Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Zvocniki???

Napisal/-a Perica So jan 10, 2004 5:55 pm

Lep pozdrav!!!
Sm bl zacetnik kar se tice zvoka v avtu, res pa je da se kodm u solo in je dnarja vec kot premal!!! Ampak vseen... mam Cliota (letnik 99) in mam notr 2 visokotonca, spredej v vratih 16cm 110W in zadaj v polici dva ovalca 130W!!! Vse poganja radio JVC 4x45!!! Zvok je biv na zacetku hud (vsaj za moje pojme), sam zdej sm se pa ze prevec navadu in hocm neki novga!!! Zanima me, ce bo zvok kej bolsi, ce kupm iste vrste zvocnikov k jih mam ze zdej sam kokr se le da bl mocne (zadej vsaj cez 200 al pa 300W)! Ojacevalca nocm montirat,ker je predrago zame, pa se avta se mi zdi skoda,ker ga je treba precej razmontirat!!! Zanima me sam ce bojo tisti novi zvocniki dal kej vec od sebe kokr te tastari!!!???

Hvala za odgovore!!! lepo se mejte

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych So jan 10, 2004 6:03 pm

Z drugimi zvočniki ne boš dosegel bistvene razlike, zato ti priporočam da kljub vsemu najprej razmisliš o ojačevalcu, kasneje pa še zamenjavi zvočnikov, saj ti prej kot slej tudi drugi zvočniki ne bodo zadostovali...

Lahko pa se na odgovore obrneš tudi na forum http://www.avtoakustika.com

LP Boych

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So jan 10, 2004 9:19 pm

Ponavadi se montira 16 v vrata, tweete v A stebricek ali k ogledalu ali na armaturo, zadaj pa woofer in enega 4 kanalca, ki vse to poganja. In vse to te pride okol 80-90 tisoc z montazo. Zvocnikov na polici ne menjaj, ker nima pomena. Glavni morajo biti sprednji zvocniki, pomaga jim woofer pri nizkih tonih, zadaj pa kvecjemu kake 10ke ali pa 13ke za tiste, ki se vozijo zadaj. Si ze kdaj poslusal koncert obrnjen s hrbtom proti odru?

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jan 10, 2004 10:35 pm

aja pa se to me zanima ..... nekje sm slisov da se tiste tube (za ene 20 jurjov pa okol 300W majo) da tud z radijem poganjat!!! Men se zdi to mal cudn!!! sam ce se da, bi si pa eno rableno mal umislu!!! kasna pa more bit da se je radio cim bl "dotakne"???

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin So jan 10, 2004 10:48 pm

Pozdravljen Perica.
Ti toplo priporočam da nabaviš en ojačevalec. To je prvo kar moraš storiti!
Ne bo ti žal, ko boš slišal kakšen zvok bo z ojačevalcom. Zdelo se ti bo, da si prej imel čiken šit od muzike, verjami. To pa spet ni takšen velik znesek. Poglej malo okoli in probaj nabavit vsaj enega rabljenega. Za 30.000 sit boš dobu že dobrega 4 kanalca.
Zvočniki za enkrat bi morali biti v redu. Priporočam pa ti enga ALPINE rabljenega, samo pazi da ga dobiš iz sigurnih rok.
lp
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne jan 11, 2004 9:30 am

Perica, za 30 kil moras dobit ze novega stirikanalca. Vec me kontaktiraj na PM, ce te zanima. Ce pa ne mislis kupovat ojacevalca, pa ce mas 30x30x30 centi placa v prtljazniku pa si kupi aktivni woofer. Sem ga slisal v par avtih - je slabse, kot ce je ornk woofer in ojacevalec a biistveno bolje, kot ovalci!

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ghia Ne jan 11, 2004 6:24 pm

tale rjuhar je pa kr aktiven!!!pa pametni nasveti.tisti mi je najbolj všeč na koncertu z hrbtom obrnjen
HA HA HA!KOMPLIMENT!!!EJ TI K MAŠ PROBLEME!!PRODAM TI KAK OJAČEVALEC OKOL 12000 SIT,OZ ENEGA IMAM ZA 10 000!PUSTI ZVOČNIKE KAKOR SO!SPROBAJ MOJO VARIJANTO ,ČE TI BO VŠEČ LAHKO KUPIŠ!!
--ZATE ŠTUDENTSKA CENA!!--HA HA
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne jan 11, 2004 8:38 pm

A pa morm met ksn potrdilo o solanju, GHIA!?!? :-P Ja tole se ze dobr slis, sam brez zamere,ampak nocm nobene ukradene robe al pa tega!!! Ce ti pa je za zaupat, pol se pa rade volje kej zmenm s tabo!!! A mas ksnga 4-kanalca??? ce ga mas, pol mi prosm se napis kok je mocn,cena,starost,firma,... Aja, pa iz kje si (ce smem vprasat) :P da vidm kok delc se mi bo treba pelat!!! :lol: A mas mogoce tud ksne kable za zravn??? Sej ce bi se jest odlocu za nakup pr teb, bi te prosu da mi das ojacevalc nekam nastran, ker zdle tud 5000sit nimam!!! Bom pa mev vs dnar tm okol konc mesca (ce bo vse po srec)!!! HVALA
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov