Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Kateri avtoradio zelo dobro lovi radijske postaje ?

Napisal/-a mrtwelvetrees So maj 28, 2011 12:22 pm

Kupujem avtoradijo, za cca 150 - 250 eur

pogoji:
- da bolje lovi radijske postaje
- USB in AUX vhod

do zdaj sem imel Blaupunkt New Orleans MP58, pa ni tako dobro lovil radijske postaje (probano v dveh avtih, antene so bile OK)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Kateri avtoradio zelo dobro lovi radijske postaje ?

Napisal/-a simply Ne maj 29, 2011 11:10 am

Blaupunkt, kar se tiče kvalitete FM sprejema blesti.

Vsekakor glej da ima 2 FM sprejemnika. Res pa je, da za to ceno ne boš našel kaj solidnega.

Če ti ni predrago : http://www.radiovili.si/si/blaupunkt/avtoradio/97/

Lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne maj 29, 2011 11:28 am

uf... nekje 250 eur max, ni nujno da je Blaupunkt

ogledujem si Pioneer DVH-P4100UB za 180 eur
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne maj 29, 2011 5:54 pm

Pionner je dosti slabši v tej kategoriji.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne maj 29, 2011 7:01 pm

Z nekaj znanja se da tisti tuner v avtoradiju naštelati oziroma naviti, da bolje lovi. Kakšne posledice so, pa ne morem rečt, ker mi dva avtoradija brez težav že 5 let delujeta in veliko boljše lovita. Brez težav mi lovi hrvaške postaje, edini minus je, da včasih prestavi na močnejši signal italijanov ali hrvatov, ki so na isti frekvenci. Ampak to mogoče 1x na mesec, pa se hitro nazaj vrne. Je pa zelo težko nastaviti, je treba imeti kar nekaj živcev. Se pa 3-4 šraufki nahajajo na samem tunerju in je treba ugotoviti za kaj kater služi. Ker do zdaj sem 4x (od tega dva glasbena stopla) počel to in je vsak imel drugačen odziv na nastavitve. Tako da je treba vsaj urico vzeti za to.

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 Sr jun 08, 2011 12:15 pm

Scorp84 je napisal/-a:Z nekaj znanja se da tisti tuner v avtoradiju naštelati oziroma naviti, da bolje lovi. Kakšne posledice so, pa ne morem rečt, ker mi dva avtoradija brez težav že 5 let delujeta in veliko boljše lovita. Brez težav mi lovi hrvaške postaje, edini minus je, da včasih prestavi na močnejši signal italijanov ali hrvatov, ki so na isti frekvenci. Ampak to mogoče 1x na mesec, pa se hitro nazaj vrne. Je pa zelo težko nastaviti, je treba imeti kar nekaj živcev. Se pa 3-4 šraufki nahajajo na samem tunerju in je treba ugotoviti za kaj kater služi. Ker do zdaj sem 4x (od tega dva glasbena stopla) počel to in je vsak imel drugačen odziv na nastavitve. Tako da je treba vsaj urico vzeti za to.

Jaz tega ne bi lih delal. Je že res da ima fm 3 trimerje katere lahko navijaš po svoje.
Ampak je stvar precej bolj zahtevna kot samo nekaj malo znanja.
Precej hitro se lahko zgodi, da tuner lovi od 66-78mhz..
Lahko ostane brez medfrekvenčnega razpona...
Tako, da jaz bi raje vzel : http://www.car-audio.si/avtoradii/avtor ... 126bt.html
ali kaj podobnega.
Radii imajo funkcijo mutiranja šumov (redki), nekateri imajo nastavljiv eq tuner območje itd...
lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jun 09, 2011 4:28 pm

Meni se v teh 4 primerih to še ni zgodilo, konc koncev si lahko zapomnes nastavitve in ubistvu sam šteješ koliko si zavrtel. Seveda si zraven na list zapisuješ, kolikor si spreminjal nastavitve. Je pa res, da se to ne more primerjati z radiem ki ima dva tunerja, če signala ni, ga ni. Če ga drug tuner lovi isti signal, ga radio preklopi. In se to počne zelo hitro, da se ne sliši preklop, le da zvok ima nekaj milisekund zamika. Ampak moj primer močno poveča občutljivost in oddaljene postaje veliko boljše lovi. Zato včasih imam mešanje postaj, sredi ljubljane :)

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Pe jun 10, 2011 3:40 pm

Ah to z zapisovanjem vrtenja je b******. Če že hočeš vedeti na kakšni vrednosti si imel prej, ga posamezen trimer pred delom pomeriš z ohm-metrom, to si tudi kasneje zapišeš. Drugače pa to ni pravi način. Glavna stvar za dober sprejem je ANTENA!, razni bmw-ji ki imajo samo tisto "plavut" na strehi je zelo slabo, saj imajo notri samo navitje. Možnost je fm ojačevalec, ampak poleg signala, le ta ojača tudi motnje.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost