Daedalus je napisal/-a:Z3 je super predlog.
RX8 pa...če delanje generalke doma ni nemogoče, potem kar. Super avto za pogledat.

Aja, še glede pomisleka glede težkih "krav": OP sploh ni omenjal silno športne vožnje. Morda so mu konji v težji kravi vseeno dovolj zanimivi. Nekaterim so všeč tudi manj športni sobotni/nedeljski izleti - zato sem dal predlog tudi drugačnih avtov.
To to, dobri predlogi. Tule je lep primer, kaj se da doseči iz Z3 z 2.8 motorjem
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=74447. Avtoček je zaradi kratke riti in dolgega nosu zanimiv za vozit, z dodelavami bi pa super opravljal vlogo vikend vozila. Ne vem sicer kaj avtor teme pojmuje pod šraufanje, če s tem misli zgolj menjavo olja, potem bi vseeno posegel po kakšnem drugem avtomobilu, drugače si pa lahko z Z3 zastavi lep projekt in ga dolgoročno izboljšuje.
RX8 je tudi dobra izbira, če rad šraufaš, sploh pa, če avta nimaš za vsak dan. Zahteva specifično ravnanje z avtomobilom, občasne vikend vožnje bodo pasale temu motorju. Nisem pa nikoli peljal tega avtomobila, tako da ne morem reči, koliko da od sebe.
Glede limuzin pa takole. Tudi, če avtor teme nima v mislih pojanja po stari cesti, so te limuzine vseeno preveč zatesnjene, preveč okorne in ne dajo nobenega feedbacka. Sem vozil parkrat BMW E60 545i, V8 333 konjev, pa razen pojanja po avtocesti ni bil nek presežek oziroma avto, ki bi si ga želel imeti. Če se pa koncentriramo pa na to, kar predvidevam da avtor cilja, da bo za vikend odpeljal kak hiter ovinek, potem je pa sploh treba kupit kaj bolj športnega. Sem imel BMW 330xi in 330ci, na začetku je bilo teh 232 konjev vau, po letu in pol sem se pa naveličal. Avto me ni več impresioniral, ko sem se navadil žganja po poznani cesti, me je začela motiti teža, začelo me je motiti, da je avto preveč zatesnjen in tudi 300Nm navora je bilo kar naenkrat premalo, čeprav je bila krivulja od 2k-5,3k praktično vodoravna. Želel sem si bolj eksploziven avto, vikend vožnje so me minile, za vsak dan je postal prepotraten, pa čeprav sem porabil komaj pol tanka na mesec (jurja za registracijo, vozil se nisem pa nič), tako da sem ga prodal in kupil gajbo, ki je ni škoda.
Bi bil pa kak HEMI vseeno zakon, pa čeprav v limuzinski obleki. Tudi, če se 300C v ovinkih obnaša kot manjša hiša, se pomoje nikoli ne naveličaš suvanja in rohnenja osmaka. Razne 250-konjske jage, bmwje in mercedese se pa hitro "preraste".
vix970 kakšen način vožnje sploh imaš v mislih? Ker za kakšen hiter ovinek in skok čez Korensko sedlo v Avstrijo boš želel drugačen avto, kot pa če se boš vozil v Portorož na kahvo.