GT500 je napisal/-a:no mad...pa sm le dočakav tvoj post...sm vedu d boš kj pametnga povedav ker vem d si domač pri teh avtomobilih.
sam jst sm še skoz u dvomih a nj ga kupm al ne...fotr pa še ene par mi jih prav d nj ne kupujem tega eni pa pravjo d je to ful vredu avto itd...
mad...kako pa to d je ta k ga jest gledam letnik 96 in ma motor 1.4., pa če lohk opišeš kako bi ga lohk predelav na recimo 120, 130 km? hvala!
Povej kolko konjev misliš plačat pa ti povem kaj dobiš

... odmična gred cca 9 - 12 km - 250 eur ... zobnik za nastavit odmično gred 130 eur kolektor izpuha druge roke okrog 200 eur ... 3-5 km ... predelana sesalna loputa - odstranitev stopničke 30 eur ... glava - porting , puliranje kanalov popravljeni prehodi iz sesalnega kolektorja v sesalne kanale in v izpušne v izpušni kolektor - 150 eur lažji ventili večji premer 1 mm iz posebnega materiala 240 eur , prebrušeni sedeži ventilov 40 eur , spuščena glava 25 eur , zavarjene in izenačene komore zgorevalnega prostora 100 eur , obdelava ventilov in sedežev ventila na posebne kote 80 eur , izenačenje tež ojnic in batov ter ojačanje ojnic 150 eur , lajšanje motorne gredi in vztrajnika ter balansiranje vrtečih mas - 180 eur , specijalni bati po načrtu 740 eur , predelava elektronike / nastavitev motorja 360 eur ... to bi bilo več ali manj vse ( 135 -138 km ) razen če res hočeš potegnit en dober kredit pa kupit še sistem na ločene lopute in elektroniko zanj to bi bilo še dodatnih 2000 - 3000 eur in dodatnih 25 - 30 km ... pol ne pozabi da boš rabil sprednje večje diske , čeljusti , večjo glavno zavorno pumpo , zadnje diske , dobro bi bilo zamenjati vse nosilce motorja in vse gume na podvozju , amortizerje z kakimi Bilstein B8 , Eibach ali podobne trše fedre, ojačitev zgoraj in spodaj na prvi premi , ne bi bilo slabo imeti špero distančnike in še in še bi lahko pisali

če narediš glavo in odmično bi z enim dobrim izpuhom imel tam okrog 120 km ... Če kaj rabiš pa ne odlašaj - ker jutri grem v Milano, Varese, Como in Reggio Emilio po kose

... še imaš čas ... Izgleda da so 1.4 XSi delali tudi po letu 93 - kasneje, ker sem tudi jaz videl enega letnik 95 ... Za predelat ta avto imam praktično vse ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...