem pa nastevljaš po želji in še na armaturki nekje narediš 3 stikala in vklaplaš po želji. Stroškovno se sliši dosti, ampak če se znajdeš in si v normalnih mejah (da ne greš nabavljat 1kW po ojačevalcu :P ).
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 05, 2004 1:19 pm

Lisko je po enem letu nazaj on scena.
Seveda še ni končano vse skupi, mankajo še malenkosti kot so: škatlo je treba obleč, porte je še treba dobit original, ojčavelaci še iščejo prostor....skratka še kr neki dela. Ampak špila pa že tko kot sem si zamislu.
torej prednji sistem ki vam je že tko poznan.
desna stra.
Slika
leva stran.
Slika
Avtoradio z remote kontrolerjem za sub.
Slika
Pazite zdej pride glavnina..
kuferam.No tle še ni skor nič dokončan edin 3-sistemci so preskrbljeni...
Slika
kuferam z druge strani.
Slika
Ojačevalca..... Saga 2x60 RMS (skrbi za 3 sistemce) in pa aurora monoblok 400W RMS-a (skrbi za sub).
Slika
In pa 3 sistemci....
Slika

Torej še kaka ideja? Porti pridejo še drugi.... ker so zdej navadne cevi not ( fi 125) pa še in še novga.... slikce sledijo sproti :)
Slika

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl To okt 05, 2004 9:04 pm

hudo.......... 8)
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To okt 05, 2004 9:25 pm

Glavno da Magnat buta ane lisko :-P drugače pa kar si naredil do zdej si lepo to spedenal :wink:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost