Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Kako zvezati discman-a in avtoradio

Napisal/-a Ziggy Ne okt 27, 2002 9:35 pm

Morda je bilo to vorašenje že kje zastavljeno, ali pa opisano tukaj na forumu, amapk vseeno... Ali se discmana sploh da zvezati z avtoradiom in če se da, kaj potrebujem in kako naj zvežem? Ali ima kdo izmed vas to narejeno? Kako je potem z baterijami v discmanu, ali uporabljate navadne, ali tiste akumulatorske? Ali se da narditi krog, tako da bi akumulator polnil baterije v discmanu? Hvala za kakršenkoli odgovor. :)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Kako zvezati discman-a in avtoradio

Napisal/-a MGsax Ne okt 27, 2002 9:53 pm

da se narediti, kako pa ne vem.
se bom pozanimal pri prijatelju on ima tako narejeno :gleda
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po okt 28, 2002 6:52 am

nekateri radiji majo zadaj rca-in, pri nakterih pa gre z adapterjem preko priklopa za cd menjalec
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

bLaD3
Nov uporabnik

Napisal/-a bLaD3 To okt 29, 2002 3:24 pm

zdej ne vem kaj ti mislis! al mas radio na kasete pa bi rad discmana gor dal al kako... uglavnem na petrolih pa po raznih big bangih, bof... prodajajo discman adapter. to je kaseta k jo prklopis na disc mana pa jo v radio fuknes... kvaliteta zvoka je skoraj enaka mogoce je mal vec sumov samo se ne opazi!:) za elektriko pa ne vem najbboljs da prasas enga k se z tem zajebava..:)))

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr okt 30, 2002 10:19 am

Lahko si še kupiš 12v adapter in pol ti lepo špila brez baterij
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Sr okt 30, 2002 4:07 pm

Hvala za odgovore. Tudi jaz sem že slišal za to kaseto in se bom pozanimal. Vseeno pa bi bil vesel, če ima kdo to priklopljeno, naj pove kako stvar funkcionira, predvsem me zanima, če cd kej preskakuje pri tresljajih.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Re: Kako zvezati discman-a in avtoradio

Napisal/-a Pero Sr okt 30, 2002 7:14 pm

Ziggy pravi:
Hvala za odgovore. Tudi jaz sem že slišal za to kaseto in se bom pozanimal. Vseeno pa bi bil vesel, če ima kdo to priklopljeno, naj pove kako stvar funkcionira, predvsem me zanima, če cd kej preskakuje pri tresljajih.

Preskakovanje je odvisno od kvalitete diskmana, slabši bodo preskakovali kot nori...

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr okt 30, 2002 10:01 pm

ma v bistvu tud najcenejsi imajo zadaj ze vsaj 50 sekund bufferja za MP3je ...tako da ni panike. Dela cist ok, preverjeno.
Slika

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Re: Re: Kako zvezati discman-a in avtoradio

Napisal/-a MITT Pe nov 01, 2002 2:15 pm

Zivjo, ma pozabte te kasete (me zanima, kaksna je izguba zvoka, ker gre za mehanski sistem). Ce mate novejsi avtoradijo, ki ima kontrolo za CD cganger (majo itak ze vsi), je zelo enostavno. Namrec, signal za zvok je samo na 3 pinih: +levo, +desno in -ground. Sedaj je edini problem najdt kateri trije pini zadaj na radu so pravi. Ponavadi se najde zadeve na netu. Je pa ta nacin vezave zakon, ker samo pritisnes na tipko AUX (ali CD) in prek avtoradija spila signal, ki pride iz discmana.

Tukaj je shema, ce vam kaj pomaga; meni je:
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... t=all&vc=1

Jest sem tako na Blaupunkta priklopil Weitecovega Funkyja - discman z vgrajenim MP3 dekoderjem. Akomulatorcki naj bi zdrzali 10ur, realno kaksnih 6-7. 120 sekund preloada tudi ni vsemogocnih na nasih zjebanih cestah... Zadeva vseeno spila, ampak ce hocte med spico, bo treba kupit kar avtoradijo na CD z vgrajenim MP3 dekoderjem.
The Fear Of The Speed

Uporabniški avatar
Theos
Nov uporabnik

Napisal/-a Theos So nov 02, 2002 2:17 pm

Jaz sem delal podobno stvar sestri v avto. Na izzy:

Poid avtoradiom ima ona še eno poličko (če jo maš ti ne vem ampak recimo da jo maš:) sem naštimal dve plasti po 7mm debele mehke pene, da malo ublaži treslaje (še vedno ne vseh). Potem sem pa zvezal 12V adapter tja v vtič za čike prižigat in pol še uno kaseto noter v atoradio. Zadeva laufa the best. Preskakuje nč. Ima pa en cheap Lenco Discman za 9 čukov.

Obstaja pa tud varjanta, da potegneš ven svoj radio in pogledaš če imaš zadaj AUX vhod na činče ali kaj pdobnega. Če nimaš poglej v navodila ali pa v meni na radiu če obstaja AUX. Če da in ga ni zadaj pomeni da ga moraš priklopit na un vhod/ihod zadaj. V katero luknjo kateri kabel pa poglej v navodila. Če ne najdeš navodil poglej malo po netu (se najde marsikaj) ;)
Sto ljudi - Sto čudi!
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov